Președintele Chinei, Xi Jinping, a avut miercuri o convorbire telefonică cu președintele ucrainean Volodimir Zelenski, a relatat televiziunea de stat chineză CCTV, potrivit Reuters.
Președintele Biden nu este străin de fișe detaliate atunci când vorbește cu presa, dar echipa președintelui pare să fi luat lucrurile la un pas după ce a dezvăluit o întrebare pre-scrisă a unui reporter în timpul conferinței de presă de miercuri.
În timp ce Biden vorbea alături de președintele sud-coreean Yoon Suk Yeol în grădina de trandafiri a Casei Albe, un fotograf a surprins o mică foaie de înșelăciune în mâna președintelui, semnalând că avea cunoștințe avansate despre o întrebare a jurnalistului din Los Angeles Times, Courtney Subramanian. Micul ziar a inclus și o poză a reporterului, împreună cu defalcarea pronunției numelui ei de familie. „Întrebarea #1” a fost scrisă de mână în partea de sus a foii, indicând că președintele ar trebui să o sune mai întâi la încheierea observațiilor sale.
Spionajul SUA împotriva Ministerului Federal al Apărării?
Un document secret din „Pentagon Leaks” sugerează că un serviciu secret american a spionat Ministerul Federal al Apărării. [ mai mult ]
Aproximativ 80% dintre adulții în vârstă din America nu au resurse financiare pentru a plăti pentru doi ani de îngrijire la azilul de bătrâni sau patru ani pentru o comunitate de viață asistată.
Asta arată un nou studiu de la Consiliul Național pentru Îmbătrânire (NCOA) și Centrul LeadingAge LTSS de la Universitatea din Massachusetts Boston.
Companiile şi angajații din Marea Britanie încearcă să transfere impactul inflaţiei de la unii la alţii, iar asta riscă să ducă la o inflaţie persistentă, consideră Huw Pill, economistul şef al Băncii Angliei, scrie CNBC.
Optzeci şi nouă de gloanţe au fost trase din şapte arme de foc în timpul atacului armat din Alabama, în care au murit patru tineri, potrivit anchetatorilor, transmite BBC.
Războiul declanșat de Vladimir Putin în Ucraina acum peste 420 de zile, deși a adus mai multe eșecuri pentru armata Rusiei, liderul de la Kremlin nu a renunțat la ofensiva sa. Occidentul a impus sancțiuni economice împotriva Moscovei pentru a-i slăbi capacitatea de luptă, iar acum Statele Unite au propus Grupului G7 interzicerea tuturor exporturilor către Rusia. Însă cererea a fost respinsă de reprezentanții UE și ai Japoniei, spunând că ea ”nu este pur și simplu …
Clasa socială a „specialilor“ din România este unică în lume. Pensiile speciale, ca la noi la nimeni
Reforma pensiilor speciale poate fi făcută simplu și repede, dacă există voință politică. În orice țară occidentală există sisteme de recompensare a persoanelor care-și asumă riscuri suplimentare în timpul vieții active, dar principiul pe care se merge este diferit de ce e la noi.
Președintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat, miercuri, la Interviurile Digi24.ro, că pensiile speciale pentru cei care se află în serviciul public –militari, magistrați, diplomați, politicieni – ar trebui acordate „2, 3, 4, 5 puncte” peste contributivitate și să nu depășească salariul.
Curtea de Apel București a respins cererea lui Sorin Oprescu prin care acesta solicita un „bilet de voie” pentru a călători în statele membre ale Uniunii Europene, fără grija că poate fi prins și repatriat pentru executarea pedepsei de 10 ani și 8 luni de pușcărie pentru luare de mită. Oprescu a arătat, în contestația la executare, că este blocat în Grecia, iar dacă părăsește teritoriul elen poate fi arestat oricând.
Comisia Europeană va interzice importurile de grâu și alte produse ucrainene în România până pe 5 iunie, a declarat miercuri ministrul Agriculturii Petre Daea.
Ministrul austriac de Interne, despre aderarea României la Schengen: Mai e cale lungă
„Am făcut progrese foarte bune, suntem pe calea cea bună, dar trebuie să vă şi spunem că mai e cale lungă”, spune ministrul austriac de Interne, Gerhard Karner, după ce Lucian Bode a spus că procesul de aderare a României la Schengen trebuie să se finalizeze în 2023.
„Timișoara – portretul unui oraș”, expoziție de neratat la Muzeul de Artă
Muzeul de artă timișorean deschide o nouă expoziție temporară, „Timișoara – portretul unui oraș”, în care sunt prezentate lucrări ale unor artiști timișoreni contemporani precum cele împrumutate de Suzana Fântânariu, Elena Minodora Tulcan, Dana Constantin, Sorin Scurtulescu, Dacian Andoni, sau ale artistului Peter Jecza, împrumutate de fundația Triade, și lucrări de artă din patrimoniul muzeului […]
Cu ocazia aniversării a 143 de ani de la înființare, Banca Națională a României organizează evenimentul „Zilele porților deschise”, o oportunitate unică pentru publicul larg de a descoperi istoria și identitatea instituției. Sucursala BNR din Timișoara îi așteaptă pe vizitatori în perioada 27-28 aprilie. Intrarea este gratuită.
Cele mai bune soluții verzi vor fi prezentate la Timișoara în cadrul Urban Talks
Pe data de 27 aprilie, la Timișoara, echipa UrbanizeHub, în colaborare cu Primăria Timișoara, organizează conferința UrbanTalks Timișoara. În cadrul evenimentului vor fi prezenți reprezentanți ai administrației publice, antreprenori, experți în dezvoltare sustenabilă, experți ai Băncii Mondiale, reprezentanți ai Comisiei Europene și ai societății civile care vor discuta despre viitorul comunităților urbane din România. Conferința…
Alianța Orașelor Verzi se înființează la Timișoara
Alianța Orașelor Verzi se înființează la Timișoara. Echipa UrbanizeHub organizează joi, 27 aprilie, conferința UrbanTalks Timișoara în cadrul căreia reprezentanți ai administrației publice
Muzeul Satului Bănățean din Timișoara găzduiește în această perioadă cea de-a doua ediție a Parcului Primăverii. Până pe data de 1 mai timișenii sunt invitați să exploreze zonele amenajate cu mult gust pentru ei, dar și să ia parte la toate ofertele de activități puse la dispoziție în mod gratuit.
Pe cărările din cadrul parcului participanții vor descoperi folclorul și tradițiile românești, readuse la viață prin instalații surprinzătoare. Îndemnăm participanții să dedice și puțin timp acestora, astfel vor descoperi cu adevărat poezia și emoția primăverii.
Trei scene, concerte LIVE și o varietate de activități captivante. Zona de Food Court oferă mai multe sortimente diversificate, de la gustări sărate la cele dulci, preparate calde și deserturi delicioase.
Parcul Primăverii provoacă familiile timișene la competiții distractive care le pun sângele în mișcare și mintea la contribuție.
Copiii cu vârsta între 6 și 12 ani pot participa la un traseu de aventură, care constă în probe de îndemânare, echilibru, concentrare și multă perspicacitate.
Afacere cu iz penal la vârful PNL Timiș
Administrația PNL a Consiliului Județean Timiș condusă de Alin Nica, acuzat de Agenția Națională de Integritate în trei dosare penale privind un conflict de interese, folosirea funcției pentru favorizarea unor persoane și fals în declarații, dorește realizarea unor sensuri giratorii pe drumul județean care leagă Timișoara de Giroc.
În acest sens, pe data de 18 aprilie 2023, CJ Timiș a realizat o achiziție publică, prin încredințare directă, pentru a stabilit constructorul celor patru sensuri giratorii.
Conform datelor disponibile în Sistemul Electronic de Achiziții Publice, firma angajată de Consiliul Județean se numește Gold Tag Trans SRL, cu sediul în satul Leu, județul Dolj, în apropiere de municipiul Craiova.
Primarul Timișoarei, Dominic Fritz, a semnat, mai multe dispoziţii de demolare a unor clădiri ridicate ilegal pe malul Canalului Bega.
Dominic Fritz spune că hectare întregi de domeniu public sunt ocupate ilegal de terase cluburi sau ștranduri renumite care nu au niciun fel de autorizație. Potrivit edilului este vorba despre circa 5 hectare de terenuri ce aparțin municipalităţii și au fost estimate ca valoare de piaţă la circa 22 milioane de euro.
Universitatea Politehnica Timișoara, prin Centrul de ID/IFR și e-Learning și Centrul Multimedia, alături de Muzeului Național al Banatului, în parteneriat cu Magnum Team, Filarmonica Banatului Timișoara și împreună cu Fundația Pentru Voi îi invită pe toți cei interesați marți, 2 mai 2023, de la ora 18:00, la spectacolul Patrimoniul sub reflectoare Pentru Voi – Gala Aniversară Pentru Voi, ediția a XV-a, parte a proiectului Spotlight Heritage Timișoara, parte din Programul cultural național „Timișoara – Capitală Europeană a Culturii în anul 2023” .
În Sala Capitol va avea loc o imersiune în lumea artei prin piese de teatru unice, cu elemente de dans, muzică și tehnologii digitale, care spun poveștile Timișoarei, integrate în proiectul Happenings and performances for Timisoara’s heritage / Spectacole și evenimente pentru patrimoniul Timișoarei.
Nicolae Robu, omul de care se râde. Între grotescul candidaturii şi mândria timişoreanului
Cu o falsă îngrijorare, fostul primar Nicolae Robu atrage tot mai des atenţia că, sub actuala administraţie, Timişoara este prezentată în presa naţională în termeni negativi. Lucru care, firesc, îi face să sângereze sufletul. Nu intru în amănuntul că se vede şi de pe Pluto că unele dintre articolele invocate sunt scrise chiar la solicitarea/comanda…