Redacție August 2, 2019

 

Conducerea Consiliului Judeţean (CJ) Timiş a semnat, vineri, contractele de finanţare cu şase spitale din judeţ, în cadrul schemei de minimis destinate achiziţiei de echipamente medicale, fiecare unitate primind câte 250.000 de lei.

 

„Este o iniţiativă în premieră a Consiliului Judeţean Timiş, pentru că sănătatea este o prioritate pentru noi. Sunt şase spitale beneficiare ale acestei scheme de ajutor de minimis aprobate şi de Consiliul Concurenţei. Beneficiare sunt Spitalul Municipal Timişoara şi cele din Lugoj, Sânnicolau Mare, Jimbolia, Deta şi Făget care vor primi, fiecare, câte 250.000 de lei”, a declarat preşedintele CJ Timiş, Călin Dobra.

 

Conform ghidului, nu se vor aloca fonduri pentru activităţi începute sau finalizate la data încheierii contractului de finanţare.

Călin Dobra a subliniat că măsura a fost implementată în urma consultărilor cu autorităţile locale, fiind ştiut faptul că acestea nu pot face faţă la toate cheltuielile pe care le presupune dotarea cu echipamente medicale, iar datoria CJ Timiş este să intervină.

Din banii primiţi, Spitalul Municipal Timişoara va achiziţiona un aparat pentru Centrul de boli oculare, la Jimbolia se vor cumpăra trei echipamente pentru gastroenterologie, iar la Făget va ajunge un aparat de diagnosticare în ginecologie şi în activitatea de fizioterapie.

Călin Dobra a mai menţionat că cel mai recent proiect major derulat de instituţie în domeniul sănătăţii este construirea unei noi maternităţi, o investiţie de 12 milioane de euro cu finanţare europeană.

Citește și:  Încă două cazuri de coronavirus confirmate azi în România, unul în Timișoara și altul în Suceava

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*