Redacție March 24, 2021

Foto: Inquam Photos / Cornel Putan

Autoritățile locale au hotărât prelungirea pentru o perioadă de 7 zile a măsurii de carantină zonală pentru MUNICIPIUL TIMIȘOARA, COMUNA DUMBRĂVIȚA, COMUNA GIROC, COMUNA GHIRODA ȘI COMUNA MOȘNIȚA NOUĂ, începând cu data de 25martie 2021, ora 00:00.

 

Există câteva diferențe în cele 7 zile față de perioada anterioară de carantină, printre care:

 

  • Programul magazinelor se prelungește până la orele 21.00, pentru a nu se crea aglomerație,
  • A fost eliminat intervalul de trei ore în care persoanele peste 65 de ani pot ieși din case,
  • Pentru efectuarea de activitate fizică individuală, persoanele pot ieși din case până la orele 22.00,
  • Introducerea în declarația pe proprie răspundere a paragrafului care permite deplasarea în scopul vaccinării împotriva SARS-COV 2, cu prezentarea dovezii privind programarea.

 

 

„După analiza atentă a tuturor datelor primite din partea Direcției de Sănătate Publică Timiș și a specialiștilor din cadrul Comitetului Județean de Situații de Urgență Timiș, s-a decis că se  va solicita  Centrului Național de Coordonare și Conducere a Intervenției emiterea Ordinului Șefului Departamentului pentru Situații de Urgență privind prelungirea pentru o perioadă de 7 zile a măsurii de carantină zonală pentru  MUNICIPIUL TIMIȘOARA, COMUNA DUMBRĂVIȚA, COMUNA GIROC, COMUNA GHIRODA ȘI COMUNA MOȘNIȚA NOUĂ, JUDEȚUL TIMIȘ, începând cu data de 25 martie 2021 ora 00:00. DSP a facut în cursul zilei de ieri analiza și a trimis INSP propunerea de carantinare pe 7 zile. INSP a transmis avizarea carantinării pe 14 zile.

Față de prevederile precedentei hotarîri de carantinare zonală a a municipiului Timișoara și comunelor Dumbrăvița, Giroc, Ghiroda și Moșnița Nouă în hotărârea adoptată azi sunt o serie de modificări:

Se introduce în declarația pe proprie răspundere un paragraf privind deplasarea în scopul vaccinării împotriva SARS-COV 2, cu prezentarea dovezii privind programarea.
O altă modificare se referă la prelungirea cu o oră a programului de lucru cu publicul al operatorilor economici din domeniul comercializării de bunuri alimentare și nealimentare până la ora 21.
Eliminarea restricțiilor orare pentru persoanele peste 65 de ani.
După ora 22 nu se va mai putea ieși din casă pentru activități fizice, ci doar pentru vaccinare, interes profesional, asistență medicală de urgență și nevoile animalelor de companie”, a transmis Prefectura Timiș.

 

Citește și:  Se scumpesc taxiurile în Timișoara

Noile declarații pe proprie răspundere actualizate cu modificările aferente ultimelor decizii pot fi descărcate din link-urile mai jos:

 

 

 

 

 

 

Mai jos aveți Hotărârea CJSU cu numărul 37 din 24.03.2021:

 

HCJSU_37_-_24_martie_2021

 

 

 

 

 

 

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*