Redacție March 23, 2022

 

Primăria Timișoarei a anunțat azi că a început programul de spălare a străzilor din această primăvară. Lucrările vor diminua cantitatea de praf de pe carosabil și din aer.

 

Primele lucrări de spălare mecanizată cu utilajele din dotarea Brantner au loc astăzi pe 41 de artere importante din Timișoara. Străzile pe care se intervine sunt străzi cu două benzi pe sens, majoritatea dintre ele fără locuri de parcare adiacente carosabilului.

 

„Așa cum am spus, încă de la aprobarea bugetului local pe anul acesta, investim mai mult în curățenia orașului. Sunt mai multe măsuri pe care le derulăm concomitent: intensificarea programului de salubrizare stradală cu echipe de la Penitenciar, controale la șantierele din oraș pentru a stopa împrăștierea noroiului de pe roțile mașinilor în tot orașul, depistarea și eliminarea gropilor clandestine de gunoi și amendarea celor care nu respectă legislația în domeniu. În curând, vom amplasa 500 de coșuri noi de gunoi în oraș. După ce vreme de mai bine de o lună, echipele mixte de la firma de salubrizare și de la Penitenciar au ras tone de noroi de pe străzi, astăzi, am trecut la următoarea etapă, cea de spălare mecanizată a străzilor”, a declarat primarul Dominic Fritz.

 

Conform reprezentanților primăriei, Străzile care sunt spălate pe parcursul zilei de astăzi sunt: Martirilor, Dr. Iosif Bulbuca, Cl. Buziașului (Stan Vidrighin), Bd. Sudului, Bd. Liviu Rebreanu, Calea Șagului, Bd. 16 Decembrie 1989, Bd. Vasile Pârvan, Str. Cluj, Str. Arieș, F.C. Ripensia, Martir Surorile Caceu, Bd. Mihai Viteazul, Bd. General I.Dragalina, Spl. Tudor Vladimirescu, Bd. Michelangelo, Str. 20 Decembrie, I.C.Brătianu, Gh. Dima, Paris, Oituz, Bd. Regele Ferdinand I, Bd. Republicii, Str. Sf. Ioan, Hector, Bd. Take Ionescu, Str. Popa Șapcă, Bd. Antenei, Calea Sever Bocu, Str. Divizia 9 Cavalerie, Aristide Demetriade, Gh. Adam, Amurgului, Calea Aradului, Al. I. Cuza, Str. Gh. Lazăr, Calea Circumvalațiunii, Torontalului, Str. Miresei și Martin Luther.

Citește și:  Soția prietenului interlopului Boncu a fost numită ilegal șef serviciu creșe de către Robu

 

 

 

 

Intervențiile următoare vor avea loc pe străzi de dimensiuni mai reduse. Pentru această etapă, responsabilii Brantner și ai Poliției Locale se organizează pentru eliberarea locurilor de parcare pe tronsoanele și în intervalele orare în care vor avea loc acțiunile de curățare și spălare a străzilor.

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*