Anton Kovacs August 17, 2020

image

Un secret pe care oamenii îl află abia după ce au trecut de o anumită vârstă este că și adulților, indiferent de vârstă, le plac jucăriile, la fel cum le plac și copiilor. Diferă doar prețul acestora. Se pare că această regulă se aplică și la politicieni.

Pe de altă parte, poate sunt eu un hippy nematurizat, un pacifist, dar întotdeauna am fost de părere că banii cheltuiți cu armata sunt bani aruncați pe apa sâmbetei, nu aduc absolut nici un folos pentru marea masă a cetățenilor.

Și nu în ultimul rând, zilele trecute spunea domnul prim-ministru ceva despre cârciumi.

Mi se pare o greșeală imensă când veniturile scad, și vor scădea în continuare în următorii câțiva ani, să-ți cumperi jucării scumpe.

Cu banii ăștia puteai să faci o investiție, să produci ceva care se vinde, magneți cu neodim, sau să faci cercetare în privința cărnii din celule clonate, iar din profitul respectiv să mai acoperi o gaură, poate chiar salariile militarilor, sau ale polițiștilor, sau ale medicilor.

***

image

Indiferent ce spune lumea, lucrurile astea sunt revoltătoare.

Povesteam la un moment dat că am fost odată internat la spital, aici în Timișoara, la Clinicile Noi.

Oamenii ăia cum am ajuns acolo mi-au făcut un examen sumar, mi-au măsurat temperatura, mi-au auscultat plămânii și inima, m-au întrebat dacă știu să am alergie la nu mai țin minte ce antibiotic și la 10 minute de la intrarea pe poarta spitalului au început să-mi dea injecții.

După o zi, când tratamentul de urgență începuse să-și facă efectul, mi-au făcut și raze, mi-au luat și sânge, și urină, pentru că dacă tot am ajuns în spital, era normal să-mi facă analizele complete, de la părul din vârful capului până la unghiile de la picioare.

Ce s-ar fi întâmplat dacă și medicii de atunci ar fi procedat ca și cei de acum, să fi așteptat întâi rezultatul nu stiu cărei analize? Aș fi murit, așa cum mor acum oamenii în spitale pentru că medicii fie sunt prost pregătiți, fie li se impune să urmeze niște proceduri greșite.

Și la ce le-a folosit medicilor despre care este vorba în articol acel test Covid?

Dacă testul ar fi ieșit pozitiv, nu ar mai fi lăsat-o să nască? Ar fi trimis-o să nască acasă, ca să nu se îmbolnăvească medicii? Sau s-ar fi mascat ei mai bine?

Păi cine îi împiedică, dacă sunt îngroziți de viruși, să se mascheze din oficiu la consultarea fiecărui pacient?

***

image

Așă se întâmplă când îți cumperi multe arme, la un moment dat ai vrea să te și joci cu ele.

Sau poate cineva interesat te provoacă să te joci cu ele, ca să le mai consumi și după aceea să cumperi altele.

Citește și:  Revista presei 11.08.2020

Grecii și-au cumpărat de-a lungul timpului nenumărate avioane de luptă de care nu știu cum să scape. Turcii și-au cumpărat și ei tot felul de avioane și rachete de pe unde au apucat. Ăștia au și fitilul scurt și mentalitate de derbedei de la colțul școlii, de câțiva ani se tot leagă de vecinii din jur.

Nimeni nu s-a gândit să impună acestor două țări, care sunt în conflict de când mă știu, un embargou militar. Adevarul că nici nu a fost nimeni interesat, în fond pacea nu aduce atâți bani cât aduc războaiele și vânzarea de armament.

Așa se întâmplă când țările sunt conduse de asasini economici, au să sufere oameni nevinovați.

image

Puteți să dați click pe imagine pentru a vedea clipul, o să vedeți ce se întâmplă când dai voie maimuțelor să se joace cu armele.

***

image

Să rezumăm în pași de dans, un pas în trecut, unul în viitor:

Președintele în funcție este reales cu peste 80% din voturi.

Izbucnesc proteste în capitală, dar și în țară, proteste care țin 2, 3 sau chiar 4 săptămâni.

După aceea protestele vor fi reprimate, destul de dur, pentru că țara are nevoie de liniște. Vor exista victime, toată lumea protestează, formal, dar președintele rămâne în funcție.

La expirarea actualului mandat funcția de președinte va fi câștigată de candidatul opoziției.

Nu vi se pare că istoria se repetă?

***

image

Din când în când Marius Oprea încearcă să ne păcălească, cu legile justiției și alte chestii.

Dar în rest omul ăsta s-a ocupat toată viața numai de securitatea română , așa că știe despre ce vorbește.

Un articol foarte interesant care merită citit în liniște.

Și dacă vă place, să știți că există și niște cărți despre acest subiect, scrise tot de Marius Oprea, când era mai tânăr și mai idealist, unde veți afla care a fost de fapt realitatea din spatele Caritas și a frăților săi gemeni, cum ne-a fost furată țara de sub cur în timp ce noi mergeam în piețe să strigăm “Jos Iliescu”, cum au apărut marile firme care se ocupau cu tehnica de calcul, industria software, chimie de vârf, pază și protecție, investiții imobiliare și multe altele.

Sau chiar ați crezut că patronul dumneavoastră și-a vândut televizorul și cu banii obținuți a făcut o firmă care peste doi ani avea o cifră de afaceri de sute de mii sau milioane de dolari?

***

image

Acum în cealaltă parte a lumii oamenii încă dorm.

Dar peste câteva ore, cel mult până diseară la ora 18, vom afla că acest vaccin nu e bun, cei vaccinați simt nevoia irezistibilă să își înlocuiască laptopul Apple cu unul Lenovo și iPhone-ul cu un telefon Huawei.

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*