Redacție October 18, 2019

 

Administraţia Bazinală de Apă Banat (ABA Banat) a cumpărat cele mai noi echipamente tehnice care sunt necesare pentru lucrările de întreţinere pe canalul Bega: o dragă multifuncţională şi două barje din care una autopropulsată.

 

Achiziţia echipamentelor tehnice s-a făcut în cadrul proiectului tranfrontalier România-Serbia care include şi reabilitarea ecluzei de la Sânmihaiul Român (“Repararea Infrastructurii de navigaţie a Canalului Bega”). Valoarea contractului pentru dragă şi barje a fost de 720.923 euro, iar câştigătorii licitaţiei internaţionale au fost olandezii de la Conver BV.

 

„Canalul Bega transportă un debit solid important. Estimăm volume de lucrări mult mai ample, ce vor include pe lângă îndepărtarea vegetaţiei acvatice şi dragarea a circa 5.000-10.000 metri cubi pe an, probabil chiar mai mult în prima perioadă de exploatare a canalului navigabil. Această achiziţie este deosebit de importantă şi completează dotarea existentă a ABA Banat”, a declarat Titu Bojin, directorul ABA Banat.

 

Reabilitarea pentru funcţionarea în stare de siguranţă a nodului hidrotehnic Sanmihaiu Român şi dotarea cu echipamente tehnice de întreţinere a canalului navigabil sunt condiţii esenţiale pentru redeschiderea navigaţiei pe Bega între România şi Serbia (pe sectorul Timişoara-Zrenjanin).

 

Vă reamintim că valoarea totală a proiectului este de 13.850.684 euro din care 11.773.084,30 euro reprezintă 85% finanţare UE.

 

sursa Adevărul

Citește și:  Liceul Teoretic „Grigore Moisil” din Timişoara trece în online din cauza frigului din clase

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*