Redacție September 2, 2019

 

Luni dimineaţa a fost deschis circulaţiei maşinilor noul subpasaj realizat la Iulius Town. Pe lângă rolul său funcţional, tunelul este o veritabilă galerie de artă murală de dimensiuni impresionante, datorită lucrărilor realizate de 30 dintre cei mai buni grafferi din lume.

 

Şoferii pot traversa în subteran întreg ansambul Iulius Town, din apropierea intersecţie de pe bulevardul Antenei, până în Piaţa Consiliul Europei şi invers.

Subpasajul are o lungime de 203 metri (26,5 metri lăţime), două benzi pe sens şi va face face parte din inelul 2.    Deschiderea circulaţiei în tunel a fost făcută, luni dimineaţa, de primarul Nicolae Robu.

 

„Al 4-lea subpasaj al Timişoaei realizat în ultimii 7 ani, dat în folosinţă astăzi, 02.09.2019, la ora 10.15. Mergem înainte! Împreună, facem Timişoara mai tare ca oricând… Reamintesc, acest pasaj a fost realizat pe banii investitorului proiectului Iulius Town, condiţie sine qua non impusă de subsemnatul la aprobarea acestui proiect, dată fiind importanţa pe care o are pentru traficul din Timişoara, în înţelegerea noastră, inelul 2”, a scris Robu, pe pagina sa de Facebook.

 

 

Traficul în zonă a fost reorganizat un pic. Şoferii care intră în pasaj dinspre Circumvalaţiunii au la dispoziţie o bretea, pe lângă fosta clădire Bosch, zona respectivă fiind semaforizată.

Cei care ies din tunel pot merge direct spre Calea Circumvalaţiunii şi Torontalului.

Tunelul a fost realizat de companiile Iulius şi Atterbury şi a fost donat apoi municipalităţii care va avea de făcut un nou pasaj, în prelungire, în Piaţa Consiliul Europei.

Pe lângă rolul său funcţional, tunelul este o veritabilă galerie de artă murală de dimensiuni impresionante, datorită lucrărilor realizate de 30 dintre cei mai buni grafferi din lume. Acest proiect s-a desfăşurat pe o suprafaţă de 2.000 de metri pătraţi şi a beneficiat de participarea unor artişti din venezuela, Brazilia, Mexic, Spania, Italia, Republica Moldova şi România.

 

sursa – Adevărul

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*