Redacție March 2, 2020

 

Preşedintele PNL, premierul interimar Ludovic Orban, a declarat că actualul primar al Timişoarei, Nicolae Robu, trimis în judecată de către DNA într-un dosar de abuz în serviciu, este candidatul PNL pentru un nou mandat, însă dacă va fi condamnat în primă instanţă, nu va mai putea fi susţinut de către partid.

 

„În Timişoara, Robu este candidatul nostru. Eu cunosc foarte bine despre ce e vorba acolo. Conform prevederilor statutare, sigur, dacă va fi condamnat în primă instanţă, e clar că nu putem merge cu el”, a afirmat Orban duminică seara, la postul B1 TV.

 

Întrebat despre faptul că într-o situaţie similară, în 2016, el a renunţat la candidatura pentru Primăria Capitalei, când s-a început urmărirea sa penală, Orban a răspuns: „Da, toată lumea a aplaudat şi a câştigat Firea”.

 

„Deci în cazul în speţă, sigur, vom face o analiză din punctul meu de vedere. Eu cunosc despre ce e vorba acolo (…) Două locuinţe în care domnul Robu după ce a primit prima oară spre semnătură semnarea contractelor respective a solicitat în scris către direcţia juridică să reanalizeze, să se vadă dacă sunt în regulă din punct de vedere juridic contractele respective. Ori, mă scuzaţi că vă spun, dar el putea să semneze din prima şi să nu aibă nicio răspundere în situaţia respectivă, dar el mai mult decât atât, el a mai solicitat un punct de vedere să îi spună cei de la juridic dacă situaţia e corectă”, a mai argumentat Ludovic Orban.

 

Liderul liberalilor timişeni, primarul Nicolae Robu, a spus că nu vrea să mai discute despre acest subiect, deoarece nu se află în situaţia de a nu se încadra în criteriile de integritate stabilite de partid.

Citește și:  Primăria a publicat lista locațiilor unde se poate face autorecenzarea asistată în Timișoara

 

„Eu nici măcar nu sunt în judecată, sunt în camera preliminară. Eu sunt deocamdată la camera preliminară, eu nu mă încadrez nici pe fond, nici pe formă la vreo coliziune cu ideile de integritate (ale PNL, n.r.). În camera preliminară nu sunt pentru fapte de corupţie, ci pentru un abuz în serviciu, despre care undeva se spune că este asimilat faptelor de corupţie. Criteriile de integritate ale PNL vizează fapte necinstite, luarea de mită, lucruri de genul acesta. M-a acuzat măcar cineva pe mine de astfel de lucruri? Nici vorbă! Nu mai insistaţi pe tema aceasta, că nu mai spun niciun cuvânt, nu mai am nimic de adăugat”, a declarat Nicolae Robu.

 

agerpres

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*