Nicoleta C. September 22, 2020

 

Trecerea forțată a învățământului la variantele în care elevii fac orele de acasă a dat naștere unui șir de noi probleme. Pe de o parte sunt profesorii care fac efoturi să predea în fața unei camere web, pe de alta părinții, care s-au trezit că nu au cu cine să își lase copiii.

 

Noua problemă apărută pentru părinți rezultă din faptul că ordonanța de urgență care reglementează zilele libere nu cuprinde niciun cuvânt despre scenariul hibrid. Astfel că mulți părinți se plâng că nu au cu cine să își lase copiii.

În multe școli se practică învățământul hibrid, iar prezența copiilor în unitățile de învățământ se face alternativ, 1-2 săptămâni fizic în clase și online. Această situație însă nu este prevăzută în ordonanța care le dă dreptul părinților de a sta acasă cu cei mici. Așa se face că cele mai multe familii întâmpină probleme în această situație.

Dacă părinții care își permit financiar, apelează la programale de tip after school, ceilalți caută diferite soluții printre care și să-și aducă copiii la serviciu pentru a-i ajuta să înțeleagă ce au de făcut.

Toată aceasta situație ar urma să fie modificată printr-o ordonanță de urgență care să prevadă zile libere și pentru părinții ai căror copiii învață în varianta de sistem hibrid.

Citește și:  Încă un caz nou de COVID-19 în Timiș, în ultimele 24 de ore. 124 de noi cazuri la nivel național

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*