Redacție February 15, 2022

 

Constructorul a început azi lucrările la noul Centru Cultural și Educațional Kuncz. Obiectivul respectiv a fost asumat de Timișoara în dosarul de candidatură pentreu Capitală Europeană a Culturii. Noua clădire, cu parter și două etaje, se construiește pe str. Satu Mare, nr. 1A.

 

Municipiul Timișoara, în calitate de oraș desemnat Capitală Europeană a Culturii, și-a asumat o serie de obiective de infrastructură. Unul dintre aceste obiective este realizarea unui centru multifuncţional (clădire) de tip servicii sociale fără cazare.

Centrul care se construiește în Kuncz va avea spaţii de recreere şi relaxare, săli pentru cursuri artistice, sală de sport, săli pentru activităţi de asistenţă la efectuarea temelor și sală de mese.

 

„Am semnat, astăzi, ordinul de începere pentru construcția unui centru cultural și educațional pentru copiii care locuiesc în cartierul Kuncz. Copiii cu vârste între 7 și 12 ani vor avea un loc unde să se întâlnească după orele de școală, să își facă temele, să își descopere talentul pentru muzică, desen, teatru sau dans în diferite cursuri artistice, să citească sau să facă sport. Să aibă șansa să deprindă de mici cunoștințe care îi vor ajuta să ducă o viață independentă și să scape de povara sărăciei. Este o construcție de circa 5 milioane de lei fără TVA, finanțată din fonduri europene și estimăm că lucrările se vor finaliza până la jumătatea anului viitor. Centre similare construim și în Freidorf, și în Fratelia. În Freidorf, fostul cinematograf devine centru cultural și educațional pentru locuitorii cartierului. În Fratelia am obținut o finanțare din fonduri europene de peste 3,5 milioane de lei, pentru ridicarea unei clădiri noi, pe strada Pavlov, cu același scop. Investițiile în cultură, ca motor de integrare socială și dărâmare a zidurilor imaginare dintre noi, sunt o componentă importantă a strategiei de dezvoltare a Timișoarei în următorii ani. Beneficiarii ofertei culturale și educaționale a acestor centre sunt locuitorii întregului cartier, întreaga comunitate locală. Facem investiții pentru a crește calitatea vieții oamenilor, al căror efect nu îl vom vedea mâine, ci în câțiva ani”, a spus Dominic Fritz.

 

Citește și:  Ministrul Sănătății dă detalii despre testarea națională pentru Covid-19, care va avea loc după 1 iunie

Firma care execută proiectul este Nedex Grup SRL, valoarea fără TVA este de 5.084.131,39 lei, iar termenul de execuție este de 20 de luni de la începerea lucrărilor.

 

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*