Nicoleta C. September 19, 2019

 

O construcţie ilegală ridicată în curtea unei clădiri istorice din Timişoara ar fi trebuit demolată după ce Primăria Timişoara a obţinut sentinţă definitivă de demolare.

Pentru „a da o lecţie celor care sfidează legea”, primarul Nicolae Robu a chemat presa să filmeze cum încep lucrările de demolare a construcţiei, dar imediat după plecarea jurnaliştilor, lucrările de demolare s-au oprit.

Timişoreanul care deţine un apartament cu o cameră în curtea Palatului Ancora, o clădire istorică din cartierul timişorean Iosefin, și care a construit, în curtea clădirii istorice, sub pretextul unor lucrări de extindere a apartamentului o adevărată vilă cu parter şi mansardă a primit o condamnare de 11 luni şi 20 de zile, cu amânarea aplicării pedepsei, judecătorii obligându-l să demoleze lucrările făcute ilegal, în caz contrar primăria fiind autorizată să demoleze construcţia, pe banii acestuia.

Primarul Nicolae Robu a chemat presa la faţa locului pentru a transmite mesajul că „legea e lege pentru toată lumea”.

 

 

Doar că singura zi în care muncitorii angajaţi de primărie au lucrat la demolare a fost ziua în care primarul a fost cu presa la faţa locului. După câteva zile, proprietarul construcţiei ilegale a dat ţigla jos, iar de atunci nu s-a mai întâmplat nimic.

 

Construcţie ilegală din Timişoara, la două luni de la începerea lucrărilor de demolare

 

Primarul Nicolae Robu a declarat că nu ştie care este situaţia, direcţionându-ne spre Serviciul Juridic.

Şeful Serviciului Juridic, Caius Şuli, a declarat că din punctul de vedere al juriştilor primăriei nu este niciun impediment pentru a fi continuată demolarea, Colterm, firma angajată de primărie să facă demolarea, având mână liberă să intervină.

Reprezentanţii Colterm nu au putut oferi explicaţii pentru motivele care au dus la suspendarea demolării.

Citește și:  250 cazuri noi de COVID-19 în Timiș, în ultimele 24 de ore. Vezi cât este rata de incidență în județ și de unde sunt infectații

 

sursa Adevărul

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*