Redacție March 17, 2019

Nemulțumirea celor 388 de angajați de la Nestle Timișoara constă în faptul că producătorul elvețian refuză să le acorde pachetele sociale compensatorii la nivelul celor din celălalte state europene unde compania și-a mai închis porțile.

Angajații fabricii din Timişoara vor continua acţiunile de protest începute săptămâna trecută, anunţă un comunicat al Federaţiei Naţională a Sindicatelor din Industria Alimentară (FSIA). Aceştia vor protesta luni, 18 martie, începând cu ora 15.00, în faţa fabricii, după ce iniţial au purtat banderole.

“Prin atitudinea lor, oficialii Nestle au demonstrat că românii sunt muncitori de mâna a doua, în condițiile în care după închiderea unor unități similare din Occident, pachetul compensatoriu a reprezentat 50 de salarii compensatorii, indiferent de vechime. Pentru persoanele cu vârsta de peste 55 de ani s-a mai adăugat o pensie viageră reprezentând 80% din salariul brut. De ce muncitorii români să fie discriminați, iar oferta primită să reprezinte maximum 13 salarii pentru angajaţii cu peste 20 de ani vechime în fabrica?”, se arată în comunicat.

Pentru muncitorii români, oferta avansată de patronat este de maximum 13 salarii compensatorii, în cazul persoanelor cu o vechime de peste 20 de ani.

“Motivația pentru oferta făcută de conducerea Nestle cum că suntem în România, și nu se pot acorda salarii compensatorii ca în Occident, este o bataie de joc.”, mai spune Sindicatul.

Sindicaliştii vor să se întâlnească cu Ministrul Muncii și au solicitat o întrunire cu acesta încă din 04 martie, solicitare căreia nu i s-a dat curs nici până la această oră.

 


Susține-ne pentru a ne păstra independența și calitatea editorială!

 

Citește și:  3.920 cazuri noi de COVID-19 în ultimele 24 de ore, dintre care 183 în Timiș

 

 

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*