De parcă nu era de ajuns să ne trezim dimineața cu știrile despre militari care trag în blocuri de locuințe, acuma mai vine și vestea că cineva vrea să facă dintr-unul din ăștia președinte.
Dacă nu era de plâns, ar fi de râs. E ca și cum am pune capra să păzească varza, doar că, în cazul ăsta, capra are și pușcă-mitralieră și permis de port-armă.
*
România mai cumpără niște rachete, de vreo jumătate de miliard de dolari. Un mizilic, peste 3 milioane de dolari o rachetă din aia agățătă pe un avion.
Și, ca totul să fie clar ca lumina zilei, aflăm că în spatele acestei achiziții stă un fost secretar de stat, un anume Florin Lazăr Vlădică, cunoscut și ca „omul lui Tender”.
Deci, dacă mai aveați vreo îndoială cine trage sforile pe la noi, acum aveți răspunsul.
*
Cu rachetele ne descurcăm de minune, problema e când vine vorba de recalcularea pensiilor. Aparent, niște operații de aritmetică elementară le dau bătăi de cap celor care se ocupă de asta. Nu-i de mirare că acum poștașii umblă pe la uși să ceară înapoi deciziile greșite de recalculare. Când „experții” noștri nu știu că, la final, debitul trebuie să fie egal cu creditul, secretarii de stat sunt asasini economici, când singura condiție pentru a obține o diplomă de facultate este să ai bani destui pentru a-ți plăti taxele, și când în poziții cheie avem personaje ca Renate Veber, care ar trebui să-și petreacă zilele discutând cu vecinele pe banca din fața blocului, nu să fie avocat al poporului, rezultatele sunt pe măsură.
*
Din fericire, cineva prin guvern pare să fi mers la școală și să fi învățat măcar cum se transportă curentul electric. Au realizat că e mai simplu să-l muți pe două sârme decât să-l transformi în hidrogen, să construiești o întreagă infrastructură pentru transportul acelui hidrogen, doar ca apoi să-l transformi din nou în curent, cu pierderi enorme pe drum.
***
Originea și dezvoltarea BRICS
În octombrie, summitul BRICS va avea loc la Kazan, capitala republicii autonome ruse Tatarstan. Peste 90 de țări și-au anunțat participarea în calitate de membri, candidați sau observatori. Acest lucru ar trebui să ridice o serie de întrebări, de ex: De unde a apărut BRICS? Care au fost forțele motrice din spatele său? De ce are BRICS o asemenea atracție nu numai pentru țările din sudul global, ci și pentru unele țări europene?
Asociația BRICS este formată din Brazilia, Rusia, India, China și Africa de Sud. Ea s-a impus ca o forță geopolitică majoră, reflectând schimbările globale în corelația puterii economice, militare și politice.
Chinezii dau o nouă lovitură: Parcare laterală fără manevre
De ceva timp, producătorii de automobile oferă sisteme de parcare automată care pot dirija un vehicul într-un loc de parcare fără intervenția șoferului. Cu toate acestea, producătorul auto chinez IM Motors pare să dezvolte o nouă tehnologie care diferă de tot ceea ce este disponibil în prezent. Compania a intrat recent pe rețelele de socializare chineze și a distribuit un scurt clip cu un prototip electric camuflat într-o parcare. În videoclip, o femeie care poartă un buchet de flori iese pe ușa pasagerului, iar după ce închide ușa, mașina se deplasează ușor lateral și intră direct într-un loc de parcare.
Talibanii interzic sunetul vocii feminine în public şi impun ca nenegociabilă purtarea vălului
Guvernul taliban din Afganistan a ratificat o lege pentru propagarea virtuţii şi prevenirea viciului ce impune folosirea vălului pentru a acoperi faţa femeilor şi condamnă sunetul vocii unei femei în public ca o ofensă împotriva modestiei, aplicând astfel cea mai strictă interpretare a dreptului islamic, informează vineri EFE.
România cumpără rachete aer-aer cu care vor fi dotate avioanele F-16. Suma maximă care ar putea fi cheltuită pentru 186 de rachete: 592 de milioane de dolari. Consultant-surpriză al producătorului
Valoarea minimă a contractului este de 180 de milioane de dolari. Contractul „Guvern la Guvern” pe care urmează să îl semneze premierul Ciolacu în plină campanie pentru alegerile prezidențiale din România nu beneficiază de compensații offset.
Două proiectile trase de militarii români, în timpul unui exercițiu militar din Polonia, au căzut într-un sat din apropiere
Două proiectile trase de Detașamentul de apărare antiaeriană Sky Guardians, format din români, au căzut joi, 22 august, în satul Bemowo Piskie din Polonia, în apropierea poligonului, provocând pagube materiale, a anunțat Ministerul Apărării vineri, 23 august. Potrivit Armatei poloneze, un bloc de locuințe a fost lovit, dar nu au fost victime.
Guvernul va scoate trenurile cu hidrogen din PNRR – cele 360 de mil. de euro ar putea fi redistribuite pentru autostrăzi
Premierul Marcel Ciolacu a anunțat, de la Bruxelles, că cele „360 milioane de euro pentru trenurile cu hidrogen”, prevăzute în PNRR, vor fi transferate pentru cofinanțarea necesară fondurilor accesate pentru autostrăzi. Pentru că nu există trenuri cu hidrogen care să fie cumpărate, a spus prim-ministrul. „Vom avea o renegociere.
Pensionarii cărora poștașii le iau înapoi deciziile de recalculare. „M-am bucurat câteva zile. Apoi a venit poștărița”
Cazul femeii căreia la recalculare îi iese o pensie de 867 lei în loc de 2. 174 lei. Asociația Nevăzătorilor protestează
Asociaţia Nevăzătorilor din România (ANR) anunță proteste şi că va ataca la Curtea Constituţională noua lege a pensiilor pentru că prevederile aduc prejudicii majore persoanelor cu dizabilităţi vizuale.
Pensionara cu pensie de peste 280. 000 de lei care conduce Avocatul Poporului ignoră complet nedreptățile „recalculării” pensiilor, dar apără feroce pensiile speciale
În 2020, ea a fost mult mai vigilentă cu pensiile speciale și a atacat la CCR impozitarea lor. „Este vorba de o discriminare pe care noi am indentificat-o, pentru că, dacă vă uitați în cuprinsul legii, deși se vorbește de taxe, în realitate nu sunt taxe, ci sunt impozite”, a explicat ea, pentru Europa Liberă.
Ulterior, Curtea Constituțională a decis cu unanimitate de voturi că proiectul de lege care prevedea impozitarea cu 85% a pensiilor speciale peste 7.000 de lei și cu 10% a celor între 2000 și 7000 de lei este neconstituțională.
Categoria: „Nu trage, dom Semaca”
O pacientă de la Spitalul de Boli Infecțioase din Iași a fost găsită cu un dop de hârtie în fund. Ulterior, s-a stabilit că era vorba de programul de guvernare PSD-PNL. Cum a ajuns el între bucile unei paciente este încă un mister. Poliția s-a sesizat din oficiu (fiind vorba de un orificiu), urmând să […]
Demarează, în sfârşit, operațiunile pentru găsirea unei firme care să pună în siguranță Sinagoga din Fabric/FOTO
La zece luni de la momentul în care a preluat oficial în administrare clădirea Sinagogii din cartierul Fabric, Primăria Timișoara caută constructor pentru o primă etapă a reabilitării clădirii, respectiv punerea în siguranță a acesteia și stoparea fenomenului de degradare. Acesta este un pas esențial pentru a proteja patrimoniul istoric al Timișoarei, dar și pentru…