Nicoleta C. June 10, 2020

 

Preşedintele Klaus Iohannis a vorbit despre o relaxare a măsurilor de izolare la domiciliu pentru cei care vin din străinătate. Criteriul pe baza căruia se va renunţa la această măsură este numărul mic de îmbolnăviri raportat la milionul de locuitori.

 

Deşi Preşedintele a făcut publică această informaţie, Guvernul nu a venit încă cu precizări suplimentare.

 

„S-a găsit un criteriu obiectiv cu care putem şi noi în România să lucrăm. Lucrurile vor fi mai relaxate în relaţia cu statele unde numărul de noi îmbolnăviri este mic, mai exact unde numărul de îmbolnăviri în ultimele 14 zile este sub cinci cazuri la un milion de locuitori. Deocamdată la acest criteriu obiectiv nu se încadrează statele unde se găsesc destul de mulţi concetăţeni de-ai noştri. Să dau câteva exemple, nu se califică la relaxare Italia, Spania, Franţa, Belgia, Suedia, Olanda. Având un criteriu obiectiv, vom urmări cu mare atenţie comunicările de la nivelul UE şi acolo unde lucrurile se schimbă în sensul bun vom reacţiona imediat şi noi”, a spus Klaus Iohannis.

 

Printre ţările din care românii se pot întoarce fără să stea în izolare vor fi, cel mai probabil, Germania, Austria, Grecia, Bulgaria şi Cipru.

De asemenea, România a pornit negocierile bilaterale cu Israel pentru redeschiderea turismului în contextul pandemiei de coronavirus.

 

sursa Mediafax

Citește și:  Ireal! Șefa OPC Timiş, Mihaela Ignat, explică într-o adresă oficială că a ratat întâlnirea cu o planetă necunoscută

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*