Nicoleta C. June 4, 2020

 

OPC începe verificările la terasele din Timișoara. Comisarul Daiana Mărgărit, din cadrul OPC Timiș a explicat pentru Radio Timișoara ce trebuie să pregătească operatorii economici din Timișoara înaintea oricărui control.

 

„Noi verificăm autorizațiile tuturor operatorilor economici. În ceea ce privește dotările, putem verifica de la materia primă care intră în unitate să fie însoțită de etichete cu elementele de identificare în așa fel încât în orice moment să se poată dovedi că toată materia primă este în termenul de valabilitate. De asemenea, ei trebuie să aibă anumite proceduri privind traseul pe care îl urmează materia primă la intrare și alt traseu când produsul finit se livrează către masa consumatorului”, a spus Daiana Mărgărit.

 

Comisarul Daiana Mărgărit mai spune că misiunea inspectorilor OPC este în primul rând de a-i îndruma pe patroni, care vor fi amendați doar dacă nu se conformează cerințelor.

 

„Rolul nostru nu este doar de sancționare ci și de consiliere a operatorilor economici. Îi consiliem cu legislația care este nouă pentru toți, cu toate regulile care trebuie respectate în această perioadă”, a mai precizat Daiana Mărgărit.

 

De asemenea, reprezentanta OPC Timiș reamintește că una dintre obligațiile patronilor de terase este să dezinfecteze masa după fiecare client, iar ospătarii să aibă echipament de protecție.

Citește și:  Membrii USR au hotărât, Dan Barna trebuie să rămână președintele partidului

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*