Nicoleta C. September 19, 2019

Activitatea Secţiei de radioterapie a bolnavilor oncologici a fost oprită din cauza unor proceduri birocratice între Spitalul Municipal din Timişoara şi Comisia Naţională pentru Controlul Activităţilor Nucleare (CNCAN).

 

„Vineri va fi reluată activitatea aparatului. Noi am transmis dosarul la CNCAN pentru prelungirea autorizării (de funcţionare, n.r.) din luna mai. Marţi am primit o adresă de la CNCAN că trebuie să modificăm nişte documente în sensul pe care-l doresc dânşii. La unul din cele cinci puncte stipulate trebuia să facem o completare, iar la celelalte patru puncte era vorba despre revizuirea unor planuri de intervenţie în situaţii de urgenţă. Nu erau lucruri care ţin de funcţionarea aparatului. De ieri până astăzi am făcut toate modificările solicitate şi de vineri dimineaţă ne-au promis că ne transmit avizul şi că putem continua activitatea”, a explicat managerul Spitalului Municipal, dr. Olimpia Oprea.

 

În Secţia de Radioterapie a Municipalului îşi fac zilnic tratamentul în jur de 100 de pacienţi, 70 fiind internaţi în secţia cu paturi, iar 30 venind doar pentru raze, după care pleacă acasă.

 

„Pacienţii au rămas în continuare internaţi, nu au fost trimişi acasă. Cei care au internare de zi vor fi anunţaţi să vină la tratament”, a conchis Olimpia Oprea.

 

 

sursa Agerpress

Citește și:  Elevii nu vor mai trebui să poarte mască de protecție în curtea școlii

1 thought on “Activitatea Secţiei de Radioterapie a Spitalului Municipal din Timişoara a fost sistată joi din cauza unor proceduri birocratice

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*