Nici astăzi nu putem vorbi despre alegeri pentru că, așa cum aflăm din presa ultimelor 24 de ore, riscăm să ne bată polițiștii la ușă.
Astăzi mergem la vot, dar atmosfera acestor alegeri este, probabil, cea mai dezolantă din 1990 încoace. Tristețea vine din faptul că cei doi candidați care ar merita cu adevărat să ajungă în turul al doilea nu au nicio șansă, iar cei care sunt favoriți nu dau impresia că ar fi demni de încrederea noastră.
În același context, nu pot să nu remarc absurditatea situației create de votul diasporei. Mi se pare că e ca și cum prietenii mei, care locuiesc în alt cartier, ar veni să-mi spună cum să-mi zugrăvesc propria casă. Nu e vorba că opiniile lor n-ar conta, ci că prioritățile lor nu se aliniază mereu cu ale celor care trăiesc zi de zi în această „casă” comună, adică țara. Sigur, diaspora contribuie financiar și afectiv, dar realitatea de aici, cu toate nuanțele și provocările ei, este adesea mai greu de înțeles de la distanță.
*
Elon Musk are o avere aproximativ egală cu a PIB-ului României.
Această știre nu ne spune cât de bogat este Elon Musk, ci cât de săraci suntem noi.
Și pentru că suntem săraci nu ne mai permitem să ne îndatorăm pentru arme, subvenții acordate unor oameni care nu produc nimic și alte lucruri inutile.
Poate că vă gândiți la asta astăzi, când sunteți cu ștampila aia în mână.
*
Un economist de la Harvard susține că, din cauza avansului tehnologic, aproximativ un miliard de oameni vor trebui să se recalifice în următorii cinci ani.
Dacă veți reciti această publicație încă de la începuturile ei veți afla că spuneam, încă în 2017, că în jur de 30% din populația activă își va pierde actualele locuri de muncă. Dacă facem un calcul simplu, având în vedere că aproximativ 60-65% din cele 8 miliarde de oameni ai planetei fac parte din forța de muncă, asta ar însemna că previziunea mea viza circa 1,4 miliarde de oameni. Și să nu uităm: spuneam acest lucru acum 7-8 ani, când termenul „inteligență artificială” nici măcar nu exista.
Recent, alaltăieri parcă, tot la această rubrică ați putut citi o mică povestire despre domnul Urs și domnul Vultur, care făceau diverse ghidușii împreună. Iar astăzi aflăm de la un expert că acea rachetă rusească, de fapt, nu avea explozibil la bord, ci era doar o momeală.
Să vă mai reamintesc ce spuneam despre vaccinurile anti-Covid?
*
Aș putea să vă dezvălui și cine va fi următorul președinte al României. Dar… nu am voie.
Ce am voie însă să vă spun este esențial: haideți să fim mai lucizi și mai înțelepți ca niciodată în istoria noastră. Am avut ocazia să vedem cine sunt candidații, ce propun și cât de bine sunt pregătiți.
Astăzi, lăsați prejudecățile deoparte. Votați-l pe cel mai capabil, indiferent de culoarea pielii, de șansele pe care le are de a ajunge în turul II sau de orientarea politică. E timpul să alegem binele comun, nu etichetele.
***
CE URMEAZĂ? Diplomații occidentali și chinezi au părăsit Ucraina
DOCUMENT Ungaria face public textul acordului de la Budapesta, privind intrarea în Schengen: După aderare, România și Bulgaria vor continua controalele la frontierele terestre pentru cel puțin 6 luni
Musk: America se îndreaptă foarte rapid spre faliment
Avertismentul unui economist de la Harvard cu privire la revoluția AI: „Un miliard de oameni trebuie să se recalifice în următorii 5 ani”
Jorge Tamayo, cadru didactic asociat la Universitatea Harvard, a vorbit în cadrul unei prelegeri la UBB despre impactul Inteligenței Artificiale asupra pieței muncii. Concluzia lui este că dacă nu vrem să ne pierdem slujba din cauza AI, va trebui să fim pregătiți să ne recalificăm din 3 în 3 ani.
Ipoteză surprinzătoare a unui analist german: Racheta căzută la Dnipro nu conținea explozibili. „Este o momeală”
Un jurnalist al ziarului german Bild, specializat în analiză militară, a sugerat că noua rachetă balistică rusească care a lovit orașul Dnipro la 21 noiembrie nu a fost tocmai ce a spus Putin: o armă experimentală care are capacități ieșite din comun.
Țara care tocmai a descoperit că stă pe un zăcământ de aur de peste 80 de miliarde de dolari
Proces de injecție anti-covid în Olanda: cei 2 avocați explică (continuare)
La începutul lunii septembrie 2024, cei doi avocați olandezi Arno van Kessel și Peter Stassen (Fundația Recht Oprecht) și-au explicat citarea în fața instanței Leeuwarden pentru a li se recunoaște răspunderea statului Țărilor de Jos și a 16 persoane pentru prejudiciul fizic.
Averea lui Elon Musk a ajuns aproape cât PIB-ul României, după ce Trump a câștigat alegerile din SUA
Polițiști la ușile oamenilor pentru postări pe Facebook. USR îl acuză pe Cătălin Predoiu că folosește Poliția ca „instrument de intimidare” a alegătorilor / Reacția Poliției Române / Câte amenzi au fost date
USR îl acuză pe Cătălin Predoiu că se folosește de funcția de ministru de Interne pentru a transforma Poliția Română „într-un instrument de intimidare”, după ce în mai multe orașe „polițiștii au ajuns la ușile…