Una din cele mai dezbătute probleme ale românilor în presa ultimelor zile este dacă Buzăul este în Moldova sau în Muntenia.
Răspunsul este destul de simplu, nu trebuie decât să ne amintim o strofă din Hora Unirii:
Vin’ la Milcov cu grăbire
Să-l secăm dintr-o sorbire,
Ca să treacă drumul mare
Peste-a noastre vechi hotare.
Deci, frontiera dintre Muntenia și Moldova este Milcovul.
De unde rezultă că Buzăul, care este amplasat la sud de Milcov este în Muntenia.
Tot domnul Ciolacu se miră că avem cea mai mare evaziune din Europa și nu înțelege ce nu este bine.
Poate că ar trebui să întrebe pe cineva, un om cu adevărat priceput, nu pe un individ al cărui vis a fost să se facă popă și nu se știe cum a ajuns Ministru de Finanțe.
Nu complicând sistemul cu tot felul de artificii birocratice, că ați zăpăcit lucrurile de ne ia dracu pe toți, se va rezolva această problemă. Pentru că birocrația chiar dacă este informatizată tot birocrație rămâne.
Unul din răspunsuri poate fi găsit în presa de ieri de unde am aflat că Luiz Inácio Lula da Silva în Brazilia vrea să mute impozitarea spre beneficiari. Adică să taxeze nu tot lanțul ci cumpărătorul final.
Avem așa ceva în România, pentru anumite situații, în domeniul TVA-ului, se numește „taxare inversă”.
Este de ajuns ca taxarea inversă să fie generalizată și ai rezolvat o mare parte a evaziunii.
Nu ar strica nici dacă domnul Ciolacu ar pune un băiat de la el de acolo să caute pe Google care au fost profiturile marilor firme din România.
În câteva secunde am găsit eu o astfel de listă, aici: https://specialarad.ro/companii-straine-profit-pierderi/
Pentru că, poate că la Guvern nu se știe, dacă profitul este zero sau mai mic, impozitul de 16% este tot zero.
Mai sunt surse de venit care pot fi impozitate, puneți-i domnule Ciolacu pe ăia care își închiriază apartamentele, fără nici o excepție, să-și ia cod fiscal și să aibă același regim ca orice întreprindere, că de fapt din punct de vedere fiscal nu este nici o deosebire între cel care adice ca aport la capitalul social un strung și face profit din afacerea aia și unul care are un apartament pe care-l închiriază. Și nici o deosebire între factură și bonul de la casa de marcat, ca șă mai simplificăm lucrurile.
Și la fel faceți și cu țăranii și alții, faceți niște reguli unitare, cine vrea să facă bani în România altfel decât din salar este obligat să-și facă SRL sau SA și să respecte regulile impuse SRL-urilor. Nu PFA, nu AIRBNB, nu tot felul de cabinete sau alte șmecherii.
Eu cu asta aș începe, de la 1 iunie.
Și nici nu îl costă nimic pe guvern să facă așa ceva. Iar pe de altă parte în zilele noastre să-ți faci un SRL e mai simplu decât să-ți cumperi o casă de marcat, dai câteva clickuri și ai rezolvat problema, în cel mult două zile poți să te lauzi că ești patron.
***
Nava spațială robotică a Chinei urmează să fie trimisă pe Lună
Chang’e 6, următoarea navă spațială robotică a Chinei către Lună, a fost programată să-și pornească călătoria în zilele următoare, însărcinată să aducă înapoi mostre din partea îndepărtată puțin cunoscută a corpului ceresc argintiu.
Die Welt publică acordul de pace pe care Ucraina şi Rusia l-ar fi putut semna în aprilie 2022
„Putin nu a dat ordin să fie ucis Aleksei Navalnîi”, cred agențiile de spionaj americane | WSJ
CIA, Biroul Directorului de Informații Naționale din SUA și divizia de informații a Departamentului de Stat au ajuns la concluzia că președintele rus Vladimir Putin nu a ordonat uciderea liderului opoziției ruse Aleksei Navalnîi, scrie The Wall Street Journal.
Premierul Marcel Ciolacu a declarat sâmbătă, la Prima TV, că România are cea mai mare evaziune din Europa, dar şi cele mai mici taxe şi a adăugat că, dacă avem cele mai mici taxe, măcar pe acelea să le plătim. El consideră că în această situaţie ceva nu funcţionează.
Interesul pentru achiziţii imobiliare a crescut uşor la începutul celui de-al doilea trimestru al anului 2024, iar perioada anterioară sărbătorilor poate accelera achiziţiile, este de părere Emil Bordei, cofondator şi CEO al Imoneria, agenţie imobiliară din Bucureşti specializată pe zona de est a oraşului.
Ce ni se pregătește o dată cu ”Operațiunea Tiraspol”
Premierul Ciolacu își va aminti cu siguranță ”gluma” lui despre moldoveni și atunci când situația din Transnistria va deveni explozivă. Există toate șansele ca fenomenul să aibă loc în viitorul apropiat.
Din ce în ce mai mulți ofițeri NATO și din Ucraina își fac drum la Chișinău pentru a pregăti terenul. Mica dar ambițioasa armată a Maiei Sandu tocmai s-a procopsit cu echipament medical în valoare de 700.000 de euro, donat din preaplinul visteriei NATO. Se fac planuri cu harta pe genunchi, se trasează direcții de atac și de aprovizionare cu muniții pentru frontul transnistrean.
România este în sfârșit vioara-ntâi. Iohannis se simte maestru de ceremonii și abia așteaptă să le demonstreze rușilor că eșecul de la Stalingrad, din 1943, a fost doar o întâmplare nefericită. Acum suntem mult mai bine pregătiți și extrem de motivați – cel puțin asta reiese dacă te uiți, în treacăt, la A3-CNN, Digi24 și ProTV.
Ion Cristoiu: Să construim, acesta e cuvântul de ordine
Membrii legendarei formații muzicale Phoenix au transmis că vor reveni pe scenă, dar fără liderul trupei, Nicu Covaci, care a fost operat pe creier luna trecută.
TIMISOARA. Festivalul desprins din povestile Banatului de odinioara, la Timisoara, se va desfasura in duminica Floriilor. CITESTE SI: Sonique, in concert la Timisoara de Ziua Europei. Vom mai avea si ceremonial militar, spectacole, teatru sau demonstratie cu caini dresati. Program complet de 9 Mai.
În localitatea timișeană Otelec a ajuns, sâmbătă, 27 aprilie, pe lângă vaporașul plecat din Timișoara, și un vapor din Serbia, care a transportat o echipă de bucătari la Concursul internațional de gastronomie din comună.
Ce facem astăzi, 28 aprilie 2024, în Timișoara?
Duminică, 28 aprilie, puteți merge la un târg de viniluri și la un concert, la un spectacol de teatru sau la un film. Continuă Harababura Fair și Festivalul Internaţional de Teatru de Tineret de Expresie Germană.