Redacție July 15, 2021

 

 

  • Cincisprezece proiecţii de film, întâlniri cu mai mulţi cineaşti români invitaţi, precum şi ateliere pentru copii şi adolescenţi fac parte din programul celei de-a opta ediţii a Festivalului „Ceau, Cinema!” de la Timişoara, care va avea loc între 15 şi 18 iulie, la Grădina de Vara „Capitol” şi Faber. Mai multe detalii pe http://www.ceaucinema.ro/ro/acasa/

 

Din programul zilei:
Ora 20:00 – masterclass online – live pe facebook.com/ceaucinema/. Invitat: regizorul Adrian Sitaru.

 

 

  • Universitatea de Vest din Timişoara, în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Timiş, premiază elevii din regiunea de vest care au obţinut rezultatul maxim la examenul de Bacalaureat 2021.

 

Conferinţă de presă la ora 12:00, la sediul principal al UVT, Str. V. Pârvan nr. 4, Amfiteatrul A11.

 

 

  • Universitatea Politehnica Timişoara, prin Centrul de ID/IFR şi e-Learning şi Centrul Multimedia, împreună cu Muzeul Naţional al Banatului şi Asociaţia Timişoara 2021 – Capitală Europeană a Culturii organizează de la ora 18:00, online, vernisajul expoziţiei „Patrimoniul sub reflectoare. Cartierul Fabric – Lumi în destine”.

 

Evenimentul va avea loc, în premieră în format hibrid, participanţii putând să aleagă să participe fie la Mansarda Bastionului Theresia, fie online, prin Zoom, Facebook sau YouTube.

Participanţii sunt invitaţi la un tur – după preferinţe – fizic sau virtual al expoziţiei de la Bastionul Theresia, în cadrul căreia vor păşi în lumea economică a cartierului meşteşugarilor, a micii burghezii, a fabricilor şi atelierelor, cu ajutorul diplomelor, sigiliilor şi însemnelor de breaslă, printre care amintim: breasla pantofarilor cu o colecţie de pantofi de epocă şi un prototip de pantof uriaş al fabricii Guban, din anii ’70. Expoziţia de pe Strada Martin Luther invită timişorenii şi nu numai să păşească într-un interior de berărie din perioada interbelică, amenajat la Mansarda de la Bastion, cu cărţi poştale şi fotografii la scară macro pe pereţi, pentru a spori senzaţia de călătorie în istorie.

Citește și:  Deseară începe a 5-a ediție Revolution Festival la Timișoara. Vezi programul primei zile

Pentru a ilustra dinamica şi caracterul industrial şi muncitor al Fabricului de altădată, în cadrul expoziţiei vor fi expuse şi o serie de machete ale felinarelor şi tramvaielor din cartier, ale firobuzelor, ale trenurilor cu locomotive, dar şi ale unei ancore ce aparţinea unei ambarcaţiuni care circula odinioară pe Bega. Tot în cadrul vernisajului virtual, timişorenii sunt invitaţi să descopere expoziţia stradală cu cele 16 panouri informative din cartierul Fabric, alături de experţii de la Muzeul Naţional al Banatului şi ai Facultăţii de Arhitectură din Universitatea Politehnica Timişoara, care vor avea intervenţii live din faţa Bisericii Millenium şi din Depoul de Tramvaie, de unde vor împărtăşi detalii mai puţin cunoscute despre clădirile şi monumentele din patrimoniul timişorean.

Evenimentul poate fi urmărit LIVE pe pagina de Facebook: https://www.facebook.com/events/333263774932478 şi pe contul de YouTube a Centrului de e-Learning UPT: https://www.youtube.com/channel/UCfmtHmvUXr1eLE376GJFPGA

 

 


Sursă calendar evenimente: rador

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*