CUM AR TREBUI SĂ FIE AMENAJAT ORAȘUL. Episodul 8 – Întreținere și reparații


3 răspunsuri la “CUM AR TREBUI SĂ FIE AMENAJAT ORAȘUL. Episodul 8 – Întreținere și reparații

  1. V-ați gândit câte dulăpioare, băncuțe, reparații pentru prieteni sau pentru vânzare s-ar putea face în sistemul ăsta utopic de care scrieți? Sigur că trebuie repartizate treburile pe sectoare (”pe vremuri” era câte un panou la fiecare parc cu cine îl întreține), sigur că trebuie preîntâmpinate defecțiunile și mai mari, sigur că trebuie urmărite lucrurile. Toate astea sunt cuprinse în știința numită management, pe care e de presupus că, dacă nu o are primarul, o are city managerul, că de-aia-l cheamă așa.

  2. Dacă ar fi fost nevoie aș fi putut scrie un volum mai gros decât „Solenoid” pe această temă, în care să prezint documentele de achiziție ale materialelor necesare, NIR-uri, bonuri de consum, situații comparative și multe altele, dar acesta este un articol care sugerează o idee, nu un articol de specialitate, în care se descrie în amănunt un anumit proces.

    Hai să nu ținem cont că este vorba despre 4 oameni care trebuie să repare cam tot ce înseamnă mici stricăciuni ale mobilierului urban dintr-un oraș cu 500000 de locuitori și să presupunem că echipa asta chiar nu va avea nimic de făcut și face la fiecare două zile o bancă sau un dulăpior.

    Probabil aceste pierderi ipotetice ar fi pe undeva la 1000-1500 lei/lună
    Aveți idee cam care sunt costurile în varianta clasică, în care pentru fiecare scândurică este nevoie de un referat, de cineva care să aprobe referatul, de un manager, și multe altele?
    Aveți idee (știu că aveți) cât este salariul lunar al unui singur astfel de funcționar în administrație?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *