A.A.G. July 10, 2020

 

Una dintre cele mai îndrăgite destinații de turism pentru timișoreni, și nu numai, o constituie provincia mediteraneană Antalya, inima industriei turismului din Turcia.

 

Din cauza restricțiilor de circulație, nu se efectuează zboruri spre Turcia din nicio țară membră UE, în luna iunie, Antalya fiind vizitată doar de 21.000 de turiști străini. Din prima săptamână din luna iulie, numărul acestora a crescut semnificativ și a trecut de 27.000, din care aproape jumătate au fost ucrainiei (10.458), iar restul din Kazahstan și Belarus.

În data de 5 iulie au sosit turiști din 36 de orașe din 9 țări.

Din cauza măsurilor extrem de severe luate pentru a evita răspândirea COVID-19, la ora actuală rata de ocupare a hotelurilor care sunt deschise este de sub 20% și se estimează că va ajunge la maxim 50% în perioada de vârf a sezonului de vară. Reprezentantul unui mare hotel din stațiunea Belek spunea că odată cu redeschiderea resortului, care a avut loc în luna iunie, li s-a cerut turiștilor să respecte de la sosirea în locație toate măsurile de prevenție impuse de autorități. Acest lucru nu este greu de îndeplinit deoarece suprafața totală a resortului este una foarte mare și se poate asigura ușor distanța fizică între turiști, atât pe plajă cât și la restaurante.

Reprezentanții Ministerului Cultelor și Turismului spun că prin sistemul de certificare implementat anul acesta, prin care trec toate hotelurile care au mai mult de 50 de camere și doresc să primească turiști în acest sezon, se urmărește ca toți factorii implicați în organizarea de sejururi pe litoralul turcesc: companiile aeriene, aeroporturile, mijloacele de transport, spațiile de cazare și locurile în care se servește masa, să respecte standarde de igienă extrem de stricte.

Citește și:  Sărbătoarea Sfântului Martin este prilej de bucurie pentru mulţi membri ai comunităţii romano-catolice din Banat

Hotelurile și restaurantele au de îndeplinit 150 de condiții pentru a putea obține un astfel de certificat, până la această dată aproximativ 720 de hoteluri și 900 de restaurante reușind să-l obțină.

La ora actuală românii care vor să petreacă în această vară un sejur pe litoralul turcesc este o exclus a o putea face mai devreme de 10 august (varianta optimistă) sau 15 august (varianta realistă), existând însă și varianta ca acest lucru să nu fie posibil în acest an.

 

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*