Nicoleta C. March 15, 2022

 

Un bărbat de 30 de ani simulează că nu are picioare și cerșește într-un scaun cu rotile în diferite zone din Timișoara. Deși a fost preluat de zeci de ori, sancționat și predat la centrul de pe strada Telegrafului, acesta revine mereu în stradă. Polițiștii locali precizează că legislația nu permite obligarea acestor persoane să stea într-un centru, singura soluție fiind ca timișorenii să nu le mai ofere bani.

 

Persoanele care apelează la mila publică sunt descoperite zilnic pe stradă și predate către serviciile sociale. Doar luna aceasta au fost preluate 17 persoane care cerșeau în intersecții din zona Gării, unele dintre acestea fiind depistate în mod repetat. Acestea au fost predate către centrul destinat lor de pe strada Telegrafului. Majoritatea sunt persoane apte de muncă, care apelează la metode mai facile de a face bani, cerșind prin intersecții și pretinzând că au diverse dizabilități.

 

 

 

 

„Poliția Locală Timișoara încurajează populația să sesizeze prezența acestor persoane pentru a fi preluate din stradă și predate centrelor sociale, la numerele de telefon0256.968 ori 0256.246.112 sau pe emailul instituției contact@politialoctm.ro și să nu le mai ofere bani, deoarece în acest fel îi menținem în stradă, cu atât mai mult cu cât, odată cu încălzirea vremii, este de așteptat ca numărul acestora să crească”, a declarat purtătorul de cuvânt al Poliției Locale Timișoara, Daniela Seracin.

 

Anul trecut, polițiștii locali au preluat din stradă 630 astfel de persoane. De la începutul acestui an și până în prezent au fost identificați alți 98 de cerșetori și oameni ai străzii, toți depistați de mai multe ori.

Citește și:  András Molnár va deschide lista UDMR Timiș pentru Camera Deputaților

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*