Nicoleta C. February 14, 2022

 

Zeci de credincioși cu deficiențe de auz vin în fiecare duminică să participe la slujba ținută special pentru ei în Paraclisul Sfânta Maria al bisericii ortodoxe din cartierul Iosefin. Este un loc unic în Timișoara și în toată regiunea de vest.

 

La biserica din Piața Sinaia există un paraclis unde, în fiecare duminică, liturghia este oficiată în limbaj mimico-gestual pentru credincioşii cu deficienţe de auz. Biserica a renovat din fonduri proprii micul loc pentru rugăciuni, iar duminică a primit şi binecuvântarea Mitropolitului Banatului, Ioan Selejan.

De 20 de ani, unul dintre preoţii bisericii se îngrijeşte de acești enoriaşi. În fiecare duminică, la biserica din Piața Sinaia au loc câte două slujbe simultan. Cea din biserica mare, şi cea oficiată prin limbajul semnelor în paraclisul de la demisol.

 

 

La sfinţire a fost o slujbă pentru toţi credincioşii, dar de obicei în paraclis preotul îşi asumă şi o altfel de slujire, fără cor, muzică şi clopote, doar prin gesturi prin care transmite rugăciunile şi cuvântul lui Dumnezeu.

 

sursa: știrile TVR

Citește și:  Guvernul Greciei, îngrijorat de cazurile de coronavirus depistate la turiştii străini. Ar putea fi anunţate noi restricții

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*