Redacție May 11, 2019

 

Ziua Internaţională a Astronomiei este sărbătorită, și în Timișoara, anul acesta pe 11 mai.

 

Astronomii din toată lumea sărbătoresc Ziua Internaţională a Astronomiei din 1973, într-o sâmbătă senină din luna aprilie sau din luna mai, când Luna este în preajma fazei de Primul Pătrar. Anul acesta, sărbătoarea este marcată azi, pe 11 mai.

Ziua Astronomiei este reprezintă o ocazie bună de promovare a acestei ştiinţe în locuri publice prin prezentări, demonstraţii, observaţii astronomice din mijlocul parcurilor şi alte activităţi atractive.

Societatea Română pentru Astronomie Culturală invită timișorenii în această seară pe terasa food court de la Iulius Mall să privească Luna prin telescop și să discute despre astronomie. Telescoapele vor fi îndreptate spre cer între orele 19.00 – 22.00. Copii și adulți sunt așteptați să admire craterele, munții și câmpiile de pe satelitul natural al Pământului, dar și să învețe lucruri noi despre astronomie.

Mai multe detalii despre eveniment aveți aici.

 


Scriem pentru timișoreni. Susțineți-ne demersul!

 

 

 

Citește și:  Haos la graniță! Peste 30.000 de oameni au trecut prin vamă fără control epidemiologic, iar efectele se vor vedea în perioada care urmează

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*