Ieri, în această noapte și azi dimineață imi marcasem o mulțime de articole despre candidații la alegerile prezidențiale pe care să le includ în revista presei, cât a furat fiecare, ce mânării au făcut, în cazul unuia dintre ei, cel pe care majoritatea românilor nu-l vor alege, pentru că sunt români, era și o știre despre un lucru bun pe care l-a făcut ieri pentru România…
Și când colo, în această dimineață citesc că s-a terminat campania electorală, așa că, cel puțin așa cred, nu mai am voie să vă spun nimic despre oamenii ăstia pentru că ar putea fi interprtat ca fiind campanie în favoarea vreunuia dintre ei.
Așa că nu mai pot să spun pe cine să alegeți mâine, sau să nu alegeți sub nici o formă. Nu că ar fi contat ce spun eu.
Ceea ce pot să vă spun sunt următoarele lucruri:
Unii dintre candidați au promis niște lucruri.
Alții, dacă le luați la puricat afirmațiile din campanie, nu prea au promis nimic, au vorbit despre valori europene și valori transatlantice, să fie bine ca să nu fie rău și îi interesează mai mult Ucraina decât România.
Eu îi prefer pe cei care barem au promis ceva.
Dacă au promis nu înseamnă că își vor și respecta promisiunile, dar e mai mult decât nimic, au dovedit cel puțin că știu ce nevoi avem noi toți, că în fond noi suntem țara, nu râul, ramul și pământul de pe jos.
***
Armata israeliană a bombardat centrul Beirutului. Cel puțin patru morți
Un puternic atac aerian israelian a vizat sâmbătă centrul Beirutului, au declarat surse de securitate, zguduind capitala libaneză în timp ce Israelul își continuă ofensiva împotriva grupării Hezbollah, susținută de Iran, transmite Reuters.
China liberalizează regimul vizelor pentru România
SUA – Nemulţumiri după ce statul Texas a aprobat un curriculum bazat pe Biblie, pentru şcolile elementare
Consiliul pentru Educaţie din Texas a votat vineri, cu 8-7, aprobarea unui nou curriculum bazat pe Biblie pentru şcolile elementare, provocând nemuţumirea unora dintre părinţi şi a mai multor grupuri pentru apărarea drepturilor civile, conform The Guardian.
Dezastrul Bosch
Campania electorală pentru prezidențială se încheie sâmbătă dimineață
Campania electorală pentru alegerile pentru Președintele României din anul 2024 se încheie sâmbătă, la ora 07.00. La alegerile din 24 noiembrie, vor fi organizate, pe teritoriul României, 18.968 de secții de votare, iar în străinătate 950 de secții de votare.
Românii și boala uitării
Așa cum arată toată istoria românilor și cum știe bine oricine a traversat deșertul tranziției cu ochii deschiși (și n-a fost lovit de epidemia lipsei de memorie): în mod profund, învățăm greu și uităm repede.
Românii au calitatea de a fi, la un nivel superficial, foarte adaptabili. Iau forma vasului în care sunt puși. Forme fără fond, vorba aceea.Mai mult, reușesc să facă prin istorie piruete imposibile altora. Trecem de la o cultură orientală la una occidentală? Nicio problemă. Trecem la comunism? Nicio problemă. Trecem la capitalism? Nicio problemă. De fapt, probleme sunt multe.
Și macro – România e un mic miracol în ultimii patruzeci de ani. În viețile noastre, care se încăpățânează să rămână la nivel micro, lucrurile stau cu totul altfel.Iar istoria noastră e întemeiată pe uitare. Am uitat. Am uitat întunecații ani 1980, cozile, frica, foamea, frigul. Am uitat unde a dus politica izolaționistă și stupidă a lui Ceaușescu. Am uitat ce era România în 1989: o gaură neagră a civilizației. Am uitat delatorii și complicii dictaturii.
Boala uitării lovește când nu există apetit pentru gândire și pentru memorie. Școala românească nu cultivă nici gândirea, nici memoria. Și atunci istoria se poate rescrie cu alți „patrioți” unși cu brânca ursului de la pădure.
Doi tineri nevăzători au fost scoși din biserică, în București, pentru că erau însoțiți de câini ghizi: „Dă javra afară, că am făcut curat!”
Doi tineri nevăzători au fost agresați și amenințați de angajații unei biserici din București, după ce au intrat cu câinele ghid în lăcaș. Incidentul a avut loc în timpul slujbei, relatează Digi24.ro.
A murit arhitectul cultului personalității al lui Nicolae Ceaușescu. De ce era Dumitru Popescu era supranumit „Dumnezeu”
Dumitru Popescu, unul din ultimii membri ai echipei lui Nicolae Ceaușescu, a murit la vârsta de 96 de ani. El a lăsat în urmă o carieră politică plină de controverse, având un profund impact asupra istoriei politice din țara noastră.
Cinema Studio Timișoara: Din Ruină la Bijuterie Modernă
Viceprimarul Timișoarei, Ruben Lațcău, a anunțat cu mândrie renașterea fostului cinema „Scala”, devenit acum Cinema Studio Timișoara, o locație modernă dedicată artei cinematografice. După un amplu proces de reconstrucție, acest simbol cultural al orașului își deschide porțile în week-end-ul 6-8 decembrie 2024, marcând o nouă eră pentru cinematografia locală.
FOTO. Un nou centru pentru persoanele în vârstă se va face în Timișoara, în zona Telegrafului
Primăria Municipiului Timișoara, prin Direcția de Asistență Socială a Municipiului Timișoara, a anunțat aprobarea finanțării proiectului „VITAL – vârstnici integrați activ în comunitatea locală din Timișoara”.
Varianta de Ocolire Timișoara Nord va fi extinsă la patru benzi
Varianta de Ocolire Timișoara Nord a fost primul sector al Variantei de Ocolire a municipiului Timișoara (VTM) și asigură legătura între drumurile naționale DN 6 și DN 69.
Cimitirele Calea Șagului și Rusu Șirianu au trecut la programul de iarnă
SC Horticultura anunţă că, din această săptămâna cimitirele Calea Șagului și Rusu Șirianu funcționează după programul de iarnă. Acestea sunt deschise între orele 08.00 – 17.00, program ce se va menține până în 31 martie 2025.