Redacție February 2, 2022

 

Spitalul Județean din Timișoara nu a anulat nicio intervenție medicală, chiar dacă unitatea se confruntă cu un număr mare de focare de COVID-19.

 

Activitatea în spital se desfășoară normal. Managerul unității a precizat că numărul mare de infectări în rândul personalului este rezultatul testării frecvente, combinat cu numărul mare de angajați din unitatea medicală.

 

„Din fericire, fiind o unitate mare nu a fost nevoie nici să limităm activitatea medicală pe niciuna dintre secții, nici să trimitem bolnavi acasă, din contră, am luat această măsură de a testa în masă personalul unității noastre și în mod repetat, având în vedere rata mare de transmisibilitate și contagiozitate a acestei variante Omicron a virusului SARS-CoV-2 tocmai pentru că este o măsură epidemiologică bună de a controla aceste aparații de cazuri și de a putea menține nivelul activității astfel încât să nu ajungem cum au fost unele spitale din București care au trebuit să nu mai accepte internări, practic să se închidă”, a declarat managerul Raul Pătrașcu, la Radio Timișoara.

 

Potrivit DSP Timiș, la Spitalul Județean sunt active aproape 15 focare de COVID-19.

Citește și:  Mai multe fete din Centrul de Plasament pentru Copii cu Dizabilităţi Recaş, obligate să se prostitueze

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*