Redacție August 16, 2020

 

S-a aflat cine a greșit în cazul revoltător din județul Timiș când șase persoane au fost trecute de autorități pe o listă cu noi cazuri de coronavirus, deși nu au fost nici măcar testate.

 

Vă reamintim că situația halucinantă a fost făcută publică într-o postare pe Facebook de actorul timișorean Raul Băștean, care intrase în contact cu una dintre familiile de pe listă.

Acuzațiile tânărului s-au îndreptat spre Direcția de Sănătate Publică.

Ulterior eroarea a fost găsită în altă parte.

 

„Având în vedere informațiile apărute în mass media referitoare la o serie de neconformităţi legate de evidenţa persoanelor şi a rezultatelor testării acestora pentru SARS CoV 2, atribuite instituției noastre de către o persoana depistata pozitiv, precizam faptul că DSPJ Timiş nu a efectuat nici o eroare de activitate în domeniul profesional, legată de acest caz. Menţionăm faptul că toţi contacţii apropiaţi, identificaţi în urma anchetei epidemiologice se află în carantină la domiciliu. (…) Toate procedurile au fost respectate, conform legislației în vigoare. Prioritizarea testării se face conform unei metodologii, în conformitate cu normele europene. DSP Timiș nu a făcut nicio greșeală din acest punct de vedere. Instituția noastră prelucrează datele și rezultatele primite de la laborator”, a transmis Cornelia Bubatu, purtător de cuvând DSP Timiș.

 

Greșeala a fost găsită, însă, la Inspectoratul județean pentru situații de urgență Timiș.

Acolo, într-un tabel a fost scris „au fost confirmați cu COVID-19 un număr de 6 contacţi” în loc de „au fost identificaţi 6 contacţi” ai unei persoane confirmate pozitiv.

 

Inspectoratul pentru situații de urgență are și o explicație:

„În cazul prezentat, din cauza volumului mare de activități, a fost făcută o regretabilă greșeală de redactare a documentului, remediată de urgență la momentul în care am fost sesizați. Asigurăm opinia publică că această situație este una izolată, iar responsabilii autorităților angrenate în gestionarea situației generată de COVID-19 conlucrează și depun eforturi susținute pentru buna desfășurare a activităților, 24 de ore din 24”.

 

Citește și:  Se lansează programul Prima Casă 2020, suma alocată pentru anul acesta fiind de 1,98 miliarde lei

Problema este că Raul Băștean nu e singura persoană care acuză autoritățile pentru gestionarea proastă a unei situații legate de infecția COVID-19.

Instituțiile statului pun erorile sau neclaritățile apărute pe seama volumului foarte mare de muncă depus de  în această perioadă.

 

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*