A dispărut cadavrul lui Aleksei Navalnîi?
Bineînțeles că nu știu.
Dar ceea ce știu este că atunci când cineva moare într-o instituție în care de viața sa au fost răspunzători alții, de exemplu într-un spital, sau în pușcărie, sau o unitate militară, se face o expertiză medico-legală, este și un procuror acolo care în urma studierii acelei expertize dă o rezoluție…
Aici la noi, când tatăl meu vitreg a murit în spital, nu ni l-au dat să-l îngropăm imediat, l-au autopsiat și l-am putut îngropa abia după vreo 3 zile. Iar mama a primit acasă după un timp o scrisoare de la Procuratură în care scria că nu s-a constatat nimic interesant cu privire la decesul său, de s-a și speriat săraca femeie.
În cazul lui Aleksei Navalnîi, datorită notorietății acestuia, dacă aș fi în locul lui Putin aș complica puțin procedura:
În primul rând aș conserva cadavrul în așa fel încât să nu existe nici un dubiu cu privire la integritatea acestuia, să nu se poată spune după aceea că ar fi venit cineva cu o seringă să-i scoată cianura sau vreo substanță radioactivă din corp. Râdeți acum, dar sunt sigur că în următoarele zile sau săptămâni veți citi în presă și despre așa ceva.
După aceea, aș forma o comisie compusă dintr-un legist numit de Guvernul Elvețian, altul numit de SUA, altul numit de China și unul din Cuba, că ăștia au cei mai buni medici din lume, și bineînțeles și un rus, și aș face o autopsie ca la carte, cu probe analizate de laboratoare numite tot de guvernele din toate țările astea.
Iar ce iese iese, dar în felul ăsta nu ar mai exista nici un dubiu.
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
Ungurii vor dezvolta un sistem de control al traficului bazat pe inteligență artificială.
Așa ceva ne-ar prinde bine și nouă în Timișoara.
Pentru că sistemul de control al traficului din Timișoara cam lasă de dorit, ca să nu spunem că de fapt este mai puțin performant decât sistemele din vremurile ceaușiste.
Cu toate că s-ar fi putut face chiar și fără inteligență artificială ceva funcțional, nu ar fi fost nevoie decât de puțină inteligență umană și de dorință de a sifona mai puțini bani.
Imaginați-vă, de exemplu, că vine un troleibuz pe Martirilor.
Troleibuzul ăsta are în el un mic emițător, o mică telecomandă de genul celor care se pot cumpăra la prețul de câteva zeci de lei de pe internet.
În momentul în care se apropie de intersecția cu Rebreanu, sistemul de semaforizare din acea intersecție îl „simte”.
Dar nu numai troleibuzul ăsta are „telecomenzi” din astea, au toate troleibuzele și tramvaiele, așa că tot sistemul ăla „simte și dacă vine un tramvai de pe Rebreanu.
Și atunci avem mai multe variante:
1. Pe Martirilor vine un troleibuz și pe Rebreanu nu vine nici un tramvai. În acest caz semaforul de pe Martirilor se face verde permițându-i troleibuzului (și mașinilor din fața acestuia) să treacă.
2. Vine tramvaiul pe Rebreanu.
Pe Martirilor semaforul se face roșu, cel de pe Rebreanu se face verde.
3. Vine și troleibuzul și tramvaiul.
Timpul se „împarte”, facem verde timp de 30 de secunde pe Martirilor și după aceea facem verde și pe Rebreanu.
4. Nu vine nici troleibuzul și nici tramvaiul: în această situație semaforul este comandat de „sistemul de contorizare al traficului”, chestia aceea care numără câte mașini trec într-un anumit interval pe șosea și care sper că există, cel puțin așa se spunea când s-au cheltuit banii pe „semaforizarea inteligentă”.
Toate chestiile astea sunt extrem de ieftine și există, probabil cheltuiala mare ar reprezenta-o manopera celor care trebuie să întindă niște fire pe acolo.
Putem să și complicăm puțin sistemul, toate aceste „intersecții” să comunice cu un calculator care să ia centralizat deciziile pentru întregul oraș.
Într-un articol se scrie din nou despre Cosmin Avram.
Cred că merită, omul ăla a făcut ceea ce puțini fac, a fost acolo și ne-a arătat exact ce a văzut.
Asta trebuie să facă un reporter adevărat.
Ar fi bine să vă uitați și voi la clipurile sale, nu numai cele din Rusia, în acest fel ați vedea fără „traducătorul” ăla care mai bagă și câte o “șopârliță”, cum este situația în diferitele țări în care a umblat omul ăsta.
Da, este adevărat că rușii cu leafa lor nu prea s-ar descurca în România, exact cum și românul de rând, cu leafa de aici nu prea s-ar descurca în Germania sau în America.
Asta este economia, crește leafa cresc și prețurile. Cred că cei care fac cumpărături s-au convins deja de chestia asta. Și convingerea asta se va întări și mai mult în perioada următoare.
Oricum, pe scurt, rușii trăiesc exact la fel ca și noi, unii sunt mai bogați, alții sunt mai săraci, unii câștigă mai mult, alții mai puțin. Până și locuințele oamenilor de rând seamănă cu cele ale oamenilor de la noi.
Și acolo este o țară capitalistă în care capitalismul a fost implementat de către niște hoți care au jefuit ceea ce până de curând era al tuturor, ca și la noi, o altă parte a capitalismului a fost implementată de firmele străine, aceleași firme ca și la noi.
Singura diferență pe care am observat-o este că acolo sistemul medical este mai performant, cel puțin așa spun oamenii care trăiesc acolo, la restaurant indiferent ce mănânci îți dau ăia și un compot, și că murăturile și peștele sunt la mare preț.
***
Președintele Biden a părut sâmbătă să amestece NATO cu Ucraina când a cerut membrilor Camerei Camerei să se întoarcă la Washington, DC, pentru a vota un proiect de lege care ar finanța Ucraina, Israelul și Taiwan.
„Ideea că vom pleca din Ucraina, ideea că vom începe să lăsăm NATO să se despartă este total împotriva intereselor Statelor Unite ale Americii și este împotriva cuvântului nostru pe care l-am dat de atunci. drumul înapoi la Eisenhower”, a spus Biden, sâmbătă, în Delaware. „Așa că este timpul să ne asigurăm că Congresul vine acasă și adoptă legislația care finanțează NATO”.
Senatul a adoptat săptămâna aceasta proiectul de lege bipartizan care ar oferi 95,3 milioane de dolari în finanțare celor trei aliați în scopuri de apărare, dar Camera Reprezentanților se află într-o pauză de două săptămâni , iar președintele Camerei Mike Johnson a spus că Camera nu se va „grabă”. să-l treacă.
Starea mentală a bărbatului de 81 de ani a fost analizată de când raportul consilierului special Robert Hur privind manipularea greșită de către președinte a documentelor clasificate, săptămâna trecută, a spus că are o „memorie slabă”.
Cadavrul opozantului rus Aleksei Navalnîi ar fi dispărut
Cadavrul principalului opozant rus al Kremlinului, Aleksei Navalnîi, nu este de găsit. Familia acestuia a primit o explicație neașteptată. În urma morții lui Aleksei Navalnîi, principalul opozant rus al Kremlinului, morga din Salekhard, orașul apropiat închisorii unde acesta a decedat, rămâne fără urme ale trupului. Un angajat al morgii a confirmat că trupul nu se […]
Ungurii vor dezvolta un sistem de control al traficului bazat pe inteligență artificială
Proiectul numit „Multi-Input Deep Learning for Congestion Prediction and Traffic Light Control (TRALICO)” a fost selectat pentru finanțare în cadrul programului European Interest Group CONCERT-Japan. Acest proiect este coordonat de Vilmos Simon, șeful MEDIANETS Lab la Departamentul de Sisteme și Servicii în Rețea al Facultății de Inginerie Electrică și Informatică a BME.
Această soluție este semnificativă și unică, deoarece nicio soluție similară nu a mai fost testată în situații din viața reală într-un mediu urban mare din Europa sau din Japonia. Un obiectiv cheie al proiectului este ca partenerii să testeze această soluție și în condiții reale de trafic, într-unul dintre cele mai mari orașe din lume, Istanbul. Soluția de referință creată la Istanbul în cursul proiectului de trei ani este, de asemenea, de așteptat să susțină puternic marketingul viitor al soluției, deoarece un număr mare de orașe sunt interesate de o soluție similară.
Puteți elimina Microsoft Edge din Windows (și ar trebui)?
Microsoft Edge vine preinstalat pe Windows și nu îl puteți dezinstala ca și alte aplicații. Dar chiar trebuie să-l eliminați? Vom clarifica de ce eliminarea Edge nu este posibilă și recomandabilă pe Windows. Vom explica, de asemenea, cum să-l ascundeți din vizualizarea dvs. și să o opriți să ruleze în fundal.
Un vlogger român a vrut să vadă cu ochii săi cum o duc în realitate rușii și a mers pentru asta până în Rusia. Curios, Cosmin Avram a intrat în mai multe supermarketuri din Moscova și a făcut un video în care prezintă prețurile alimentelor și le compară cu cele din România.
Piața meditațiilor, scăpată de sub control: „Se ajunge la un salariu minim câștigat în 2-3 ore”
Mulți părinți consideră că este necesară pregătirea în particular a copiilor, mai ales când aceștia se pregătesc de examene. Meditațiile au păstrat trendul scumpirilor și pentru unii această cheltuială este tot mai greu de plătit.
Vorba scriitorului: linia 4, un tramvai numit dorință
Mai afli lucruri interesante și de la doamna primar de Craiova, Olguța Vasilescu. Recent, dumneaei a povestit la TV câte lucruri folositoare a făcut în Bănie, doar că nu mai poate face poduri peste Jiu cu fonduri europene pe motiv că UE nu mai finanțează decât poduri pentru mijloace de transport în comun. Pentru mașinile…
Pe ce va cheltui Primăria Timișoara „bugetul record” din 2024. Interviu cu primarul Dominic Fritz
În ultimul an de mandat – primul, în orice caz – al primarului Dominic Fritz, executivul Primăriei Timișoara a propus un buget local record de 2,5 miliarde de lei pe anul 2024, împărțit aproximativ egal între secțiunea de funcționare (49%) și cea de dezvoltare (51%). Într-un interviu acordat pentru Tion, edilul-șef a vorbit despre ceea ce propune executivul mai exact.
Ce facem astăzi, 18 februarie 2024, în Timișoara?
Duminică, 18 februarie, puteți merge la un recital, la un film, la un spectacol de teatru sau la expoziții.