Redacție May 23, 2019

 

Concursul de la Timișoara, unic în țară, va avea și anul acesta cele mai năstrușnice bărci din PET-uri și cele mai originale personaje.

 

Sâmbătă, 25 mai, timișorenii sunt invitați să sărbătorească Ziua Internațională a Mediului la o competiție inedită – „Make it! Race it! Recycle it!”. Evenimentul de pe Bega va începe de la ora 9.30, în zona Parcului Alpinet, în spatele Catedralei Mitropolitane, iar startul primei curse se va da la ora 11.00.

 

Vom celebra mediul printr-o competiție sportivă neconvențională, în care participanții se vor întrece pe Bega în ambarcațiuni confecționate din materiale recuperate și reciclabile. Vor fi cel putin 3 ore de lupte crâncene între vikingi, ninja, supereroi, roboți, pompieri, mașini de razboi și, bineînțeles, personaje din celebrul Game of Thrones”, transmit organizatorii.

 

Competiția va fi însoțită de un mini-festival dedicat mediului, cu workshop-uri, demonstrații și idei despre cum să adoptăm un stil de viață prietenos cu mediul.

Un liceu din Timișoara, un grup de prieteni, 2 ONG-uri și 15 companii se vor alinia la start la cea de-a 4-a ediție a cursei de pe Bega și vor concura pentru cele 8 trofee puse în joc: Cea mai rapidă ambarcațiune, Cea mai faină temă, Cel mai inovator design, Saved by the bell, Popularitate, Premiul special EcoStuff, Titanic Award și People’s Choice Award.

De la ora 11.00 va începe votul online pentru premiul „People’s Choice”, pe pagina de Facebook Ecostuff România.

După ce se termină cursele, echipajele își vor demonta ambarcațiunile, vor recupera și vor da spre reciclat deșeurile din care au fost construite.

Citește și:  Evenimente azi în Timișoara, 2 august 2021

 

„Gândit ca un exercițiu de educație ecologică alternativă, în care participanții învață să refolosească într-un mod care stimulează creativitatea și lucrul în echipă, proiectul te scoate puțin din zona de confort, încurajează gândirea laterală și stimulează creativitatea. Ne bucurăm că numărul participanților a crescut față de prima ediție și sperăm să prindă curaj cât mai mulți și să participe la viitoarele ediții”, transmite echipa EcoStuff România.

 

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*