Anton Kovacs June 25, 2020

Nu numai becurile se ard pentru că au filamentul puțin scurtat.

Telefonul ajunge la un moment dat să nu mai poată fi folosit deoarece aplicațiile și-au mărit dimensiunea și spațiul de stocare nu mai este suficient.

Calculatorul care este perfect funcțional nu mai poate fi folosit pentru că noua versiune a programelor nu mai funcționează cu vechiul sistem de operare.

Imprimantei i s-a rupt o chestie de plastic care ar costa 0.2 Eurocenți, dar nimeni nu o produce. Sau nimeni nu mai produce cartușele folosite de imprimata cumpăratăanul trecut.

Dacă se arde un bec la mașină trebuie schimbat un întreg ansamblu, sau mașina e în așa fel făcută încât nu ajungi la acel bec dacă nu demontezi un sfert de automobil.

Bineînțeles că după cinci ani nu mai poți folosi nici mașina, care de altfel e nouă și funcționează perfect, pentru că că nu e Euro nuștiucât.

Frigiderul, toată tabla și țevăria și motor și ce mai e acolo trebuie aruncate pentru că s-a scurs freonul.

***

În Evul Mediu, prin adoptarea catolicismului și a latinei ca limbă de cultură, deci „în sens cultural, singurul care contează în materie de civilizație, ungurii se prezentau mai latini decît românii”

Cred că domnul Lucian Boia va fi mult pomenit în zilele următoare de Rareș Bogdan și de Radu Banciu. Dar și de alții care cred că dacă s-a spus la școală și scrie în manuale, sigur e adevărat.

Noroc că nu îi pasă, el știe că peste 10 ani nimeni nu își va mai aduce aminte cine a fost Banciu sau Rareș Bogdan, dar o mulțime de oameni încă vor citi cărțile lui Lucian Boia.

O carte care merită citită.

***

De fapt nici eu, nici dumneavoastrănu știm care din ei are dreptate.

Aia sunt medici, ăsta e medic, majoritatea noastră nu suntem medici.

Poate a venit momentul în care medicii ar trebui să înceteze să se poarte ca niște maimuțe care îi imită pe alții, nu vreau să supăr pe nimeni dar dacă veți urmări presa ultimelor trei-patru luni vă veți convinge că așa s-a cam procedat.

Ba că nu e periculos, ba că e periculos, ba că se transmite (prin obiecte, aer, apă, contact etc), ba că nu se transmite, că spirtul nu e bun, ba e bun, e bun tratamentul ăla, ba nu e bun, ba că domnul Cercel ne-a făcut o schemă de tratament (dar nu am aflat care e acea schemă minunată de tratament), ba că domnul Cercel e un idiot care habar nu are ce face și mai e și hoț pe deasupra.

Până și omul ăsta de la Oncogen (ați observat că seamănă cu Mihai Stan, ăla cu laptopul?) ne spune lucruri pe care am citit în urmă cu o lună că le-au spus alții.

Culmea este că afirmațiile astea contradictorii au fost făcute uneori de aceleași persoane, persoane care, conform calificării formale pe care o au, ar fi trebuit să știe ce spun, nu să se bâlbâie ca niște elevi care nu au învățat.

Medicii ar trebui să înceapă să facă medicină și știință adevărate

Când moare cineva să i se facă o autopsie de către niște oameni de meserie, nu să spunem din oficiu că a murit de Covid sau, cum spuneau ieri niște idioți, că nu mai avea suprafață pulmonară, testele și tratamentele să fie testate prin metode care să înlăture orice îndoială, cu grupuri martor, teste dublu orb și ce mai trebuie.

Pentru că altfel nu vom ști niciodată care este adevărul.

Citește și:  Revista presei 08.07.2020

***

Dar chestia asta nu ar trebui făcută așa cum suntem noi obișnuiți, “trebuie să reîmpădurim, odată”.

Ar trebui ca cineva să facă, pe lângă cele europene, niște legi naționale foarte stricte, clare și precise, cu termene foarte exacte și cu pedepse pentru cei care nu le respectă.

Că dacă nu le facem așa și o lălăim ca de obicei, banii se vor fura, tot ca de obicei, și nu ne alegem cu nimic.

***

Un sfat de bun simț.

Așa că, încearcă să reziști cu actualul telefon, nu îți cumpăra neapărat acum un televizor 8K pentru că și așa nu emite nimeni la așa o rezoluție, dacă ai unde să locuiești las-o dracului de casă nouă pentru că peste câțiva ani vei putea să o cumperi mult mai ieftin, nu împrumuta și încearcă să ții de bănuții pe care-i ai acum.

***

Rubrica asta, să o faci odată, într-un weekend, așa ca o experiență, e simplu.

Să o faci zilnic, 7 zile pe săptămână, adică să citești zilnic peste o mie de titluri și să extragi ceea ce ți se pare ție interesant, e mai complicat.

La fel e și cu laserele, să faci o gaură într-o dronă care zboară pe un traseu dinainte stabilit, asta însemnând să ții raza aia fixată pe un anumit punct ca să-l încălzești până metalul se topește, în condițiile în care puterea descrește proporțional cu pătratul distanței, e complicat și costisitor dar în condiții aproape asemănătoare cu cele de laborator, se poate.

Dar să dobori un avion dușman care zboară cum vrea el, nu cum vrei tu, și mai vine exact când tu nu ai laserul ăla pornit, și nu poți să îl ții pornit tot timpul pentru că consumă o grămadă de energie, e mai complicat.

***

Deocamdată maimuțele alea îi țin pe thailandezi închiși în case.

Peste câțiva ani lor o să ne pună să purtăm măști, ca să nu ne mai îndoim vreodată că oamenii se trag din maimuțe și că evoluția speciilor nu e ceva care s-a terminat odată de mult ci e un fenomen care nu se termină niciodată și în consecință are loc chiar și acum.

***

Să fie clar, nici măcar un cent din cele 10 miliarde de dolari nu va ajunge în România.

Noi ne otrăvim în continuare cu tot felul de rahaturi aruncate din avion sau dispersate de la sol.

***

Capture2

 

Sigur că da, dacă așa spun virusologii americani așa e.

De aceea Brazilia, unde nu putem să spunem că nu e soare, e în topul celor infectați cu așa ceva.

Probabil că cineva s-a gândit să mai facă o reclamă, un ciubuc, ceva, și în consecință au fabricat ei o știre cu virusologii americani.

***

Capture3

 

Adevărul este că nici nu e de mirare.

La banii ăștia mai bine îți cumperi o mașină, e adevărat că e poluantă dar are 4 roți și mai are și acoperiș.

Sau, dacă nu ai chiar atât de mulți bani îți iei o trotinetă electrică, e mult mai ieftină și are tot două roți. Dar puse unde trebuie.

Si înțeleg că puteai să mai și cazi cu chestia asta.

Ce nu pot să înțeleg este cum de mai există iPhone, și ăla e scump, trebuie schimbat anual, că dacă nu e ultimul model degeaba îl ai, și face cel mult ce face și Nokia al meu cu Android care a costat de câteva ori mai puțin.

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*