Redacție February 15, 2022

 

Poliția Locală Timișoara a anunțat că a implementat un nou sistem de îmregistrare a colantelor tip invitație transmise conducătorilor auto care opresc sau staționează neregulamentar.

 

Dacă până acum polițiștii locali din Timișoara lipeau pe parbrize un colant de dimensiuni mari, completat cu scris de mână, uneori ilizibil, prin care transmiteau conducătorului auto să se prezinte la sediul instituției pentru întocmirea procesului verbal, începând de azi au trecut la aparatură modernă, prin aplicație, telefon mobil și imprimantă portabilă.

Pe noul colant astfel generat se pot citi clar datele de identificare a autoturismului, locația exactă, actul normativ încălcat, numele agentului care a constatat fapta, precum și unde trebuie să se prezinte șoferul pentru întocmirea procesului verbal.

 

 

 

 

„Prin implementarea noului sistem, cheltuielile cu colantele vor fi de 700 lei, ceea ce înseamnă o reducere a cheltuielilor cu 95%. Facilitățile oferite de aplicație sunt, pe lângă reducerea semnificativă a acestor costuri, și rapiditatea luării măsurilor în cazul unor constatări și implicit alocarea unui timp mai mare sesizărilor de la cetățeni, reducerea timpului de transmitere a datelor autovehiculelor către Dispecerat, gestionarea eficientă și reală a modului în care se iau măsuri în teren și de asemenea, eliminarea tipizatelor și registrelor de la Serviciul Dispecerat și Control Acces, datele din aplicație urmând a fi listate doar în caz de nevoie. Aplicația generează procesele verbale în sistem, fiind interconectată și cu aplicația de înregistrare a proceselor vebale de constatare a contravenției, deja existentă. Deocamdată, procesele verbale pot fi generate doar la sediu, urmând ca, în funcție de bugetul alocat, în viitor, sistemul să fie extins și procesele verbale să se poată imprima la fața locului”, au transmis reprezentanții Poliției Locale Timișoara.

 

Citește și:  Românii care merg în Ungaria trebuie să intre în carantină, din care vor ieși doar după două teste negative de COVID-19

Momentan proiectul funcționează experimental și urmează să fie extins în totalitate.

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*