Fără nici o legătură cu presa din ultimele 24 de ore, sau poate că legătura este mai strânsă decât ne imaginăm, doar că este prea subtilă pentru a fi observată de oricine, în aceasță noapte mi-am adus aminte de un dialog din filmul ăla cu rubinii, dialog purtat de un reprezentant al generației mai vechi de hoți postrevoluționari care ne-au furat țara de sub cur și o procuroare, reprezentantă a generației mai noi de hoți postrevoluționari, ăștia școliți pe aiurea cu bani grei, îmbrăcați cu costume frumoase, care dau dovadă de corectitudine politică și felaționează licurici de talie mare:
– Se fura ca-n codru pe vremea aia. Linia era trasată: Un mandat pentru partid, al doilea pentru tine. Ca și acum, doar că s-au schimbat boierii.
Numai că uitați un lucru, sunteți copiii noștri, noi v-am făcut.
Uite noi… asta-i așa, ca și cum ai moșteni o cocioabă cu o sobă în ea. Ca să fie cald înăuntru o încălzeam cum puteam.
Ăia care stăteau departe înghețau. Iar cei care veneau prea aproape se ardeau. Dar cei care erau pe treaba lor o duceau așa… bine mersi, nu înghețau.
Voi ne-ați prins pe noi furând lemne din pădure. Fără să conteze că și vouă vă era călduț.
Ne-ați închis, ați dat pădurile la străini și v-ați pus și ați dărâmat și soba.
Dar soba și pădurile erau ale voastre.
Morala: Întotdeauna cei care au condus România au fost niște hoți.
Doar că ăștia de acum, cu toate că au mai multe diplome și sunt îmbrăcați mai frumos, sunt nu numai mai proști dar fac și mai mult rău decât părinții lor.
Aveți creiere?
Dacă aveți. hai să le folosim puțin, judecând singuri, fără ca cineva să ne spună cum să gândim:
Dintr-o știre aflăm că Rusia propune la ONU o rezoluție prin care se cere tuturor ţărilor să împiedice „pentru totdeauna” amplasarea, ameninţarea sau utilizarea oricăror arme în spaţiul cosmic.
Rezoluția a fost respinsă.
După care Statele Unite ale Americii îi acuză pe ruși că vor să amplaseze arme în spațiu.
Achiziția avioanelor F35 ar crea locuri de muncă, se spune într-un ziar.
Păi și de ce nu creăm locuri de muncă producând, aici la noi, mașini electrice, de exemplu.
Sau panouri solare.
Sau locuințe.
De ce trebuie neapărat să cumpărăm niște avioane, cele mai scumpe de pe planetă și mai ales inutile pentru marea masă a populației, pentru a crea niște ipotetice locuri de muncă, când am putea crea locuri de muncă creând ceva util pentru români?
Pentru că ăsta este de fapt scopul muncii și al locurilor de muncă, să creeze lucruri utile, care ne sunt necesare, nu doar profit pentru unii. Nu trebuie să creăm pur și simplu locuri de muncă pentru unii care nu produc nimic util, cum sunt alea ale celor care acum în loc să-și bage capul în pământ de rușine, pentru că ei sunt principalii vinovați pentru care lucrurile în țara asta merg cum merg, vor salarii mai mari.
Dacă-i ascultăm pe marii economiști ai țării și dacă și înțelegem ce spun oamenii ăia înțelegem că țara asta e în rahat până pe undeva la piept.
Dar sunt sigur că nimănui nu-i pasă, suntem la sfârșitul lui mai, în curând începe perioada concediilor așa că majoritatea românilor se bucură că pot pleca numai cu buletinul în Turcia.
Iar după ce au stat acolo una-două săptămâni în care nu au înțeles nimic din ce au văzut și și-au pozat cola și șaorma de pe masă se vor întoarce și se vor plânge că nu se pot căca de foame.
La noi, în Timișoara, primăria a vrut să cumpere o mică parte dintr-o casă aflată în apropiere de Piața Traian, casa aia în care pe vremuri era ceva atelier de reparat chestii electrocasnice.
Deci, primăria dorea să facă ceva bun pentru oraș, pentru că orice achiziție care mărește patrimoniul orașului, adică mărește averea noastră comună, a tuturor timișorenilor, este ceva bun.
Iar unii, nici nu contează din ce grupare fac parte, nu au fost de acord, așa, de-al dracului ce sunt ei.
Adică pentru a-i faulta pe ceilalți ne-au făcut un rău nouă, tuturor timișorenilor.
Asta așa, ca să vedeți cine sunt unii dintre cei care vor să mai fie votați încă odată.
***
General ucrainean: Zelenski este folosit. Joacă doar rolul de președinte
Potrivit lui Krivonos, cuvintele pe care Zelensky le pronunță public sunt scrise pentru el, iar el însuși nu este conștient de situația reală de pe front.
„Zelensky este folosit în mod constant, dar noi înțelegem deja că joacă rolul de președinte, acesta este diferența – el numai vorbește”, a concluzionat Krivonos.
COMENTARIU Lelia Munteanu: „Nimeni nu poate acţiona cu impunitate”. Nici măcar Netanyahu şi Gallant
Karim Khan (foto), Procurorul Şef al Curţii Penale Internaţionale a înaintat judecătorilor o solicitare pentru a emite mandate de arestare pe numele lui Benjamin Netanyahu, prim-ministrul Israelului, şi Yoav Gallant, ministrul Apărării, precum şi pe numele a trei lideri Hamas – Yahya Sinwar (şeful organizaţiei), Mohammed Diab Ibrahim Al-Masri (cunoscut şi ca Mohammed Deif, comandantul aripii militare a Hamas) şi Ismail Haniyeh (şeful Buroului Politic al organizaţiei).
Scriitorul Salman Rushdie despre protestele pro-Palestina ale studenților progresiști: ”Dacă ar exista acum un stat palestinian, ar fi condus de Hamas și ar fi taliban”
Scriitorul Salman Rushdie susține, într-un interviu pentru publicația germană Bild, că în organizațiile studențești care desfășoară proteste pro-Palestina ”nu prea are loc acolo multă gândire profundă”.
Israelul a confiscat echipamentul agenţiei americane de ştiri AP cu care transmitea din Fâşia Gaza
Oficiali israelieni au confiscat o cameră şi echipamente de transmisie aparţinând Associated Press în sudul Israelului, după ce au acuzat agenţia de ştiri că a încălcat o nouă lege privind mass-media, a anunţat marţi AP.
De ce nu s-a realizat niciodată proiectul Nautilus X, nava spațială a viitorului care ar fi costat cât 12 zile de război în Afganistan
Dacă ați urmărit clipurile video care arată astronauții de pe Stația Spațială Internațională, atunci aveți o idee despre ceea ce înseamnă microgravitația. Un fenomen care, dincolo de faptul că pare spectaculos la o primă vedere, vine cu o mulțime de urmări nedorite pentru cei care își duc activitatea pe orbita Terrei. Vorbim despre probleme cardiovasculare, atrofie musculară, demineralizarea oaselor, plus altele pe care oamenii de știință de abia încep să le descopere.
Rusia, acuzată că vrea să lanseze arme nucleare în spațiu. SUA susțin că Moscova a lansat deja o ”armă spațială”
Rusia a înregistrat un eșec la ONU după ce o rezoluție care cerea interzicerea amplasării de arme nucleare în spațiu a fost respinsă de Consiliul de Securitate. Votul asupra rezoluției Rusiei vine după ce Moscova și-a exercitat dreptul de veto asupra unui document similar propus de SUA.
Rezoluţia Rusiei pentru interzicerea amplasării de arme în spaţiu a fost respinsă în Consiliul de Securitate al ONU
O rezoluţie a Consiliului de Securitate al Naţiunilor Unite, redactată de Rusia, care cerea tuturor ţărilor să împiedice „pentru totdeauna” amplasarea, ameninţarea sau utilizarea oricăror arme în spaţiul cosmic, a eşuat luni, organismul format din 15 membri fiind divizat în privinţa acestui demers.
România pregătește un nou pachet de ajutor militar pentru Ucraina, anunță Zelenski după discuția cu Iohannis
Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a anunțat, marți, după discuția telefonică avută cu Klaus Iohannis, că România pregătește un nou pachet de ajutor militar pentru Ucraina, transmite Ukrainska Pravda.
Achiziția avioanelor F-35 ar crea locuri de muncă și ar accelera dezvoltarea tehnologică pe 50 de ani
Achiziția avioanelor militare F-35 ar crea locuri de muncă și ar accelera dezvoltarea tehnologică a României pentru următorii 50 de ani, afirmă un comunicat transmis de firma românească OVES Enterprise. “Decizia strategică a României de a achiziționa și opera avioanele F-35 Lightning II va aduce, pe lângă întărirea capabilităților de apărare și securitate a țării […]
INCREDIBIL. 35.000.000 de euro un kilometru de autostradă București-Brașov
La propunerea ministrului Transporturilor și Infrastructurii, Sorin Grindeanu, Guvernul a adoptat recent o investiție exorbitantă pentru „ciotul” de 5,18 km ai tronsonului Cristian-Codlea al autostrăzii București-Brașov. În goana disperată după imagine, ministrul Transporturilor și Infrastructurii, Sorin Grindeanu, a propus, și Guvernul a aprobat, modificarea anexei nr. 5 a Hotărârii Guvernului din 2006 privind Autostrada București – […]
Împrumuturile statului au explodat: guvernul Ciolacu s-a îndatorat în patru luni din 2024 cât în șapte luni din 2022. Suma-record: 89,5 miliarde de lei
Împrumuturile statului au explodat: guvernul Ciolacu s-a împrumutat în patru luni din 2024 cât în șapte luni din 2022, arată datele Ministerului de Finanțe. Potrivit acestor date, ministerul condus de Marcel Boloș a contractat, până la 25 aprilie 2024, împrumuturi interne și externe în valoare de 89,5 miliarde de lei, dintre care 46,9 miliarde de lei, 4,6 miliarde de euro și patru miliarde de dolari.
Daniel Dăianu: Problema este că societatea românească cheltuieşte cu 6-7% din PIB mai mult decât produce
România va trebui să facă o corecţie a deficitului bugetar, iar aceasta va dura mai mult de trei ani, spune Daniel Dăianu, șeful Consiliului Fiscal, citat de Agerpres. „Această corecţie va fi foarte dificilă şi complicată. Corecţia aceasta, în esenţă, înseamnă că mai bine de 4% din produsul intern al României în următorii ani va […]
Cât de bine le va fi românilor după alegeri? Explicațiile unui renumit economist
În ciuda tuturor asigurărilor date de politicieni că după alegeri nu va scădea nivelul de trai, statul tot va fi nevoit să continue reforma fiscală, în urma căreia veniturile colectate să fie mai mari
Românii pot călători în Turcia doar cu buletinul. Președintele Erdogan a semnat un decret în acest sens, în urma negocierilor cu Guvernul României.
Decretul semnat de președintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, a fost publicat în Monitorul Oficial turc, cu ocazia vizitei premierului Marcel Ciolacu la Ankara. Potrivit documentului, cetățenii români posesori ai unei cărți de identitate nu mai au nevoie de viză pentru călătoriile turistice sau pentru tranzitarea teritoriului Turciei, pentru o ședere maximă de 90 de zile în decursul a șase luni.
Angajații Parlamentului se alătură protestului declanșat de funcționarii Guvernului – toți cer majorări salariale
Zeci de angajați din aparatul Parlamentului au declanșat, marți, un protest spontan pe holurile instituției, anunțându-și solidaritatea cu funcționarii de la Palatul Victoria și solicitând și ei majorări salariale. Funcționarii de la Guvern au ieșit săptămâna trecută în stradă pentru a cere creșterea salariilor de bază și se află acum în grevă japoneză. Potrivit unei […]
Uriașa avere care l-a potopit pe Liviu Negoiță, prin „donații”, la patru ani după ce n-a mai fost primar. El este acum coleg de partid cu Piedone și candidează la primăria Sectorului 1
Uriașa avere care l-a potopit pe Liviu Negoiță, prin „donații”, la patru ani după ce n-a mai fost primar: în 2016, soția sa, Ioana Negoiță, a primit o vilă uriașă și mii de metri pătrați de teren în Balotești, lângă București, plus o casă de vacanță la Vama, în Suceava.
În declarația de avere din 2012 – când Liviu Negoiță era încă primar – apare o vilă de 385 mp în Balotești, deținută de acesta împreună cu Carmen Negoiță.
În 2012, Antena 3, patronată de Dan Voiculescu – pentru al cărui partid candidează acum Liviu Negoiță – susținea că acesta deţine o vilă în Como, cu o valoare de 2 milioane de euro.
„Potrivit CanCan, printre vecinii primarului se vehiculează că ar fi George Clooney, Silvio Berlusconi, dar şi alte vedete de la Hollywood.
Vila se află în Como, Italia, una dintre cele mai luxoase zone ale Europei, şi este ridicată pe o stâncă. Are o suprafaţă de 1,200 de metri pătraţi, structuraţi pe trei etaje”, susținea Antena 3.
În anul fiscal 2023, Liviu Negoiță, care este avocat, nu a avut absolut nici un fel de venituri salariale și nici dividende de la vreo firmă.
Controversata judecătoare din dosarul accidentului de la 2 mai, mutată la Judecătoria Constanța. Ce se întâmplă cu procesul lui Vlad Pascu
Secția pentru judecători a CSM a decis în ședința de marți, 21 mai, ca judecătoarea Ioana Ancuța Popoviciu să fie mutată la Judecătoria Constanța de luna viitoare, se arată pe site-ul CSM.
Primăria nu a putut deveni proprietar deplin pe o clădire dărăpănată din Traian. Fritz: „Consilierii PNL au refuzat să o salveze”
Marți, 21 mai, în Consiliul Local Timișoara a fost dezbătut un proiect de hotărâre prin a cărui aprobare primăria ar fi urmat să devină proprietar în totalitate pe o clădire într-o stare destul de proastă din Piața Traian. Din lipsă de voturi, însă, proiectul nu a trecut de vot, iar primarul Dominic Fritz dă vina pe liberali.
Poliția de Frontieră deschide vama pe Bega și pentru ambarcațiuni
Efectele pozitive ale uitării: „Memoria este mult mai mult decât o arhivă a trecutului”
Memoria imperfectă și amintirile false sunt elemente esențiale ale unei minți flexibile, susține neurologul Charan Ranganath.