Când este vorba despre bani, nimeni nu mai ține cont de patriotism, de popor, de greutățile prin care trece patria, de nimic.
Și dacă dai la unul, vor și ceilalți.
Profesorii, susținuți de alți dobitoci care ne arătau zilnic în toate ziarele și radiourile cât câștigă un profesor din Marea Britanie, Germania sau de altundeva, fără să ne arate și cât cheltuie un profesor din acele țări, au cerut și au primit. Acum vor și medicii, o să vrea și alții. Mâine poimâine o să vedem polițiștii și militarii cum aruncă cu căciulile și urlă la Președinte “Ieși afară, javră ordinară!” ca să le dea și lor niște salarii mai mari, că ei au nevoi, a venit vara, bugetarii patriei trebuie să meargă în vacanță și patriotului românesc îi pute Amara, el nu se poate odihni decât cel puțin în Grecia, sau în Antalia.
Nimeni nu se gândește că un salariu mai mare ar trebui să fie corelat cu o calitate a muncii mai ridicată, că salariul nu e protecție socială și nici nu am ajuns la stadiul în care să putem da fiecăruia după nevoi, mai ales că nesimțiții au întotdeauna nevoi mai mari.
De fapt cei care ar trebui să protesteze sunt ceilalți.
Ia să iasă în stradă și inginerii, casierii de la supermarket, strungarii, croitoresele din fabrici, toți cei care nu beneficiază de tichete de vacanță, spor de obiectiv, de antenă și de hrană, pensii speciale și alte beneficii și să ceară să se elimine discriminarea din societatea românească, să ceară eliminarea tuturor privilegiilor pe care statul le dă unora în defavoarea altora.
Pentru că asta e realitatea, dacă dai undeva, trebuie să iei de altundeva. Pensia mai mare pentru judecător sau polițist înseamnă pensie mai mică pentru lăcătuș, sau un copac mai puțin pe stradă, sau mai puține medicamente în spitale.
Și să nu mai lucreze nici un vânzător de magazin, nici ăia cu gunoiul, nici cei care ne desfundă canalele, nimeni, până când nu se vor elimina aceste discriminări. Militarul să iasă la pensie exact la vârsta când iese și lăcătușul sau croitoreasa, cum ieșea și în vremurile ceaușiste, judecătorul la fel, și cu toții să primească pensie strict în funcție de cât au contribuit, nici un leu în plus. Toată lumea să plătească impozit , cum or fi, progresiv sau nu, dar regula pentru impozite și contribuții să fie aceeași pentru toți, fără nici un fel de discriminare. I
Iar în această etapă, până când lucrurile nu sunt definitiv rezolvate, prin legi, eu nu le-aș da nimic ce nu primesc și toți ceilalți.
Nici judecătorilor, nici profesorilor, nici medicilor, nici altora.
Ia să văd ce să facă, o să-și dea cu toți demisia? Nu cred.
Centrul Militar se mută temporar pe Mihai Viteazu.
De atâta timp eu aș fi făcut o chestie faină cu tot ce înseamnă centre sau alte instituții militare. Mai ales că Armata a primit o căruță de bani de-a lungul timpului.
Aș fi căutat un teren mare, undeva în afara orașului, de exemplu pe câmpurile alea de la nord de Aeroport, sau altundeva, dar nu prea departe de oraș, și aș fi făcut acolo un “campus” pentru militari. Cu birouri moderne pentru personal, cu spații pentru vehicule și armament, cu ateliere de reparații, aș fi făcut și un magazin sau mai multe, spații de relaxare, spital militar, locuri de parcare, o zonă rezidențială pentru cazarea militarilor care nu au o locuință în oraș și tot ce mai au ei nevoie. Toate la un loc.
Aia ar fi fost o treabă gospodărească.
Primăria vrea să cumpere două WC-uri “high-tech” cu 100 000 de euro.
Totuși, nu e prea mult? 100000 de euro înseamnă cam două apartamente faine cu dotări și finisaje de calitate superioară.
Și de ce durează 9 luni? Că obiectul ăla, dacă e vorba de ceva în genul celui din poza care ilustrează articolul, vine gata făcut, cu toate dotările necesare. Mai trebuie doar să-l legi la canalizare, la apă și la curent și să-i setezi IP-ul. Adică, o treabă de două zile, la care se adaugă o săptămână pentru făcutul planurilor ca să știe fiecare ce trebuie să facă când se apucă de treabă.
Domnilor Fritz, Lascău și Tabără, ați verificat bine, sunteți siguri că nu vrea cineva să facă o mânărie pe spatele dumneavoastră?
***
Știrile despre submarinul dispărut al OceanGate Expedition au explodat luni, când gărzile de coastă din SUA și Canada au intrat în acțiune cu misiuni de căutare și salvare.
Iată cronologia modului în care submersibilul Titan al OceanGate a dispărut în timpul coborârii sale la epava Titanicului…
Un om de știință chinez, finanțat parțial din granturi americane, care lucra în Wuhan, a fost unul dintre cei trei cercetători care s-au îmbolnăvit de o boală misterioasă la începutul pandemiei de coronavirus , a confirmat marți un fost oficial american.
Vaticanul propune oficial discuții despre renunțarea la celibat pentru unii preoți catolici
Un document publicat de Vatican marți propune pentru prima oară în mod oficial ca episcopii catolici să discute despre oportunitatea renunțării la celibat pentru unele categorii de preoți, dar și alte măsuri considerate progresiste, relatează Reuters.
Fiul președintelui american Joe Biden, Hunter Biden, a acceptat să pledeze vinovat pentru două acuzații de infracțiune federală vizând evaziunea fiscală și să încheie un acord cu Departamentul de Justiție pentru o acuzație de deținere a unei arme de foc, potrivit unui document al instanței, relatează Reuters.
A apus era diplomelor? „Angajatorii au trecut la o economie bazată pe competenţe”
Angajarea pe bază de competenţe devine din ce în ce mai populară în rândul companiilor, în timp ce diplomele devin din ce în ce mai irelevante în multe domenii.
Medicii amenință că nu vor mai face gărzi suplimentare
Circa 10% dintre medicii care efectuează gărzi suplimentare normei de bază au aderat deja la acţiunea Demisia din contractele de gărzi suplimentare (CIM-urile cu timp parţial, aferente gărzilor suplimentare normei de bază), în cadrul protestelor organizate de Federaţia „Solidaritatea Sanitară”.
Amplă acțiune de protest în rândul magistraților din România. Mai multe instanțe și parchete din țară au anunțat, marți, că își suspendă activitatea începând de miercuri. Procesele nu vor mai fi judecate, iar dosarele aflate […]
Camera Deputaților a votat, marți, o lege care prevede ca de acum înainte funcționarii publici să își facă evaluarea performanţei individuale pe calculator, nu pe hârtie, o măsură menită să reducă birocrația, risipa de hârtie dar să servească și ca o evaluare a competențelor digitale ale bugetarilor.
Marian Nazat: Prostul de odinioară
Doamne, ce dor mi se face adesea de prostul de odinioară!… Fiindcă prostul de atunci avea conștiința propriilor sale limite și, de aceea, își știa locul în lume. Îl găseai întotdeauna la margine, unde nu încurca pe nimeni. Îl sesizai numai dacă îl băgai în seamă, însă răspunsurile lui erau scurte și simple. Niciodată nu dădea buzna în viața celuilalt și nu făcea pe deșteptul. Ce mai, un personaj periferic, dar înzestrat cu un bun-simț care îl salva de ridicol. Nerodul de altădată nu căuta să iasă în evidență prin șmecherie, spre deosebire de cel de azi, căruia i s-a năzărit că are păreri. Îndeosebi nătărăului digital, un accident regretabil al evoluție umane în deceniile din urmă. Acest accesoriu al smartphone-ului s-a trezit deodată influencer și să te ții tărășenie ! De când se scoală și până se culcă, tontul contemporan e nelipsit de pe maidanul virtual, unde își deversează imbecilitatea cu ghiotura. Comentează orice, prin cuvinte ciuntite și samavolnicite, sughițate, sau prin semne, îndeosebi prin semne! Prezent activ în rețeaua ignoranților cu fason, el ni se înfățișează zilnic în întreaga-i goliciune tembelă – ba satisfăcându-și necesitățile primare, ba împroșcându-i cu fecale pe alții din aceeași stirpe, ba cugetând grav despre problemele existențiale…
Cel mai iubit dintre turnători
Pe Marin Preda l-a turnat la Securitate, vreme de 15 ani, cel mai bun prieten al său, Ion Caraion, dar se poate spune că nu pe degeaba. Caraion i-a oferit în schimb cîteva personaje pentru romanele sale și o iubire încărcată de ură, din care s-au născut pagini inedite în arhivele Securității. Fără îngrozitoarele delațiuni ale lui Caraion, despre Marin Preda s-ar fi știut doar biografia oficială, cea protejată la urma urmei de regim, și nu s-ar fi aflat amănunte care-i clarifică și-i consacră caracterul. Turnătoria lui Caraion l-a salvat, practic, definitiv, pe Marin Preda de suspiciunea colaborării cu Securitatea.
Gata, s-a produs rocada guvernamentală, profesorii s-au întors care pe la examene, care prin vacanță, tinerii pensionarii speciali au revenit la al doilea job, președintele pleacă în Africa, politicienii răsuflă ușurați, vara e frumoasă, viața e minunată, merită să o pierdem cu rahaturi? Singurul care muncește în țara asta va fi Marcel Ciolacu. Ar fi…
Consiliul Județean Timiș a semnat cu Administrația Bazinală de Apă Banat un contract de închiriere a unei suprafețe de aproximativ 900 mp în clădirea deținută de ABA pe bd. Mihai Viteazu nr. 32, în vederea asigurării relocării pe durată determinată a activității Centrului Militar Zonal Timiș „General de Divizie Virgil Economu”. Solicitarea a venit din partea Centrului Militar deoarece este nevoie de altă locație care să asigure desfășurarea activității specifice în perioada în care Cazarma 901 Timișoara este în proces de reabilitare.
Primăria va stropi peste o sută de străzi în următoarele trei luni
Un număr de 125 de străzi din Timișoara vor beneficia în următoarele trei luni de beneficiile unei campanii de stropire a străzilor. Având în vedere temperaturile în creștere, în lunile iunie – iulie – august, cinci echipe de la salubrizare asigură stropirea străzilor, pentru a reduce disconfortul termic. Se va interveni în special pe artere…
TIMISOARA. Administratia Fritz a reusit sa intocmeasca Studiul de Fezabilitate pentru doua WC-uri publice inteligente, care se curata singure, si cere acum aprobarea Consiliului Local pe documentatie. CITESTE SI: Nu s-a scos inca nicio cupa de pamant de sub liniile de cale ferata la Pasajul Solventul de la Timisoara, care trebuie sa fie gata in […]
Ce facem astăzi, 21 iunie 2023, în Timișoara?
Miercuri, 21 iunie, începe Salonul Industriei Ușoare, la CRAFT. Mai puteți participa la un campionat de fotbal pentru refugiati, migranți și localnici, workshop de percuție, spectacol lectură, sesiune de fotografiat sau la ateliere creative.
Submarinul dispărut a fost controlat de un „Logitec Wireless Gamepad 710”.
Sistem-ul de operare probabil un Linux din NordCorea. SIC
Imi este „frica” de digitalizare pt. ca lumes este in profunzime .analogica.