Nicoleta C. April 29, 2021

 

Ugur Sahin, cofondator al companiei farmaceutice germane BioNTech, este încrezător că vaccinul dezvoltat în laboratorul său şi distribuit de partenerul său american Pfizer este „eficient” şi împotriva variantei indiene, relatează EFE.

 

„Metoda noastră se bazează pe experienţa căpătată împotriva cancerului. Am experimentat cu multe variante şi, până acum, cu toate am obţinut rezultate bune”, a declarat Sahin, la o întâlnire online cu reprezentanţi ai mass-media din Germania, citat de Agerpres.

 

„Sunt încrezător că vom obţine rezultate bune şi împotriva variantei indiene […] Până acum, vaccinul a dovedit eficacitate practic împotriva tuturor mutaţiilor cunoscute”, a insistat el.

 

Ugur Sahin a avertizat că în orice caz eficacitatea maximă a vaccinului (de 97%) este atinsă după şapte zile de la administrarea celei de-a doua doze.

El a reamintit, totodată, că după şase luni de la atingerea acestei imunităţi maxime, după a doua doză, aceasta începe să scadă.

Potrivit estimărilor actuale, acest lucru înseamnă că după trecerea a între nouă luni şi un an, este nevoie de administrarea unei a treia doze de vaccin, pentru a garanta menţinerea unei imunităţi maxime.

Citește și:  Ungaria a început producția proprie de Remdesivir

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*