Redacție December 19, 2019

 

Un bărbat din Timișoara, ajutat de încă o persoană, s-a ales cu o amendă în valoare de 3.000 de lei după ce a abandonat un vas de toaletă lângă tomberoanele de pe strada Lunei destinate gunoiului reciclabil.

 

Timișoreanul a fost identificat după ce polițiștii locali au urmarit imaginile înregistrate de camerele de supraveghere din zonă. Odată amendat, bărbatului i s-a solicitat și să demonstreze că a predat vasul de toaletă operatorului de salubrizare.

 

„Polițiștii locali din cadrul Serviciului Protecția Mediului au continuat în ultimele zile să acționeze în teren pentru depistarea persoanelor care abandonează deșeuri pe domeniul public, atât în cazurile în care aceste persoane sunt surprinse în timpul patrulărilor efectuate în teren, cât și ca urmare a imaginilor surprinse pe camerele de supraveghere din oraș. Astfel, zilele acestea a fost depistat un bărbat care, ajutat de un altul, a abandonat obiecte sanitare pe domeniul public, pe str. Lunei. Cel în cauză a fost identificat în urma vizualizării imaginilor de pe camerele de supraveghere instalate în zonă și a fost sancționat cu 3000 lei, conform Legii 211/2011 modificată, dispunându-se totodată să facă dovada predării deșeurilor către operatorul de salubrizare Retim SA, lucru care s-a și întâmplat ulterior. Reamintim că potrivit modificărilor aduse la Legea 211/2011 prin Legea nr. 188/2019, abandonarea în alte locuri se sancționează drastic, mai exact cu amenzi de la 3000 la 6000 lei, cei depistați fiind obligați și să ia măsuri de igienizare a locației, iar în cazul în care contravenientul nu respectă măsura complementară de a igieniza locația în termenul stabilit și de a preda deșeurile către un operator specializat, acesta poate fi sancționat cu amendă de la 7500 la 15.000 lei, conform OUG 195/2005 privind protecția mediului.”, a transmis ieri Direcția Poliției Locale Timișoara.

Citește și:  Alt caz de COVID-19 în Timiș în ultimele 24 de ore, 320 la nivel național din 11.075 de teste făcute

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*