Astăzi va fi frig dar cel puțin nu va bate vântul prea tare și mai iese și soarele puțin. Temperatura maximă va ajunge la 2°C.
Calitatea aerului este mai proastă decât ieri, nivelul particulelor din aer este undeva la media anuală.
Cine e curios să vada calitatea aerului în timp real poate să dea oricând un click aici.
Cursul BNR valabil astăzi este 4.9199/Euro, 4.6305/USD, 4.9761/CHF și 5.6327/GBP.
Numere de telefon la care timișorenii pot apela 24/24 pentru diferite servicii care necesită urgență:
Lăcătuș Deblocări Reparații uși: 0722 228 565, 0724 150 241
Electrician: 0726 154 381
Instalator: 0727 645 066, 0741 234 870
Consultații medicale la domiciliu, servicii ambulanță: 0256 970
Servicii funerare complete: 0256 529 407, 0765 256 666, 0722 607 648, 0740 244 469
Închiriere containere pentru volum mare de deșeuri: contractare@retim.ro
O serie de parlamentari britanici au folosit călătoriile parlamentare în străinătate ca o oportunitate pentru recurgerea sub acoperire la lucrători sexuali şi pentru consumul excesiv de alcool, potrivit unor…
Urme suspecte de cocaină, găsite după petreceri în casa fostului premier britanic Liz Truss
Urme suspecte de cocaină au fost găsite după câteva petreceri în casa fostului premier britanic Liz Truss, la care au participat aliaţi politic ai acesteia, scrie The Guardian.
Că sunt trădători ai propriului popor știm, de când cu Brexitul.
Că sunt corupți știam de mult.
Astăzi aflăm că sunt și o gașcă de drogați și obsedați sexual.
Și ai noștri își mai trădează poporul, în favoarea aceluiași stăpân ca și englezii, dar cel puțin, din câte știm până acum, nu ne cheltuie banii pe prafuri de tras pe nas. Ăștia de la noi au obiceiuri mult mai pașnice, ei sunt cu Lagavulinul și cu trabucele, neapărat rulate pe piciorul ușor transpirat al unei cubaneze sexoase. Că așa e cu evoluția melteanului, la început își fotografia mâncarea și sticla de Cola de pe masă, să vadă fiecare că s-a realizat, că are ce mânca, acum își face selfie-uri cu paharul de whisky și cu trabucul ținut artistic în mână, să moară dușmanul de ciudă.
„Reţeaua de corupţie” despre care se presupune că se află în interiorul Parlamentului European s-ar putea extinde dincolo de Qatar şi Maroc, potrivit eurodeputatului italian Franco Roberti, de la Socialiştii şi…
Qatargate. Cum a ajuns europarlamentarul Cristian Buşoi la Doha pe banii statului Qatar
În contextul unor investigaţii cu privire la influența Qatar în Parlamentul European, un europarlamentar român ar fi fost la Doha, pe banii statului Qatar, potrivit Libertatea, alături de eurodeputatul Greciei…
Ion Țiriac este supărat pe oamenii care nu vor să plătească taxe către stat.
Sper că vă place, miliardarul Țiriac, care a beneficiat de imense avantaje din partea Statului Român, ne explică că trebuie să plătim taxe, pentru că statul e sărac.
Pai hai să vă explic domnule Țiriac cum e cu taxele alea, că am ajuns în secolul XXI dar dumneavoastră nu ați aflat chestia asta:
În primul rând statul ar trebui să facă ceva ca să nu mai fie sărac. Statul sărac ar trebui să facă investiții cu banii ăia ai noștri, să facă ca ungurii, de exemplu, să cumpere distribuția de gaze, să cumpere Enelul, că e de vânzare, să cumpere hidrocentralele, fabricile rentabile, cum e Clujana de exemplu, și atunci, cu un management asigurat de persoane competente, nu de politicieni și șmecheri care au o diplomă pentru că a avut tăticu bani să-i trimită la școală, ar obține un profit care ar face ca statul să nu mai fie chiar atât de sărac.
Statul ar trebui să nu mai risipească banii pe care-i primește sub formă de taxe și impozite, ci să-i cheltuiască chibzuit. Să nu cumpere arme, de exemplu, să nu mai dea pensii imense unora care nu au contribuit la fondul de pensii, să nu mai cumpere milioane de doze de vaccin a cărui eficiență nu a fost dovedită nici acum și pe care după aceea le aruncă, cheltuind alți bani pentru neutralizarea acestora, și atunci statul ar fi mai puțin sărac.
Și nu în ultimul rând, statul, toate statele, ar trebui să schimbe politica de impozitare.
Să elimine nenumăratele taxe și impozite pe care le plătește majoritatea noastră, dar alții nu le prea plătesc, că au găsit ei niște portițe, și să le transforme pe toate într-o singură taxă, taxa de consum. Practic această taxă ar fi o variantă a TVA-ului, care nu va mai fi 19% ci, să spunem, 50%. Dar atât, nici un fel de altă taxă sau impozit. În felul ăsta ușurăm în primul rând sistemul birocratic, care și el este o cheltuială, nu mică. Nu ne mai complicăm cu tot felul de taxe mititele, ba că e impozit, ba că e CAS sau CAS sau ce o mai fi, dar care însumat reprezintă vreo 70% din ceea ce produce fiecare din noi, ci plătim în funcție de cât consumăm. Ne cumpărăm doar ceea ce avem nevoie pentru traiul de zi cu zi, plătim mai puțin. Vrem să ne facem o colecție de mașini, plătim taxe în valoare de 50% din colecția de mașini. Nu cumpărăm nimic și ținem banii sub saltea, asta e, nu plătim nimic pentru că banii ăia nu reprezintă o valoare în sine, nu poți să-i mănânci sau să-i tragi pe nas, banii nu sunt decât o promisiune a statului că ne va plăti pentru munca pe care am depus-o în avans. Și nu e nici normal și nici etic să plătim impozite pe promisiunile statului, mai ales că statul ăsta sărac are în mână cuțitul cu ajutorul căruia, prin inflație, ne mai ciupește ceva din promisiunile alea.
În felul ăsta fiecare român, de la bebelușul cu țuța-n gură până la pensionarul cu perfuzia în vene, inclusiv fiii de miliardari care trag chestii pe nas, vor plăti și contribuție pentru viitoarea pensie, și contribuție pentru sănătate, și bani pentru a întreține poliția, armata, învățământul și tot ce mai este necesar.
Da, știu, ar fi o revoluție în privința taxării, nimeni nu a mai făcut așa ceva, dar lumea evoluează în urma revoluțiilor.
O coloană uriașă de TIR-uri se întinde, de zile bune, pe aproape 30 de kilometri, dinspre Suceava spre Vama Siret, aflată la granița cu Ucraina. Camioanele așteaptă să iasă din țară.
Szijjarto: Cablul submarin de energie electrică prin Marea Neagră va stabili un record mondial
Proiectul cablului submarin de transport de energie electrică prin Marea Neagră va avea o capacitate combinată de 3 gigawaţi şi va „stabili un record mondial în termeni de lungime”, a declarat sâmbătă…
Profesorul Vasile Popovici, fostul ambasador al României în Portugalia și Maroc, a făcut o inedită analiză meteo asupra evenimentelor din decembrie 1989, de la Timișoara, care au dus la căderea…
Să știți că în privința vremii cam așa a fost, era afară o vreme atât de minunată că îți părea rău să stai în casă.
Dar, pentru că tot a venit vorba despre chestii mistice, fără legătură cui ce spune autorul articolului, hai să vă povestesc cum a fost atunci când a pogorât harul lui Dumnezeu asupra mulțimii și ne-am apucat cu toții să ne rugăm:
Ăia care s-au cățărat în balconul Operei nu erau oameni care să se fi gândit o viață cum o să facă ei o revoluție, în așa fel încât să fi fost pregătiți pentru ceea ce s-a întâmplat și să aibă textele la ei. Nici pe departe, erau oameni normali din mulțimea aceea imensă din piață, unii bine intenționați, mulți oportuniști care s-au cățărat și ei acolo ca să se bage în seamă și să fie pe aproape dacă se dă ceva. Putea să se urce oricine acolo, nu te oprea nimeni, unii au făcut-o, alții s-au abținut gândindu-se “cum să mă urc eu acolo, că mâine vor râde colegii de la fabrică de mine”.
Dar, dacă tot au ajuns acolo sus trebuiau să spună ceva. Și spuneau de jos Ceaușescu, jos comunismul, despre programul de două ore la televizor, alții spuneau despre pașapoarte sau despre salam, unii spuneau “Vrem pe Bălan că-i bănățean”, alții strigau “Dăscălescu președinte”, la un moment dat au strigat și “Iliescu președinte”.
Termina unul de spus ce avea de spus venea altul. Dar existau și niște pauze, în care unul termina dar nu venea altul, ăia de lângă el îi spuneau “hai, ieși în față și spune și tu ceva”, dat ăla nimic, “nu, spune tu că mie mi-e rușine”. Și era normal așa, imaginați-vă că vă ia cineva și vă urcă în balconul ăla, vedeți mulțimea aceea imensă până la Catedrală și trebuie să le spui ceva inteligent, dar tu ești un bou care nu a citit nici o carte în viață. Nu e chiar ușor.
Și atunci, cam din 10 în 10 minute, când se făcea câte o pauză din asta, se găsea câte unul care să spună “Să ne rugăm”, ca să umple pauza aia, că altfel oamenii ar fi crezut că s-a terminat și ar fi plecat acasă. Și oamenii din piață se puneau pup și mormăiau și ei ceva. Probabil 98% din cei care erau acolo nu știau cuvintele din “Tatăl nostru” și nu știu nici acum mai mult de primele câteva cuvinte.
Ce facem astăzi, 18 decembrie 2022, în Timișoara?
Duminică vă puteți bucura de spectacole oferite de teatrele din oraș, de o premieră la Teatrul Național Timișoara, concerte și expoziții, printre care și una de icoane pictate pe sticlă.