Redacție March 14, 2020

 

Autorităţile de frontieră din Republica Serbia au informat Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Timişoara că vor interzice, respectiv că vor limita tranzitul pentru străini şi deplasarea pe teritoriul Serbiei a cetăţenilor străini care vin din zone în care există focare de epidemie de COVID-19 sau în care există o transmitere intensivă a bolii.

 

Măsura se aplică şi pentru România şi a fost luată în scopul prevenirii extinderii bolilor contagioase în statul vecin, dar nu se aplică persoanelor care au primit aprobare de intrare în Republica Serbia de la Ministerul Sănătăţii din ţara vecină, anunţă purtătorul de cuvânt al Poliţiei de Frontieră Timişoara, Petre Nicola, într-un comunicat remis, sâmbătă, AGERPRES.

 

„Autorităţile competente din Serbia vor interzice, respectiv vor limita temporar intrarea şi deplasarea pe teritoriul Serbiei a cetăţenilor străini care vin din ţări, respectiv zone cu transmitere intensivă a bolii COVID-19 sau focare de epidemie, şi anume: provincia Hubei din China, oraşul Daegu şi provinciile Gyeongsang de Nord din Coreea de Sud, cantonul Ticino din Elveţia, Italia; Iran şi România”, anunţă Petre Nicola.

 

Măsurile se aplică şi şoferilor autovehiculelor de transport marfă. În cazul transportului internaţional de marfă, tranzitul va fi limitat la maxim 12 ore de la momentul intrării pe teritoriul Serbiei.

Citește și:  Situația COVID-19, vineri, 21 mai, în Timiș: 15 persoane confirmate pozitiv în ultimele 24 de ore, dar și un deces

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*