Nicoleta C. April 6, 2022

 

Mai mulți tineri au fost descoperiți de polițiștii locali noaptea trecută că se distrau în parcarea Stadionului Dan Păltinișanu trăgând cu o pușcă cu aer comprimat în peturi și pahare de unică folosință.

 

Polițiștii locali aflați în patrulare azi-noapte, în jurul orei 23.40, în zona Stadionului Dan Păltinișanu, au observat un grup de tineri, aflați lângă un autoturism din parcare, care țineau în mână o armă. Când s-au apropiat de ei, au constatat că unul dintre aceștia trăgea cu o pușcă, care părea a fi de tip airsoft, în peturi și pahare de unică folosință.

 

„La vederea patrulei, acesta a încercat să ascundă arma. Cel în cauză a fost identificat în persoana lui L.V.F, de 22 de ani, din Timișoara. Acesta a declarat că arma aparține unuia dintre prietenii săi, cu care se afla în parcare, nerealizând pericolul la care îi poate expune pe cei din jur trăgând cu pușca respectivă. Tânărul a fost preluat de polițiștii locali și predat pentru continuarea cercetărilor polițiștilor de la Secția 2. De menționat că, potrivit normelor metodologice de aplicare a Legii 295/2004 privind regimul armelor și al munițiilor, desfășurarea unor activități sportive sau de agrement pe domeniul public, ce implică portul și folosirea replicilor de arme tip airsoft sau a dispozitivelor paintball, este permisă doar cu acordul autorităților publice locale, dacă locul nu este frecventat de populație, perimetrul este semnalizat, unitatea de poliție competentă teritorial este înștiințată, iar persoanele participante sunt echipate corespunzător”, a declarat Daniela Seracin, purtător de cuvânt al Poliției Locale Timișoara.

 

Citește și:  Se redeschid restaurantele și cinematografele în Timiș, cu respectarea anumitor condiții

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*