Anton Kovacs March 19, 2021

 

S-a decretat că vaccinul de la AstraZeneca este eficient. Acum mai rămâne să aflăm dacă toată povestea a fost o mânărie a concurenței sau cineva ne-a spus din greșeală adevărul și ne minte acum.

***

Cred că vă interesează o știre despre cuibăritul gâștelor cu gât roșu exact cât mă interesează și pe mine. Dar, e o șmecheria în știrea asta: citind despre gâștele cu gât roșu aflăm că în Europa există o republică Tibetană – Republica Kalmykia din Rusia. Până acum sunt sigur că nu știați acest lucru, la fel cum nu-l știam nici eu. Și e aici aproape, la doi pași după ce sari peste Marea Neagră, pe fâșia aceea îngustă de pământ care o desparte de Marea Caspică.

 

cover

Tot legat de acest subiect, dar fără legătură cu știrile din ultimele 24 de ore, rușii nu numai că au o republică budistă, dar au și o Regiune Autonomă Evreiască – Iidișer Oitonome Gegnt, un ținut mai mare chiar decât Statul Israel.

Regiunea asta e undeva la granița cu Republica Populară Chineză, de la Heihe cobori puțin în jos și după aceea o iei la stânga.

idisher

***

NASA și-a testat racheta aia mare pe care vrea să o folosească pentru a zbura din nou pe Lună, unde probabil va găsi un bazar cu niște chinezi pe care dacă-i vor întreba americanii ce limbă vorbesc ăia o să răspundă „țe vlei tu”. Pe de altă parte, NASA este un monstru imens, cu o mulțime de angajați, care cheltuie o mulțime de bani, dar care nu prea face mare lucru. Ca orice instituție bugetară, că nu am inventat noi bugetarii care se fac că muncesc. Și pentru a justifica banii cheltuiți trebuie să se facă că muncesc. De exemplu afirmă că vor să studieze cât de bine se pot adapta oamenii în spațiu. Peste câteva zile, pe 12 aprilie, se împlinesc 59 de ani de când primul om a zburat în Cosmos, rușii au avut în spațiu, timp de 12 ani, stația spațială MIR, există acum Stația Spațială Internațională, s-a studiat tot ce se putea studia despre ce se întâmplă cu organismele oamenilor în spațiu, dar ăștia s-au gândit să mai studieze încă o dată ce s-a studiat de numărate ori. Probabil modelul a fost copiat de la ăștia ai noștri cu studiile de fezabilitate făcute odată la doi ani.

***

De fapt, cu toții procedăm așa. Când te enervează cineva că tot comentează aiurea, la început încerci să-l faci să înțeleagă ce vrei să spui. Îi dai linkuri, îi dai cifre, îi explici. Iar dacă vezi că nu înțelege și rămâne tot un bou, îl blochezi, că nu are rost să-ți mănânci nervii cu orice dobitoc.

***

Vezi doamne, de aia nu au făcut ei mașini sau helicoptere, că nu au cipuri. De fapt, ăsta e trendul, se va produce mai puțin și o parte din cei care produc trebuie concediați. Ăia de la VolksWagen au spus-o de-a dreptul, 10.000 de oameni vor fi concediați., Ăștia de la noi mai îndulcesc pastila, de fapt nu e nici o problemă, am avea cui să vindem nenumărate mașini, și firma, și marketingul firmei funcționează excelent, dar ghinion, nu avem cipuri.

Obișnuiți-vă cu ideea, cel puțin în următorii 30 de ani nu veți mai vedea o creștere a numărului de mașini, indiferent că vor fi cu benzină, electrice sau atomice, ci dimpotrivă, numărul automobilelor și toată infrastructura aferentă acestora se vor reduce de la an la an.

***

Românii citesc mai puțin de 5 minute pe zi iar 35% din cetățenii români nu au citit vreodată o carte.

Asta este de fapt știrea zilei. Și acesta este motivul pentru care eu mă scol în fiecare dimineață pe la 4, uneori mai repede, și vă scriu aici tot felul de lucruri. Nu pentru bani, că nu primesc nici un leu pentru treaba asta, că nici voi nu sunteți dispuși să donați un leu-doi-zece dând click pe reclama aia roșie care e mai jos. O fac pentru că în felul ăsta cei care nu au citit niciodată o carte poate vor citi totuși ceva și astfel nu voi ajunge să trăiesc într-o idiocrație. Poate nu vor citi chiar tot ce scrie aici și mai jos, că, după informațiile Institutului de Statistică, se pare că sunt puțini în stare să citească cât pot eu să scriu, dar cel puțin o parte. Și așa mai află ce lucruri minunate se întâmplă prin lume, despre locuri din lumea largă, cum se calculează diagonala unei camere cunoscând lungimea laturilor și poate că în final se vor alege cu ceva, cel puțin cu câteva minute petrecute într-un mod plăcut.

Să vă spun o poveste:

Am cunoscut odată o fată tare drăguță și nici proastă din naștere nu era. Dar fata asta nu citea, spunea că „e nașpa să citești”. La un moment dat s-a măritat cu unul care i-a turnat vrei trei plozi, și-au făcut o casă, din punct de vedere material sunt sigur că o duc mai bine decât mine, mai ales că au existat și niște moșteniri acolo. Dar, m-am întâlnit anul trecut cu ea, fata asta nu e fericită. Se vedea pe ochii ei că sunt stinși, nu străluceau ca ochii unui om fericit. Și nu e fericită în primul rând pentru că lumea ei e mică, bani, copii, job, șeful ăla care o f*te la serviciu, olteanul ăla care vine acasă și o întreabă dacă ciorba e fierbinte, cam atât. Dacă ar citi din când în când câte o carte, ar putea călători și ea, cel puțin imaginar, în republica aia budistă, sau altundeva, și ar mai uita de griji.

Și mai e ceva, citind înveți lucruri. Iar dacă înveți lucruri, devii deștept, iar deșteptăciunea e sexy. Nici nu trebuie să fii frumos dacă ești deștept. O fată e mult mai sexoasă dacă citește decât dacă își face selfie-uri  cu telefonul. Imaginați-vă cum ar arăta fata asta care citește pe copertă dacă ar sta ca o idioată să se pozeze în fața oglinzii de la WC. Mergeam împreună cu prietenul meu pe vremuri la terasa Violeta și după ce discutam o jumătate de oră despre grosisment și aplicații ale amplificatorului operațional 741, adunam în jurul nostru jumătate din terasa aia, mai mult decât ăia care aveau radiocasetofon Akai luat de la shop.

Dacă nu citești, degeaba faci și copii, tu ești un prost, ea e o proastă. Și din doi proști nu poate să iasă decât un prost la puterea a doua, o povară pentru societate.

Așa că, lăsați-i dracului de bani, lăsați și căcatul ăla de masină și puneți mâna și citiți. Cât mai mult. Uite, vă dau eu o carte să o citiți în weekendul ăsta pe telefon, o să le placă și la cei care au deprins de mult obiceiul cititului și celor care nu au citit o carte in viața lor.

Dacă nu știți cum se citesc cărțile în format electronic dați click aici și veți învăța cum se face.

***

Nici nu mă gândeam că există cineva care nu își repornește calculatorul în fiecare zi. Da, trebuie să repornești calculatorul în fiecare zi. Trebuie și să golești coșul de gunoi cel puțin odată pe zi (ăla din calculator, nu cel de sub birou). Trebuie să ai cât mai puține iconuri pe desktop și, mai ales, să păstrezi ordine între ele. Ar mai fi și altele, dar vi le spun în alte zile.

***

În maximum un an vom avea un inventar al terenurilor din patrimoniul Timișoarei. Gândiți-vă puțin ce înseamnă asta. Înseamnă că acum nu avem un inventar al terenurilor din patrimoniul Timișoarei. Oare câți oameni știau acest lucru și au profitat de el?

***

Uite, unii oameni recunosc că în ciuda faptului că au fost pensionați, încă dispun de putere de muncă. Statul ar trebui să facă ceva pentru a rezolva problema acestor tineri pensionari. Cea mai simplă metodă ar fi ca nimeni să nu mai iasă la pensie înaintea vârstei standard, 65 de ani, sau cât mai e astăzi. Suspendăm de mâine și pensiile celor care nu au încă vârsta legală, urmând ca aceștia să-și caute ceva de lucru, iar ceilalți, fie că sunt militari sau polițiști sau care or mai fi, rămân să muncească, cum rămân și tâmplarii, și inginerii, și muncitorii necalificați. Că și dacă nu-i mai duce mintea sau nu-l mai țin puterile pe câte unul, dacă e militar nu înseamnă că trebuie neapărat să meargă în Afganistan sau să facă alpinism dacă e vânător de munte, îl putem pune să păzească un depozit cu bocanci, să numere cartofii care se curăță la popotă, chestii din astea administrative. Pe bătrânul comandant de poliție îl putem scoate din birou, în băgăm pe locul pasagerului într-o mașină șî însoțit de unul mai tânăr îl trimitem să patruleze prin oraș, poate vede o grămadă de gunoi care trebuie stânsă, poate vede vreun bandit pe care l-a cunoscut în tinerețe. Și barem ne putem folosi de experiență celor care au ajuns la o anumită vârstă și au apucat să învețe meserie, că așa cum e acum, ce polițist e ăla angajat din resursa extrernă la 30 de ani și iese la 40 la pensie. De aceea se și întâmplă ce se întâmplă, înțeleg că au nevoie de proceduri inclusiv ca să încătușeze infractorii

***

 


Publicația infotimisoara.ro nu este cea mai mare publicație locală din România, dar vă garantăm că e cea mai corectă și independentă.

🔸SUSȚINE și tu, dacă poți, publicația InfoTimișoara –> https://www.patreon.com/infotimisoara​

 

***

Agenția Europeană a Medicamentului: Vaccinul AstraZeneca este sigur și eficient / Țările UE au început deja să anunțe că reiau vaccinarea – Italia, printre primele state

image-2021-02-25-24627904-70-agentia-eur

Agenția Europeană a Medicamentului și-a exprimat joi convingerea că beneficiile vaccinului AstraZeneca depășesc riscurile, după finalizarea unei anchete privind cazuri de tromboză la unele persoane vaccinate cu acest ser, motiv pentru care peste 10 țările au suspendat folosirea acestuia. “Este sigur și eficient”, subliniază EMA deși nu exclude total o legătură între evenimentele tromboembolice și vaccin.

 

***

 

Gâştele cu gât roşu monitorizate de ornitologi s-au cuibărit în Kalmykia, singura republică budistă a Europei

646x404.jpg

Două gâşte cu gât roşu (care fac parte din populaţia-record înregistrată la finele lui 2020), monitorizate de ornitologii români prin emiţătoare satelitare, au ajuns recent în singura republică tibetană budistă din Europa – Republica Kalmykia din Rusia.

 

***

NASA și-a testat din nou megaracheta SLS pentru misiunea pe Lună iar testul a fost un succes

image-2019-09-23-23381742-70-racheta-sls

NASA avea programat joi să își testeze Racheta Space Launch System (SLS- Sistemul de Lansare în Spațiu), care va duce într-o zi astronauții pe Lună, după un test anterior întrerupt în ianuarie, potrivit AFP.

***

NASA vrea să afle cât de bine se pot adapta oamenii în spaţiu. „Lupta emoţională” între astronauţi şi planeta Marte

 

***

 

Oamenii de ştiinţă vor să construiască pe Lună un seif al Apocalipsei. Ce plănuiesc să depoziteze în buncărul subteran uriaș

Oamenii de știință vor să construiască un depozit subteran pe Lună, în care să adăpostească milioane de semințe, spori, spermatozoizi și ovule de la speciile de pe Pământ. „Seiful Apocalipsei” ar oferi o rezervă genetică pentru planeta noastră, în cazul unui eveniment care riscă să distrugă speciile de pe Pământ, relatează CNN.

 

***

 

Reacția lui Vladimir Putin, după ce Joe Biden l-a făcut „ucigaș”: „Să fii sănătos!”

Președintele Federației Ruse, Vladimir Putin, a reacționat, joi, după ce președintele SUA, Joe Biden, l-a numit „ucigaș”, afirmând că oamenii au tendinţa să-i vadă pe ceilalţi aşa cum se văd de fapt pe ei înşişi, scrie Mediafax, care citează ABC.

“Referitor la declaraţia colegului meu american. Ce i-aş răspunde? I-aş spune: ‘Să fii sănătos!’ Îi doresc multă sănătate”, a spus Putin, adăugând că o spune „fără niciun fel de ironie, fără glumă”.

 

***

 

Rusia dorește scuze din partea SUA, după ce Joe Biden l-a făcut pe Putin ”ucigaș”

Rusia așteaptă să primească scuze din partea Statelor Unite ale Americii, după ce președintele american Joe Biden a declarat că nu crede că liderul rus are suflet și că este „un ucigaş”, a anunțat joi un înalt parlamentar rus care a susținut că Rusia ar putea risposta împotriva Washingtonului, în situația în care nu-și va cere scuze, potrivit Reuters.

 

***

Ce-i propune Putin lui Biden după ce preşedintele american l-a catalogat drept „un criminal”

974x468.jpg

Preşedintele rus Vladimir Putin a afirmat, joi, că el şi preşedintele american Joe Biden ar trebui să aibă o discuţie în zilele următoare, prin videoconferinţă, care să fie transmisă în direct, după ce Biden a spus că în opinia sa liderul rus este un criminal, iar relaţiile bilaterale au atins un nou minim de la încheierea Războiului Rece, transmite Reuters.

***

RPDC: Phenianul refuză contactele cu SUA atât timp cât Washingtonul nu renunţă la politica sa ostilă

ap3.jpg

Coreea de Nord a anunţat joi că va ignora încercările Statelor Unite de a intra în contact atât timp cât Washingtonul nu renunţă la “politica sa ostilă” faţă de Phenian, informează AFP citând agenţia oficială de presă nord-coreeană KCNA. “Niciun contact între Statele Unite şi Republica Populară Democrată Coreeană şi niciun dialog nu pot avea loc până când Statele Unite nu pun capăt politicii ostile împotriva RPDC”, a declarat Choe Son Hui, prim-viceministrul afacerilor externe. “Prin urmare, vom continua să ignorăm în viitor astfel de încercări ale Statelor Unite”, a adăugat Choe.

Citește și:  Revista presei–08.03.2021

 

***

 

Lockdown-urile au lăsat o “gaură” de 10 mii de miliarde de dolari în economia globală

Chiar dacă redresarea economiei va fi mai puternică decât este de aşteptat în acest an, lumea va rămâne cu o “gaură” de circa 10 mii de miliarde de dolari din cauza pandemiei de coronavirus şi a lockdown-urilor, estimează Conferinţa ONU pentru comerţ şi dezvoltare (UNCTAD), într-un raport citat joi de dpa.

 

***

Pandemia şi lipsa microcipurilor au scăzut cu 18% producţia uzinelor Dacia şi Ford

Lockdownul din Europa de Vest cauzat de cel de-al treilea val al pandemiei alături de lipsa componen­te­lor electronice au dus la închiderea uzinei Dacia pentru trei zile şi au „ras“ 18% din producţie în luna februarie, faţă de perioada si­mi­lară a anului trecut, la aproape 39.400 de unităţi, po­trivit datelor Asociaţiei Constructo­rilor de Automobile din România (ACAROM).

***

Analiză The Guardian. Deși cunoștea de peste 50 de ani riscurile grave pentru sănătate provocate de arderea combustibilului fosil, industria petrolieră le-a negat constant și a încercat să obțină o relaxare a normelor de mediu.

zbynek-burival-GrmwVnVSSdU-unsplash-scal

Pe baza documentelor și notelor interne, a arhivelor corporațiilor și a revistelor științifice din anii 60, The Guardian constată că industria petrolieră era conștientă că a poluat aerul în cantități imense și că nou-născuții angajaților din fabrici s-ar putea confrunta cu defecte congenitale. De exemplu, în memoriile și rapoartele interne, Imperial Oil, o filială Exxon, recunoștea în 1967, că industria petrolieră este “un contribuitor major la multe dintre formele majore de poluare”.

***

Statele care ignora schimbarile climatice vor fi retrogradate de agentiile de rating. SUA ar urma sa piarda 20% din PIB pana in 2050

Esecul in reducerea poluarii va costa guvernele din intreaga lume miliarde de dolari, sustin economistii de la Universitatea Cambridge care au utilizat inteligenta artificiala pentru a face predictii cu privire la efectele schimbarilor climatice asupra ratingurilor de tara, transmite Bloomberg.

Daca emisiile poluante vor continua la nivelul actual, 63 de tari vor suferi o retrogradare a ratingurilor suverane, cu mai mult de o treapta, pana in 2030, sustine acest grup de economisti printre care se numara si Moritz Kraemer, fost director al diviziei de ratinguri suverane de la S&P Global Ratings. Calificativul SUA ar urma sa fie coborat cu doua trepte, in timp ce ratingurile Germaniei, Indiei si Olandei ar putea sa sufere o retrogradare cu trei trepte. Chiar si indeplinirea angajamentelor incluse in
Acordul de la Paris ar insemna o reducere medie de 0,65 trepte.
“Pe masura ce schimbarile climatice vor afecta economiile nationale, serviciul datoriilor va deveni mai greu si mai scump. Pietele au nevoie de informatii credibile cu privire la modul in care schimbarile climatice se traduc in riscuri materiale”, a declarat Matthew Agarwala, economist la Bennett Institute for Public Policy din cadrul Universitatii Cambridge.

***

Românii citesc mai puțin de 5 minute pe zi, iar 35% dintre cetățeni nu au citit vreodată o carte

cover2

România se află la coada Uniunii Europene când vine vorba despre “citire”. Locul 27 din 28 de țări arată cât preț punem noi pe lectură.

Studiile arată că românii citesc mai puțin de 5 minute pe zi, iar 35% dintre cetățeni recunosc că nu au citit niciodată vreo carte. În acest context, deputatul PNL Sebastian Burduja propune că ziua de 15 februarie să devină Ziua Națională a Lecturii în România. Scopul fiind evident acela de a micșora decalajul cultural dintre români și ceilalți europeni.

***

Apostolii terorii: medicii care au panicat populatia pe timp de pandemie cu mesaje apocaliptice

?mmid=3c219565256e88ea1f

Ziare.com i-a prezentat pe medicii din “tabara conspirationistilor”, care au iesit la rampa cu mesaje antisistem, antivaccin si au bagatelizat riscurile pandemiei. Acum a venit randul medicilor din tabara oponenta, doctorii care au lansat mesaje apocaliptice, isterice, prin care anuntau fie tsunami-uri care nu au mai venit, fie milioane de cazuri de COVID si sute de mii de morti.

***

Cazul doctoriţei care critică schemele terapeutice COVID: mii de români vor să o sprijine la Comisia de Etică. Explicaţiile medicului VIDEO

400x200.jpg

Dr. Flavia Groşan, cunoscut pneumolog din Oradea, ajunsă în faţa Comisiei de disciplină din Colegiul Medicilor după ce a criticat public protocoalele terapeutice din spitale în cazul COVID, este susţinută de mii de români care au înfiinţat o pagină specială pe Facebook şi vor să o însoţească la audieri.

 

***

 

Spitalul de la Lețcani, care a costat 13 milioane de euro, încă stă închis. După problemele de încălzire, acum a fost și inundat

Spitalul modular de la Lețcani nu poate fi deschis. Unitatea care a costat 13 milioane de euro a fost închisă acum două luni pentru că sistemul de climatizare nu făcea față, iar pacienții și medicii stăteau în frig. Acum apa de ploaie se infiltrează pe sub uși, până pe holurile care duc spre Terapie Intensivă.

 

***

 

Acuzatii grave aduse de familia unei paciente care a murit la Spitalul Judetean Constanta: “Ii aruncau mancarea pe jos, apoi i-o dadeau”

Spitalul Judetean Constanta este vizat de mai multe anchete dupa ce familia unei paciente care a murit acolo a facut o serie de acuzatii grave. Oamenii spun ca femeia a fost legata de pat, umilita, iar mancarea era aruncata pe jos. Pacienta ar fi luat si COVID-19 din unitatea sanitara.

 

***

 

Statul la stat. O instituție publică funcționează de 4 ani fără să facă nimic. Banii cheltuiți doar pe salarii, trecuți la pierderi

Ca la noi la nimeni. Statul român a înfiinţat şi întreţinut degeaba o instituţie publică, timp de patru ani. Este vorba de Autoritatea pentru Reformă Feroviară care ar fi trebuit să cumpere trenuri noi cu fonduri europene. După ce au plătit, lunar, salariile angajaţilor şi toate cheltuilelile de funcţionare, autorităţile şi-au dat seama că instituţia este inutilă şi că nu a făcut nimic din ce trebuia. Acum o vor desfiinţa, iar milioanele de lei cheltuiţi vor fi trecuţi la pierderi. Urmăriţi un nou episod al campaniei Statul la Stat.

 

***

Ministrul Muncii: Sunt institutii unde angajatii au venituri nete de 50.000 de lei pe luna

?mmid=3e6a756525aa059d52

Raluca Turcan, ministrul Muncii, afirma ca exista angajati din sistemul bugetar care au venituri nete de 50.000 de lei lunar, sporurile reprezinta pana la 80% din venit.

***

Fabrica de elicoptere de la Brașov, în pericol. Șeful Airbus Helicopters global: “Azi fabrica e închisă, nu există activitate. Avem nevoie de un prim contract cu România” – INTERVIU

image-2021-03-17-24671729-0-bruno-even-c

Fabrica de elicoptere de la Brașov, deschisă de Airbus de mai bine de patru ani, are în acest moment activitățile înghețate. “Nu pot să o susțin în contextul actual, într-o piață dificilă, nu pot susține costul unei fabrici care nu are o activitate”, a declarat CEO-ul Airbus Helicopters, Bruno Even, într-un interviu acordat HotNews.ro. Oficialul francez spune că firma încă mai așteaptă un semn clar de la Guvern, un prim contract pentru minimum 16 elicoptere pentru Armată. MApN tocmai ce precizase pentru HotNews.ro că nu are în vedere înlocuirea bătrânelor IAR 330 Puma decât abia după 2030, însă șeful Airbus crede că Guvernul poate schimba această planificare dacă vrea să impulsioneze cooperarea industrială.

 

***

 

Adevărat sau fals? Trebuie să repornești calculatorul în fiecare zi

image-2021-02-4-24583547-70-fata-calcula

Există puține certitudini în viață: moartea, impozitele și oprirea calculatorului, urmată de o repornire de fiecare dată când apare o problemă – este primul sfat pe care ți-l dau prietenii, familia sau asistența tech. Repornirea calculatorului îl face să funcționeze mai bine. Curăță memoria, oprind operațiunile care “mănâncă” din RAM. Repornirea poate elimina și probleme cu perifericele sau de hardware. Dar cât de des trebuie s-o facem?

***

Patreon

***

Cum oprești mutilarea arborilor: „Ia atitudine înainte ca drujba să reteze copacul care te-a însoțit întreaga viață”

Timișorenii se plâng de mulți ani de felul în care sunt îngrijiți copacii din Timișoara de către firmele contractate de primărie să întrețină spațiile verzi. Primarul Dominic Fritz spunea recent că-i trimite pe drujbari la cursuri. Greenpeace România a publicat un mic ghid despre ce pot face oamenii în astfel de situații.

 

***

Viceprimarul Cosmin Tabără: În maxim un an vom avea un inventar al terenurilor din patrimoniul Timișoarei

harta-timisoara-google.jpg

Viceprimarul liberal Cosmin Tabără a declarat joi seara, la emisiunea PRESSALERT LIVE, că este preocupat de centrul istoric al Timișoarei, de inventarierea patrimoniului orașului și de cadastrare. În ceea ce privește inventarul bunurilor de patrimoniu deținute de municipalitate, Tabără spune că la clădiri situația nu stă deloc rău, însă mai e de muncă. „Problema este […]

***

Ce ar alege şeful Poliţiei Locale Timişoara între pensia specială şi salariu: „Totuşi, dispun de putere de muncă”

400x200.jpg

Şeful Poliţiei Locale Timişoara, Dumitru Domăşneanu, care a câştigat, potrivit ultimei declaraţii de avere, 16.500 de lei lunar, cumulând pensia cu salariul, ştie ce va alege în cazul în care va fi pus să opteze între pensie şi salariu.

 

***

curs

***

Staliniști antisovietici

Succesul lui Nicolae Ceaușescu în interiorul elitei comuniste românești și victoria sa asupra unor rivali puternici în luptele care au urmat decesului lui Gheorghe Gheorghiu-Dej, pe 19 martie 1965, a fost în mare măsură prefigurat, predeterminat și facilitat de istoria partidului (una marcată de o nedomolită pasiune pentru logica exclusivă a stalinismului). Generații întregi de comuniști români și-au tratat națiunea ca pe un pion ce trebuie manevrat pe o imaginară tablă de șah. Cu excepția Albaniei lui Enver Hoxha, România a fost singurul stat comunist al Europei de Est care a rezistat undelor de șoc ale celui de-Al XX-lea Congres al PCUS și denunțării cultului stalinist de către Nikita Hrușciov.

 

***

 

Lustrația anticomunistă și alte malahii la români

comunism-650x300.jpg

Parcă în 1948 sociologul Anton Golopenția a scris câteva pagini despre cum va arăta România în jurul anului 2000. Era cam șomer și fără perspective, se plictisea și a scris chestia asta. În esență omul zicea că până în anul 2000 Europa se va transforma într-o federație sub protecție militară americană. Mai zicea că până

***

Topul celor mai sadici criminali în serie români: Prima poziţie este ocupată de o femeie obsedată de sex

În primii zece cei mai periculoşi criminali români îşi fac loc celebrii Râmaru (tată şi fiu) şi Berilă, însă pe primul loc, dacă este să luăm în calcul numărul de victime confirmat oficial se află o româncă ce a ucis 35 de oameni din cinci ţări. Fără îndoială, trebuie să o spunem din capul locului, un top al celor mai sadici criminali români în serie nu poate fi ferit de subiectivism, căci este destul de complicat de evaluat în mod incontestabil, după reguli cumva matematice, un profil de criminal. Evident, cel mai important criteriu rămâne numărul de victime, însă nici modul de operare nu poate fi scos din ecuaţie, căci fantezia ucigaşilor poate fi determinantă în ceea ce priveşte latura emoţională a publicului, fie şi doar prin prisma faptului că atinge, deseori, limite de neînchipuit pentru o minte normală.

***

Nepotisme la 1900

7buscu-1-scaled.jpg

În guvernul de criză al lui Gheorghe Grigore Cantacuzino, nepotismele mergeau ca unse. Pe lîngă Iacob Lahovary, numit la Ministerul de Război, Nababul l-a adăugat pe Ion Lahovary la Ministerul de Externe. Ar fi putut să-l adauge și pe Alexandru Lahovary, fratele celor doi, dacă acesta n-ar fi decedat cu cîțiva ani înainte. Familia Lahovary era plină de energie. Din tată în fiu și din fiu în nepoată, această stirpe grecească a făcut valuri respectabile în politică, literatură, publicistică și […]

***

Află ce vaccin ți se potrivește în funcție de zodie

4-1-scaled.jpg

Crezi în zodii și în efectele pe care ele le au asupra vieții tale? Ai auzit vorbindu-se despre diferitele vaccinuri, dar încă nu știi care ți se potrivește cel mai bine? Te îngrijorează efectele secundare pe care le pot avea diferitele seruri, mai ales dacă în ziua aia îl ai pe Mercur în retrograd? Află ce vaccin ți se potrivește cel mai bine în funcție de zodie. 1) Berbec, Pești, Leu, Rac – Felicitări, ești o fire impulsivă și dinamică. […]

***

Dani Mocanu (manelist care l-a găsit pe Dumnezeu): „Da, sînt pocăit, cum se spune. (…) Adică, ca să mă înţelegeţi, eu nu am iubită şi mă comport ca atare“

Dani-Mocanu.jpeg

Gen Hei, păpușă, îl știi pe Marcu? Dani Mocanu (manelist care l-a găsit pe Dumnezeu): „Da, sînt pocăit, cum se spune. (…) Adică, ca să mă înţelegeţi, eu nu am iubită şi mă comport ca atare. Adică, dacă văd o femeie şi îmi place, dacă văd că e disponibilă, profit. Adică ne combinăm pentru o noapte… Sau pentru o partidă de sex. Dar niciodată nu o fac dacă e duminică. Adică eu respect cu stricteţe ideea că duminica e o […]

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*