Redacție August 14, 2020

 

Începem cu o întrebare simplă: Știe cineva cum sunt distribuite pe localități cazurile de COVID-19 în Timiș?

Nimeni nu știe!

Nu pentru că nu ar exista o astfel de situație centralizată, ci pentru că Prefectura și DSP Timiș nu vor să comunice această informație. Le-am tot transmis faptul că oamenii au dreptul să știe, au dreptul să se ferească în cunoștință de cauză, dar ne-am lovit de o durere în cot cum doar la funcționarii publici o găsești.

Incompetență și egoism din partea celor două instituții.

Își măsoară între ele autoritatea, care o are mai lungă și care e mai șef, pardon, sefă, că sunt două femei la conducere, iar în timpul ăsta oamenii din Timiș suferă, bolnavi sau încă sănătoși.

 

Lupta asta dintre ele dă naștere la situații hilare de-a dreptul. De exemplu, comunicatul zilnic trimis catre presă e împărțit în două. DSP-ul trimite jumătate din el și Prefectura cealaltă jumătate. Doar așa, din orgoliu, să aibă ambele de lucru și să nu rămână vreuna pe dinafară.

O altă situație, de data asta halucinantă, este dată de întâmplarea absolut nefericită prin care a trecut și trece actorul timișorean Raul Băștean.

Uluitor ce i-a fost dat să trăiască în contextul pandemiei de COVID-19.

 

Iată mesajul tânărului actor de la Teatrul Național din Timișoara, depistat cu COVID-19:

 

„Hai să lămurim treburile că deja s-au întrecut limitele!
Da, EU am fost depistat POZITIV cu covid-19 in data de 5 august.
Celelalte familii care au intrat în contact cu mine au fost testate iar testul este NEGATIV.
Incompetența şi greşelile nenumărate şi zilnice ale insituțiilor în cauză (DSP, Laborator analize etc) au făcut ca să se trimită rezultate eronate în urma cărora am fost acuzați de miniciună.
Din data de 5 august zilnic trăim într-un stres oribil de mare şi o teroare care nu mai trece. Zilnic certuri telefonice cu DSP, greşeli flagrante (CNP-uri greşite sau incomplete, nume greşite – Băştian Sergiu Paul de ex, apariția şi dispariția din sistem, anchetă întârziată, date false, ambulanțe care nu mai vin sau ajung în miez de noapte şi nici măcar nu te consultă ci te pune să semnezi 3 hârtii şi pleacă ş.a.m.d.).
Aş putea scrie, pe zile, “noutatea” sau, mai bine zis, “surpriza” zilei.
Dar, cireaşa de pe tort a venit azi când, una dintre familiile de contact (care s-a considerat că NU trebuie testată şi NU a fost testată) a fost anunțată la primărie că figurând pe lista celor POZITIVI ! Am tot auzit cazuri de persoane care nici nu au mirosit testul dar…sunt pozitivi! Am zis că nu-i posibil. În mod cert virusul există şi se întâmplă nenororici, n-am negat asta.
Dar când treci prin aşa ceva, e absolut îngrozitor să vezi atâta INCOMPETENȚĂ în serviciile publice. Revoltător, oribil!
ZILNIC (şi nu exagerez!) am sunat la DSP si cei de acolo mă directionau către SAJ iar de acolo către laboratorul de analize. Şi invers, fiecare înapoi către DSP. Audiențe la conducere, anchete, nervi irosiți degeaba.
Încep să cred altceva despre toată nebunia asta atâta timp cât eu care am plătit 300 de lei pt testarea SARS – COV 2, NU am dreptul să primesc rezultatul (fie el negativ sau pozitiv), decãt telefonic. Să-l repet (chiar şi contra cost) nici poveste. Carantină şi gura închisă!!! Eşti infectat!
Oribil! Să mai zic şi de oamenii din jur care fac propagandă cu informații care mai de care mai interesante? Să mai zic şi că acesta e un subiect care trebuie făcut public în comunitate?
Mai bine nu! Mai bine zic de oamenii care ne-au ajutat cu tot ce am avut nevoie, prietenii şi medicii extraordinari care ne oferă toată susținerea lor. Asta contează !
E dovada clară că lucrurile trebuiesc schimbate radical.
Sunt dezgustat şi frustrat! Să vă fie ruşine pentru mizeria pe care ați creat-o! Şi nu am povestit chiar tot că m-aş întinde prea mult, serios!
Şi, sper că ați sesizat că-s băiat de treabă şi nu arunc cu nume aici. Chiar ş’aşa “covidat”.

Sănătate şi… grijă cu virusu’!”

 

Citește și:  Istorie recentă - Mutarea la bloc

 

Concluziile le trageți dumneavoastră, dragi cititori.

Despre competență și despre profesionalim. Despre încrederea pe care o transmit aceste instituții oamenilor din Timiș.

Ne mai mirăm de ce crește numărul oamenilor care nu cred în COVID?

 

1 thought on “Actor timișorean, bolnav de COVID, bătaia de joc a DSP Timiș!

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*