Anton Kovacs July 15, 2021

 

 

Microsoft lansează Windows 365, un Windows care va putea fi accesat prin cloud.

Ca să înțelegeți mai bine, dacă aveți un calculator vechi, puneți pe el un Linux mititel, atât cât să navigați pe internet fără probleme, un Puppy Linux de exemplu, și accesând Windows 365 veți avea un calculator puternic cu ultima versiune de Windows.

Nu mai trebuie să cumpărați licențe, nu vă mai trebuie un calculator tot mai puternic, nu vă trebuie decât o tabletă, un telefon sau un vechi calculator și o conexiune adevărată la internet.

Poate nu știți, dar aveți și acum lucruri din astea online, există tot felul de office-uri ale Google și Microsoft, mai sunt și alte milioane de programe cu ajutorul cărora puteți să faceți aproape orice vă trece prin minte. Astăzi nici nu mai aveți nevoie să vă instalați un Office în calculator, puteți să folosiți unul din cele disponibile online. Textul ăsta de exemplu îl scriu pe o aplicație, un fel de Word, pe care nu o am în calculator, ci e undeva în nori. Și e și gratuită.

Din păcate Windowsul ăla din cloud nu va fi gratuit, cel puțin la început. Nu se știe cât va costa, dar se va plăti o taxă lunară în funcție de ce procesor vrei să ruleze în norii ăia, de cât RAM vrei să ți se pună la dispoziție și în funcție de cât spațiu de stocare vei dori.

***

Bitcoin valorează “exact zero”.

Sigur că da.

De fapt ce înseamnă banii?

Banii nu sunt o valoare în sine, nu se pot mânca, nu se pot bea, nu te poți îmbrăca cu ei, poți să stai pe un sac plin cu bani, aceștia nu te vor transporta dintr-un loc în altul.

Banii nu reprezintă decât o promisiune.

Emitentul se obligă să-ți dea în schimbul acelei bancnote sau monede bunuri de o anumită valoare, mâncare, haine, benzină, orice, cu o valoare egală cu cea înscrisă pe acea monedă sau bancnotă.

Dar este cineva care garantează că această promisiune de a primi ceva în schimbul banilor va fi îndeplinită, cel care a emis moneda respectivă.

Și, în funcție de cât de serios este perceput respectivul garant, fluctuează și valoarea acelei monede.

Cine garantează în schimbul bitcoinilor?

Nimeni în afară de credința unora care îi au sau ar vrea să-i aibă.

E ca și cu sfinții, atâta vreme cât crezi în ei aceștia există și chiar fac lucruri. Dacă nu crezi, nici efectele nu se fac simțite…

Dacă mâine Elon Musk sau altcineva la fel de influent spune că Bitcoinii nu valorează nimic, aceștia nu vor mai valora nimic. Dacă casierița de la Carefour sau proprietarul spațiului închiriat nu îmi acceptă bitcoinii la plată, aceștia nu valorează nimic.

Mai știți ceva de miliardarul ăla în Bitcoini care s-a înecat?

S-a dus ca un fum, la fel ca și averea despre care nu vom ști vreodată dacă a existat sau nu a existat.

***

În India cei care aleg să se sterilizeze sunt recompensați. A mai fost asta în urmă cu câțiva ani, la început le-au dat un radio portativ. După un timp le dădeau o motoretă.

De fapt normal ar fi să fim destul de inteligenți pentru a alege noi, fără să primim vreo recompensă, să nu ne mai înmulțim atât de mult.

În primul rând puțini dintre noi suntem destul de importanți pentru omenire pentru ca codul nostru genetic să fie perpetuat. Sistemul de sănătate a evoluat așa că nu mai e nevoie să facem copii mulți ca să trăiască barem unul care să ne ajute la bătrânețe. Nu mai avem nevoie de copii să ne ajute, avem sisteme de pensii pentru asta. Și nici de soldați pentru patrie nu mai e nevoie.

Pentru că să știți că nu suntem mai fericiți dacă suntem mai mulți, dimpotrivă. Și nici nu vom fi mai fericiți dacă oamenii vor continua să puieze alte generații care consumă resurse tot mai prețioase.

Și chestia asta e valabilă și la nivel de oraș, și la nivel de țară, și la nivel de planetă.

***

O idee care ar putea fi preluată din PNRR, dacă la nivel de oraș nu crește suprafața verde, nu mai facem parcări. Sau nu mai lărgim porțiunile de drum pe care circulă mașinile. Crește suprafața verde, mai facem o parcare, la 10000 de mp de spațiu verde facem 1 mp de parcare, șosea sau intreprindere. Dacă scade, mai pietonalizăm o stradă, mai desființăm o parcare și facem acolo un mic parc…

***

jurn_ind

***

Microsoft lansează în august Windows 365, o versiune în cloud a sistemului său de operare, care poate fi folosit și de pe smartphone-uri sau dispozitive produse de Apple. Va fi disponibil pentru companii și instituții și unități de învățământ.

image

Windows 365 transmite în întregime experiența Windows – aplicații, date și setări – pe dispozitive personale sau ale companiilor, dar securizează și stochează informații în cloud, nu pe dispozitiv. Noul serviciu creează o nouă categorie de calcul personal hibrid (Cloud PC), care folosește atât puterea cloud-ului, cât și capacitățile dispozitivului pe care rulează.

Concret, sistemul de operare rulează pe un alt dispozitiv, dar interfața de lucru este afișată pe computerul sau telefonul celui care folosește Windows 365. O tehnologie asemănătoare este folosită și de platformele de jocuri în cloud, care permit persoanelor cu computere mai slabe din punct de vedere tehnic să ruleze jocuri la calitate maximă.

 

***

 

Administrația Biden lansează operațiunea pentru a ajuta la relocarea afganilor care au ajutat Statele Unite

(CNN)Administrația Biden lansează „Operațiunea Refugiații Aliaților”, un efort de a reloca mii de interpreți și traducători afgani care au lucrat pentru Statele Unite de-a lungul campaniei sale militare de aproape două decenii din Afganistan și care acum se tem pentru siguranța lor .

Zborurile pentru solicitanții de vize speciale pentru imigranți afgani (SIV) „care sunt deja în curs de pregătire vor începe în ultima săptămână a lunii iulie”, potrivit unui înalt oficial al administrației.

“La îndrumarea președintelui Biden, Statele Unite lansează Operațiunea Refugiații Aliaților pentru a sprijini zborurile de relocare pentru cetățenii afgani interesați și eligibili și familiile acestora care au sprijinit Statele Unite și partenerii noștri din Afganistan și se află în curs de aplicare SIV”, a declarat oficialul. .

Administrația a spus că nu va avea detalii suplimentare despre momentul sau destinația zborurilor pentru securitate operațională. Știrile despre operațiune au fost raportate pentru prima dată de Reuters.

 

***

 

Ce a declarat pastorul acuzat că a orchestrat asasinatul preşedintelui haitian. Toate firele complotului duc în Florida

Citește și:  Revista presei–08.02.2021

646x404.jpg

Luni, autorităţile din Haiti au anunţat că au arestat un alt american de origine haitiană, şi anume pastorul Christian Emmanuel Sanon, 63 de ani, acuzat că a comandat asasinarea preşedintelui haitian Jovenel Moise. Alţii doi suspecţi au fost informatori DEA şi chiar FBI. Firele complotului duc în Florida la o companie de securitate. Mai mulţi columbieni din echipa de comando care l-a ucis pe Moise au fost furnizaţi de această firmă.

 

***

 

Rusia face exerciții militare în Tadjikistan în mijlocul ofensivei talibane

Rusia a lansat miercuri exerciții militare în Tadjikistan, pe măsură ce talibanii își continuă ofensiva blisterică în Afganistanul vecin.

Militanții din ultimele săptămâni au adus zone imense ale țării sub controlul lor, în timp ce trupele străine se retrag, inclusiv principala trecere a frontierei Shir Khan Bandar din Afganistan cu Tadjikistan.

Miercuri, aproximativ 1.000 de soldați aflați la cea de-a 201-a bază militară a Rusiei, în capitala Tajikistanului, Dushanbe, au participat la exerciții, a informat agenția de știri rusă Interfax.

Talibanii sunt o organizație teroristă interzisă în Rusia.

 

***

 

Autorul “Black Swan” afirmă că bitcoin valorează “exact zero” și că a eșuat ca monedă

image-2021-07-14-24917831-70-nassim-nich

Nassim Nicholas Taleb, autorul cărții “Lebăda Neagră. Impactul foarte puțin probabilului“, și-a schimbat poziția privind bitcoin, lansând un avertisment dur cu privire la cea mai mare criptomonedă din lume, relatează CNBC.

 

***

 

Banca Centrală Europeană ar putea lansa o monedă euro digitală. ”Un euro digital va fi complementar numerarului, nu va înlocui numerarul”

Banca Centrală Europeană (BCE) a anunţat, miercuri, adoptarea unui proiect privind posibila lansare a unei monede euro digitale, precizând că decizia privind oportunitatea lansării va fi luată într-o etapă ulterioară.

 

***

 

Reguli care trebuie respectate atunci când călătoriți în Ungaria – Video
wizz air peste budapest

De la 1 iulie, regulile și posibilitățile de călătorie în Ungaria s-au schimbat. Certificatul de imunitate al Uniunii Europene este disponibil gratuit, atât în ​​format digital, cât și pe hârtie, de atunci. În acest articol vă aducem un videoclip care rezumă informațiile esențiale pe care trebuie să le cunoașteți atunci când călătoriți în Ungaria. Cardul UE certifică faptul că ați primit fie un vaccin împotriva Covid-19, fie că ați avut un rezultat negativ al testului, fie că ați recuperat de la Covid-19. Certificatul UE și puterea acestuia sunt echivalente cu certificatul de imunitate emis de guvernul maghiar. Dacă doriți să vizitați orice eveniment de masă din Ungaria, aveți nevoie de dovada imunității, care poate fi atestată de unul dintre următoarele documente:

 

***

 

Digi24: Pentru a reduce populația, o țară vrea să introducă politica celor 2 copii și să-i stimuleze pe cei care aleg să se sterilizeze

image-2021-07-14-24918165-70-india.jpg

Mai multe state indiene se gândesc să pună în aplicare o politică controversată – politica celor doi copii – și să stimuleze sterilizarea, ca mijloc de control al creșterii populației.

 

***

 

Comisia Europeană a prezentat pachetul legislativ de mediu: vânzarea mașinilor cu motoare termice interzisă după 2035

climate-change.jpg

Comisia Europeană a anunțat miercuri un pachet gigantic de legi menite să garanteze atingerea obiectivelor de mediu auto-impuse de UE: reducerea emisiilor de gaze cu…

 

***

 

Tanczos Barna: Guvernul va interzice în curând mai multe produse de unică folosință din plastic, conform normelor europene

Draftul actului normativ privind reducerea impactului anumitor produse din plastic asupra mediului se află în circuitul de avizare interministerială şi va fi aprobat în curând de Guvern, a scris, miercuri, pe propria pagină de Facebook, ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Barna Tanczos.

 

***

 

Cristian Ghinea: Dacă nu atingem ținta de 25 de mii de hectare împădurite din PNRR, riscăm să ni se blocheze banii pe autostrăzi

Ministrul proiectelor europene, Cristian Ghinea, a declarat, miercuri seară, la Antena 3, că România a alocat un procent foarte mare din PNRR pentru construcția de autostrăzi, dar că riscă să piardă banii dacă nu va […]

***

România a înregistrat în primele cinci luni din 2021 un deficit de cont curent de 5,94 miliarde euro, comparativ cu 3,2 miliarde euro în ianuarie – mai 2020: deficitul din schimburile internaţionale de bunuri s-a adâncit, iar balanţa veniturilor primare a trecut pe minus, cu un deficit de 1,1 mld.euro

România a înregistrat în primele cinci luni din 2021 un deficit de cont curent de 5,94 miliarde euro, comparativ cu 3,2 miliarde euro în perioada ianuarie – mai 2020, cele mai mari diferenţe fiind la balanţa bunurilor şi la cea a veniturilor primare, arată datele publicate astăzi de BNR.

 

***

Materialele de construcţii, sub lupa Concurenţei: Vrem să identificăm cauzele care au generat creşterea preţurilor

Consiliul Concurenţei a început o anchetă pe piaţa materialelor de con­strucţii, ca urmare a creşterii pre­ţurilor produselor de profil, atât local, cât şi internaţional, creşteri mo­tivate de companii de majorarea costu­rilor cu materia primă.

***

Dormi liniștit! Inteligența artificială veghează!

alin-fumurescu

E-mail-ul începe să-mi sugereze cum să scriu! Mai exact, are grijă să-mi sublinieze în albastru expresiile pe care le consideră prea… elaborate.

***

curs

***

Salonul Industriei Ușoare a revenit la Timișoara. Expun 50 de companii din țară, la prețuri acceptabile

salonul-industriei-usoare-3.jpg

Centrul Regional de Afaceri al Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură (CCIA) Timiș găzduiește, începând de miercuri, 14 iulie, o a doua ediție de vară din acest an a Salonului Industriei Ușoare, expoziție de articole vestimentare și accesorii.

***

 

Piața Plantelor Libere revine la Timișoara

Piața Alexandru Mocioni (Sinaia) din Timișoara va găzdui sâmbătă, 17 iulie, Piața Plantelor Libere. 

„Un eveniment, tare drag nouă, revine după mult timp în care nu am mai reușit să ne întâlnim. Haideți și de data aceasta să ne bucurăm de prieteni și de plante vechi și noi!”, transmit organizatorii.

 

***

reclama_red

***

Cu ochii-n 3,14…

p24-dstanciu-dsc-9353

Un bărbat din Austria a fost mușcat de pitonul vecinului cînd s-a dus la veceu de dimineață.

***

Assad, familia care conduce Siria de aproape cinci decenii

Bashar al-Assad, președintele actual al Siriei, a moștenit funcția de la tatăl său, Hafez, care a condus la rândul său țara timp de treizeci de ani. Într-un stat care este, teoretic, republică, familia al-Assad a instaurat de facto o dictatură de familie, transmițând puterea de la tată la fiu. Cum s-a ajuns aici?

Anii ’60 au fost pentru Siria o perioadă agitată, în care au avut loc mai multe lovituri de stat. Aceasta a fost ocazia pentru ca militarul Hafez al-Assad să intre în politică și, în doar câțiva ani, să ajungă la putere.

 

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*