Redacție October 4, 2020

 

Șeful secției de Boli Infecțioase de la Spitalul „Victor Babeș” din Timișoara, Virgil Musta, trage din nou un semnal de alarmă și avertizează oamenii că nu mai există locuri la Terapie Intensivă. În aceste momente dacă o persoană suferă de o formă gravă de COVID-19 nu va mai putea fi tratată.

Medicul Virgil Musta a mai spus că este foarte important ca oamenii să nu se îmbolnăvească.

 

„Accentuez de fiecare dată, important e să nu ne îmbolnăvim. Când ne-am îmbolnăvit, la ora actuală, s-ar putea că peste o zi – două, să fii bolnav, să ai nevoie de internare și să nu mai ai unde să te internezi. Nu avem ce face, persoana respectivă va rămâne acasă și nu va putea beneficia de tratament.

Sunt câteva medicamente pe care le poți auto-administra la domiciliu, dar medicamentele esențiale nu le poți da la domiciliu.

Terapia Intensivă este plină. Dacă cumva există o persoană care face formă severă și se decompensează, de asemenea, nu mai are unde să fie tratat.

Suntem la pragul între viață și moarte și trebuie să înțelegem acest lucru și să fim foarte responsabili”, a declarat Virgil Musta, conform mesajului publicat, duminică, de Spitalul „Victor Babeș” din Timișoara.

Citește și:  Ineficiența vaccinului chinezesc Sinopharm determină Ungaria să grăbească administrarea celei de-a treia doze de vaccin

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*