Nicoleta C. August 11, 2020

 

Un angajat al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă „Pius Brânzeu” Timişoara este cercetat penal după ce a mers la serviciu deşi soţia sa fusese infectată cu SARS-CoV-2, iar ulterior s-a dovedit că şi el era infectat.

 

Parchetul de pe lângă Judecătoria Timişoara a anunţat, marţi, 11 august, că în acest caz a fost înregistrat un dosar penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor şi pentru „omisiunea declarării unor informaţii”.

 

Plângerea penală a fost depusă chiar de către reprezentanţii spitalului.

 

„Un angajat al unităţii, cu ocazia efectuării triajului epidemiologic, a declarat pe propria răspundere că nu a intrat în contact direct cu un caz confirmat COVID-19, deşi cunoştea că anterior soţia sa a fost confirmată ca fiind infectată cu virusul SARS-CoV-2. Totodată, angajatul unităţii spitaliceşti a fost confirmat ca fiind infectat cu virusul SARS-CoV-2, existând astfel indicii ale nerespectării măsurilor privitoare la prevenirea sau combaterea bolilor infecto-contagioase”, se arată într-un comunicat al procurorilor.

 

Vă reamintim că în 4 august a fost confirmat, de către managerul Spitalului Județean din Timișoara, Raul Pătrașcu, un focar de COVID-19 după ce 9 asistente și infirmiere , dar și 10 pacienți au fost testați pozitiv pentru SARS-CoV-2.

Citește și:  Liderul mafiei imobiliare din Timişoara, Ionelaş Cârpaci, cere să fie transferat într-o închisoare din Germania

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*