Șaormerița


11 răspunsuri la “Șaormerița

 1. Arză-i-ar focul! De 11 ani țin un mic magazin sătesc. Numai eu știu cum îmi sare inima cînd văd o mașină mai hușchită la poartă din care coboară de obicei doi domni grizonați cu diplomate negre în mîini.
  Garda de mediu, Sanepidul, Protecția consumatorului, ITM-ul, Anaf-ul…toți, toți. Aaa, chiar ieri a venit un sfrijit de la „Direcția județeană de drumuri și poduri”. Am avut de plată contravaloarea tarifului „de utilizare drum județean”.
  Vă vine a crede că o diplomă de igienă expiră la trei ani??? De parcă o dată la 3 ani te lovește Alzheimer-ul și uiți tot ce ai învățat… Chiar îți vine să mori și alta nu!

 2. Da, ”În baza Ordonanței Guvernului nr. 43/1997 privind regimurile drumurilor, apobată cu modificări și completări prin Legea nr. 82/1998, republicată se încheie prezentul contract de utilizare a zonei drumului. ”
  Un amărît de podeț (1,20m pe 0,80m) este considerat ”construcție pentru acces pietonal”, a necesitat autorizație și acord de proiectare. Dar așa pățești cînd vrei să fii corect. Nu mai bine face vecinul meu, boss de boss cu numărul la mașini, da, că-s mai multe, ”SEF”? Contrabandă cu tot ce vrei de la Ucraina, frate. Am început cam în același an afacerile, du-te să vezi ce are el și hai să-ți arăt cu ce am mai rămas eu. Dacă-i spui că nu e corect te stuchește mă-sa între ochi. Cum să-ți vinzi tu marfa luată cu factură, TVA, adaos comercial, tot în regulă pe cînd el are țigări cu 8-10 lei pachetul? Acum cîțiva ani au venit mascații la ei la poartă. Praf în ochi, mai abitir a vîndut după aceea, măcar a fost sincer: Trebuie să am de unde-mi plăti amenzile.
  Mă opresc aici. Dumnezeu să o odihnească în pace pe femeia despre care este vorba în articol. Îți trebuie nervi de fier să ai o afacere cît de mică în România.

 3. -Trebuie proiect semnat de arhitecr autorizat pt săgeară indicatoare de direcție ! Și se plătește taxă locală de publicitate !
  – în primele 60 de zile de la deschiderea unui punct de lucru am avut 28 de controale diferite !
  ( nu mai sunt în România)

 4. Din pacate asta e sistemul infect din Romania. Garda financiara a aparut si la usa mea si mi-au dat maximul de amenda (acum 6-7 ani) pentru ca am dat cuiva chitanta in loc de bon fiscal. Au propus si suspendarea activitatii.
  Am deschis proces si am castigat. In final totul a fost anulat, nu am platit nimic. Insa numai EU stiu cat stres si nopti nedormite.
  Niste idioti veniti doar pe dat amenzi. Atat.
  De asta am decis sa plec din Romania. Pt ca Romania nu merita sa aiba oameni pregatiti, care creeaza locuri de munca si platesc taxe.

 5. Din nefericire aceste cazuri și necazuri nu sunt străine nici unui afacerist mic de tipul S.R.L și acei funcționari plătiți din banii acelorasi clienți 《ilegaliști 》se duc peste ei și îi terorizează cu litera legii dar nu își aduc aminte de sensul și spiritul ei . Trăim în România și asta ne omoară precum picătura chinezească puțin câte puțin așa încât suntem singurul popor din Europa căruia nu-i pasă de stat ,îl vorbim numai de rău dar nici nu ne revoltăm decât atunci când alții ne împing de la spate.

 6. Mama mea a avut 30 ani un butic în curtea scolii, iar lunile în care scotea 800 ron erau luni bune, mai ales după 2010,când alături au apărut: o shormărie, un fast food–patiserie și un mini Market.
  A primit 8000 ron amendă căci se oprise curentul în tot satul și când a revenit, casa de marcat nu a mers în acea zi. Fatidic, căci a avut control de la Gardă, care nu a apreciat nici că plângea și tremura toată, știind ca nu are cum sa plateasca. Fiicele ei, printre care și eu, am luat-o la oraș, insistând sa renunțe acum 2 ani, la mica afacere care a ținut o familie de 5. Nu a dat șpagă niciodată, nu a cerut milă, nu a cerut avertisment. A primit un răspuns : la toți trebuie sa dăm amendă.
  Încă refuza sa o angajez la firma mea, căci vine garda sa încaseze. Am insistat sa o fac. Ii aștept cu drag, sa ma caute la..acte.
  Tu ai votat azi? Sper ca ați votat cu toții. Pentru oamenii mici și modești, care nu au voce și curaj sa isi facă dreptate, fiindcă au trăit pe vremea boierilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *