Redacție October 18, 2019

Direcţia de Sănătate Publică Timiş a plătit în ultimii ani sute de mii de lei pentru paza unui spital la care lucrările au început în urmă cu 25 de ani şi care sunt încă nefinalizate, scrie adevarul.ro.

 

Contractele de pază au fost atribuite unei firme deţinute de familia Ramonei Olteanu, vicepreşedinte PSD Timiş.

La ieşirea din Timişoara spre Sânnicolau Mare se află, de 25 de ani, un spital-fantomă. Aici, „zace” o construcţie-mamut ce ar fi trebuit să fie un spital municipal. Începute în 1994, lucrările au fost abandonate după patru ani, iar construcţia a fost „plimbată” între Primăria Timişoara şi Ministerul Sănătăţii. În 2011, cu ocazia transferului clădirii de la Primăria Timişoara, la Ministerul Sănătăţii s-a constatat că au fost furate geamuri termopan în valoare de 300.000 de euro, care ar fi trebuit montate la spital şi care erau zidite în subsolul clădirii. Vinovaţii nu au fost găsiţi nici în ziua de azi.

 

Spitalul – fantomă, păzit zi şi noapte

În momentul de faţă, Ministerul Sănătăţii are în plan transformarea clădirii într-un institut oncologic. Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a declarat, cu ocazia ultimei sale vizite la Timişoara, că „există un contract cu o firmă de consultanţă pentru rectificarea indicatorilor tehnico-economici, care, evident, sunt depăşiţi”.

 

Paza spitalului abandonat, la pachet cu paza sediului DSP

Sistemul Electronic de Achiziţii Publice (SEAP) arată că până în luna mai a acestui an, când contractul de pază i-a fost atribuit unei noi firme, spitalul abandonat de la marginea Timişoarei a fost păzit de R.A.O. Security, firmă înfiinţată de Ramona Olteanu, actual vicepreşedinte al PSD Timiş, director economic la Administraţia Canalului Navigabil Bega şi membru în Consiliul de Administraţie al Horticultura, societatea de spaţii verzi a Consiliului Local Timişoara, şi deţinută în prezent de soţul Ramonei Olteanu, Adrian Olteanu, şi tatăl vicepreşedintei PSD Timiş, Vasile Sturz, fost ofiţer SRI.

Citește și:  Inspectoratul de Poliţie Timiş face verificări după ce o poză cu o listă de alegători cu tot cu CNP a apărut pe Facebook

Din datele disponibile pe SEAP reiese că paza spitalului de pe Torontalului, cu program non stop, i-a fost atribuită firmei RAO Security, la pachet cu paza sediului DSP Timiş, unde se asigură paza doar în timpul programului din zilele lucrătoare. Datele disponibile pe SEAP arată că în perioada aprilie 2015 – mai 2019, firma fondată de Ramona Olteanu şi deţinută de tatăl şi soţul acesteia, a încheiat cu DSP contracte în valoare de peste 370.000 de lei.

 

continuarea pe adevarul.ro…

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*