Redacție August 17, 2021

 

 

Consiliul de Administrație al Colterm S.A. l-a numit pe Cristian Mîțu în funcția de director general interimar al companiei pentru o perioadă de patru luni.

 

Această manevră, de schimbare a directorului COLTERM tot cu unul interimar a fost anticipată de consilierul local Roxana Iliescu în urmă cu mai multe zile. Atunci, aceasta spunea că nu s-a făcut niciun demers pentru demararea unui concurs pe bune prin care să se aducă în fruntea companiei un om competent.

 

„Cam prea multă liniște la Colterm, dar nu vă îngrijorați, băieții deștepți învestiți să rezolve problemele arzătoare ale societății, nu stau… croșetează negocieri de funcții și o nouă organigramă!
Mandatul de Director General interimar al domnului Nenu expiră în 17 august, fără posibilitatea de a mai fi prelungit. Din cunoștințele mele, în lunile deja trecute, marele Consiliu de Administrație condus de dl. Mâțu, uns de “oamenii noi”, NU a făcut niciun demers privind demararea procedurii de selecție pentru funcția de Director General.
De ce? E simplu… pentru că mințile “luminate” care orchestrează mai nou manevrele de la Colterm, NU au avut niciun interes să aibă loc un concurs pe bune și să se trezească, doamne ferește, în fruntea companiei cu un om competent!
Mai mult, dl. Mâțu, un “profesionist” dovedit, se pare că se vrea Director General și ar fi agreat…
Da, da, vorbesc de Președintele CA-ului de la Colterm, care în loc să dea declarații în presă despre situația de la Colterm sau despre soluții și propuneri pentru redresarea societății, a dat explicații despre semnarea Procesului-Verbal de Recepție finală a lucrărilor executate de firma lui, pentru Colterm, după învestirea lui în funcția de conducere a societății beneficiare!!! Același președinte de CA care habar n-are cum se convoacă o AGA la Colterm, care ne-a mințit cu o nonșalanță de nedescris pe tema achiziționării certificatelor de CO2 și multe altele…”, scria Roxana Iliescu pe Facebook.

 

Citește și:  Starea Nației: Timișorenii, copiii și bolnavii trăiesc în aceste zile în Lada FRITZgorifică

În ciuda acestui fapt, Primăria Timișoara a anunțat, printr-un comunicat, numirea lui Cristian Mîțu în funcția de director interimar al companiei COLTERM.

 

„Cristian Mîțu este absolvent de studii în management energetic și deține o diplomă de expert în accesare fonduri structurale de coeziune europeană. Cu o vastă experiență în managementul companiilor de producere și livrare a agentului termic, acesta a ocupat, de la finele lunii martie, funcția de președinte al Consiliului de Administrație al Colterm S.A.”, au declarat reprezentanții Primăriei Timișoara.

 

Fantezie sau nu, noul director vrea ca în viitor compania de termoficare să devină profitabilă, dar până atunci dorește măcar să o pregătească pentru iarnă.

 

„Colterm poate deveni o companie eficientă, iar în ultimele luni prioritățile mele au fost legate de acest deziderat. Acum, prioritatea mea este să pregătim compania pentru iarnă, să avansăm cât mai mult cu proiectele de reabilitare a rețelei termice primare și secundare, care odată încheiate vor reduce imens pierderile de rețea și să continuăm acordul cu Banca Mondială care va asigura un viitor sustenabil termoficării centralizate din Timișoara. Vreau să îi mulțumesc lui Petre Nenu, cel care a ocupat această funcție în ultimele luni pentru munca depusă și pentru deschiderea de care a dat dovadă. Sunt sigur că va face o treabă grozavă în funcția de inginer șef responsabil de dezvoltare”, a declarat noul director general Colterm S.A., Cristian Mîțu.

 

În același timp, conform comunicatului transmis de primărie, Colterm S.A. a lansat concursul pentru ocuparea funcțiilor de membri în Consiliul de Administrație.

 

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*