V.V. July 25, 2022

 

În urma articolului nostru despre cauzele pentru care au deraiat tramvaiele în curba de la Gara de Nord din Timișoara, reprezentanții Societății de Transport Public Timișoara (STPT) au luat măsuri pentru repararea șinei exterioare astfel încât aceasta să nu fie mai jos decât șina interioră.

 

Muncitorii trimiși să rezolve problema au lucrat noaptea, iar soluția aplicată a fost încărcarea șinei cu sudură.

 

video
play-sharp-fill

 

În urma intervenție, situația pare rezolvată, iar acum greutatea tramvaielor se distribuie corespunzător în curbă. De fapt, se vede și cu ochiul liber faptul că acolo s-au făcut lucrări ulterioare. Se vede că șina a fost încărcată și că partea care vine în contact cu coamele roților tramvaielor a fost îndreptată, astfel încât să fie împiedicate deraierile dacă vatmanii respectă viteza corectă de intrare în acea curbă.

 

 

Chiar dacă nu a confirmat public până acum existența unor probleme la linia de la Gara de Nord, sursele noastre ne-au spus că societatea de transport public a recunoscut tacit intern că vina pentru deraieri nu ar fi aparținut în totalitate vatmanilor și a luat măsuri pentru remedierea situației.

 

În urma acestor informații, am contactat reprezentanții STPT pentru a oferi un punct de vedere referitor la cele prezentate.

 

„Societatea de Transport Public Timișoara asigură mentenanța liniei cale și intervine ori se câte ori e cazul, așa cum s-a întâmplat și în zona Gării de Nord”, a declarat Cosmin Bradu, purtător de cuvânt STPT, pentru infotimisoara.ro.

 

Precizăm că vom urmări în continuare dacă mai apar probleme în urma noilor lucrări la șinele de tramvai de pe porțiunea de la Gara de Nord.

 


 

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*