Nicoleta C. September 25, 2020

 

Guvernul a aprobat redarea în administrarea municipiului Timişoara de la Romsilva a unei suprafeţe forestiere de aproape 520 hectare pentru transformarea acesteia într-o pădure-parc, a declarat şeful Cancelariei prim-ministrului, Ionel Dancă.

 

„Este un proiect de hotărâre de Guvern prin care, practic, este redată pădurea din Timişoara, în suprafaţă de aproape 520 hectare, timişorenilor. Este vorba despre o suprafaţă forestieră aflată în administrarea Romsilva şi care, ca urmare a adoptării acestui proiect de hotărâre de Guvern, va reveni în administrarea municipiului Timişoara, pentru transformarea acestuia într-o pădure-parc, de care să se bucure toţi timişorenii”, a arătat Dancă, vineri, la Palatul Victoria.

 

Potrivit lui Dancă, acest obiectiv „a fost foarte mult timp blocat şi întârziat de diverse motive birocratice”.

 

„Iată, după mai multe discuţii între Ministerul Mediului, Ministerul Justiţiei, Ministerul Lucrărilor Publice, s-a ajuns la o soluţie pentru trecerea acestei suprafeţe din administrarea Romsilva către Municipiul Timişoara, astfel încât timişorenii să poată să se bucure de o pădure-parc în suprafaţă de aproximativ 520 de hectare, care poate fi amenajată în beneficiul locuitorilor municipiului Timişoara”, a spus Dancă.

 

Citește și:  40 de persoane, dintre care 29 de copii şi 11 adulţi, sunt internate în acest moment în spitalele din Timișoara în urma dezinsecţiei cu produse chimice extrem de toxice

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*