Anton Kovacs November 27, 2020

La fel ca întotdeauna, Horia Roman Patapievici are dreptate.
Uitați-vă ce a pățit doctorul Vasile Astărăstoaie, practic a fost linșat mediatic, numai pentru că a atras atenția asupra unor aspecte de bun simț, la fel s-a întâmplat cu medicul Monica Pop, Dan Bitman a fost și el linșat mediatic pentru că și-a spus părerea.
Chiar astăzi veți putea citi puțin mai jos că un reputat specialist genetician care a criticat lipsa autopsiilor la decedații Covid a fost concediat pe nedrept.
Într-o lume normală, cu oameni educați corect, în spiritul științei și al respectului pentru dreptul de opinie al celorlalți nu ar trebui să se întâmple așa ceva.
În acea lume normală un C.T. Popescu, un mare scriitor, ar trebui să fie închis la balamuc pentru ieșirile de-a dreptul patologice pe care le are în ultimul timp, de parcă i-ar fi mâncat covizii creierii din cap. De altfel ar fi trebuit să fi fost izolat încă în urmă cu câțiva ani, când, cu ocazia isteriei care a dus la uciderea fără nici o justificare a milioane de câini (și îmbogățirea unor lepădături) spunea că câinii sunt inutili pentru că nu fac nimic decât să mănânce și să se cace, lăsând să se înțeleagă că nu e nici o problemă dacă-i omorâm.
Într-o lume normală ziariștii ar căuta, de exemplu, dovezi pentru a putea compara vaccinurile anticovid, pe cele din est cu cele din vest, pentru că nu e normal ca pe unul să-l lăudăm într-un mod de-a dreptul deșănțat, iar pe celălalt să-l ironizăm, fără a avea vreo justificare pentru niciuna din aceste atitudini.
Într-o lume normală cei de dreapta ar discuta cu cei de stânga pentru a găsi soluții comune, unii se ocupă de crearea surselor de plusvaloare, alții propun cum ar putea fi repartizată această plusvaloare. partidele nu ar faulta candidații adversarilor pentru motive absurde, de exemplu că unul din ei nu are facultate, de parcă o facultate, orice facultate, ar mai avea vreo altă valoare decât că oferă o hârtie care îți permite să te angajezi la stat, pe o funcție bine plătită.
Uitați-vă în jur domnilor doamnelor mândri de facultatea pe care o aveți, absolvenți de facultate de drept ne explică că avem “Referendum Consultativ”. Unii, puțini, pentru știu meserie dar nu au nici cea mai mică urmă de moralitate, dar alții pentru că, în ciuda faptului că au absolvit o facultate sunt niște cretini. Uitați-vă la medici, avem medici care cred în biorezonanță, alții sau tot ăia cred în homeopatie. Au terminat o facultate dar știu tot atâta medicină cât știe o tută pe care a lăsat-o bărbatul și s-a înscris la Bivolaru, sperând că astfel își va rezolva problemele. Si rezultatele se văd, avem în secțiile ATI o mortatilate de peste 90% în timp ce oriunde altundeva aceasta este, în vremuri de pandemie pe undeva la 25-35%.
Dar nu trebuie să vă uitați atât de sus, uitați-vă numai la comentariile din ultimele 2-3 zile cu privire la demisiile alea și o să vedeți cum o mulțime de absolvenți de facultate (mulți din ei în parlament) nu înțeleg un text de 4 rânduri, chiar dacă acesta le este explicat cu lux de amănunte. Peste 50% din absolvenții de facultate sunt analfabeți funcționali, sunt statistici oficiale în acest sens, unii din ei sunt mai proști decât fata aia căreia profesoara a trebuit să-i spună explicit că cei din poveste și-o trag.
– În America situația a ajuns atât de ciudată încât oamenii de acolo, la fel cum făceam noi pe vremea lui Ceaușescu, fac bancuri. Bune:
Spun americanii că din păcate au avut de ales un președinte dintre un bărbat care nu prea mai are țiglele pe casă și un altul care le are dau nu mai știe unde le-a pus.
– Parlamentul European își exprimă solidaritatea cu cei care protestează în Polonia împotriva interzicerii avortului.
Am mai spus-o, în momentul în care a fost de acord să facă parte din Europa, marea și minunata țară în care curge lapte, miere, Coca-Cola și ciocolată belgiană, fiecare țară s-a obligat să respecte niște valori, de exemplu că societatea este condusă urmând valorile științei și a umanismului, dar asta nu înseamnă să renunțăm la tradiții, dacă acestea nu sunt în contradicție cu prima regulă, avem libertatea să facem ce vrem dacă această libertate nu intră în contradicție cu libertatea celorlalți sau cu bunul simț, etc.
Nu prea merge ca după aceea să spui că ție nu îți plac regulile comune, că tu ești stat național unitar și independent sau că ești un stat în care se respectă alte valori, de exemplu cele impuse de religie, valori care intră în contradicție cu ceea ce ai semnat că vei respecta când te-ai înscris la Cola și Milka. Și din păcate nu numai Polonia este în situația aceasta, mai sunt și alții care contestă valorile europene, fie pe față, fie încearcă să le încalce fără să mai spună nimic, cum au făcut și ai noștri, noaptea ca hoții.
– Senatul francez cere recunoașterea Republicii Nagorno-Karabah. Vai de mine, cum să fim de acord cu așa ceva, vor spune multe state.
Am avut de multe ori această discuție cu diverse persoane, pentru că, vedeți noi, cei cu care stau eu de vorbă în particular, unii din ei chiar și fără facultate, discută despre lucruri din acestea interesante, drept internațional, de ce nu putem determina în același timp și viteza și poziția unui punct care se deplasează în spațiu, vootorul omenirii, chestii din astea.
Și spuneam eu, în cadrul acestor discuții, că e normal ca poporul să hotărască din ce stat vrea să facă parte. Dacă de exemplu cei câțiva oameni care trăiesc pe o chestie de beton în Marea Mânecii vor să-și facă propria țară care să se numească “Sealand”, să și-o facă. La fel să și-o facă și ăia din Kosovo, sau de oriunde. Republica Banat de exemplu, propunem, stăm vreo 4 ani și cugetăm dacă ar fi bine sau rău, dacă ne putem descurca cu ce producem aici, fără să ne ajute alții, și dacă ajungem la concluzia că merge (dacă acum săriți de cur în sus mai citiți odată articolul lui Patapievici) facem un referendum la care participă orice persoană care a avut buletin de Banat în momentul lansării ideii, și dacă așa vrea poporul, o facem.
Spuneau unii din prietenii mei că s-ar naște haos, că Moldova, Transilvania, Irlanda, Scoția și mulți alții.
Păi, să facă țările din care fac parte aceste teritorii în asa fel încât la ei să fie atât de bine încât să nu mai vrea să se desprindă careva, și nu o să se mai desprindă.
La noi de exemplu, ia să nu mai fie numiți în funcții tot felul de lepădături care fură de sting, nu numai la RAR dar peste tot, de la vârful până la baza țării, și să administreze țara frumos, cheltuind banii în folosul cetățenilor, să fie fericit și pruncul cu țuța în gură și bătrânul cu perfuzia în vene, și patronul să aibă de unde da muncitorului și muncitorul care primește să fie fericit, vă garantez eu că nici nu s-ar mai gândi nimeni să plece din România. Așa cum e acum, mă mir că nu se desprinde și Moldova și Banatul și Transilvania și Bucureștiul.
La fel e și cu ăștia de la Nagorno-Karabah. Să-i lase dom’le să-și facă țara lor dacă așa vor.
– Moare lumea în spitale. Și oamenii încep să mârâie, încă nu se revoltă, dar mârâie. Nu numai la noi, din ce am citit se întâmplă și în alte părți.
Iar medicii încep să fie speriați și să se dezvinovățească, “Nu noi l-am omorât, Covidul e de vină”. Eu cred că ar fi bine, ca să nu se ajungă la situația în care oamenii o să te bată pe stradă pentru că ai pantofi albi, să se aplice și legile astea existente din când în când, indiferent ce spune omul ăla negru de la OMS. Dacă a murit în spital cineva, că e Covid sau necovid, să i se facă frumoș autopsie, procuratura să deschidă și ea un dosar, iar medicii să-și mai facă și ei treaba cum trebuie, dacă vine omul cu piciorul rupt să-l trateze, nu să aștepte rezultatul de la nuștiuce teste. Și la fel să se facă și cu cardiacul și cu toată lumea. Cum s-a făcut de altfel dintotdeauna, că nu s-a născut acum medicina și coronaviruși există de când există timpul.
– S-a modificat Codul Fiscal. Ceea ce trebuie să rețineți este că cei care aveți microîntreprinderi și plătiți impozit pe venitul microîntreprinderilor nu mai sunteți limitați cu deducerea a numai jumătate din cheltuielile cu mașina (de parcă i-ar fi păsat până acum cuiva) ci puteți să băgați pe cheltuieli toată suma. Dar atenție, numai cei care plătesc impozit pe veniturile microîntreprinderilor, ceilalți, cu impozit pe profit, rămân ca și până acum, vor mai mult de jumătate își fac frumos foi de parcurs în care scriu pas cu pas ora plecării, destinația și scopul vizitei, ora sosirii, consumul de carburant și tot ce mai trebuie, la fel ca tractoriștii sau camionagii.
– La Constanța nu se mai omoară câinii fără stăpân. Constănțenii au intrat în secolul XXI înaintea noastră, a timișorenilor. Cinste lor și sper să le urmăm exemplul cât se poate de repede, mai ales că am aflat că hingherii timișoreni (de fapt sunt niște țărani, de la Șag) sunt puțin speriați și și-au făcut curățenie prin curte.
– Întotdeauna când citesc cum sunt tratați imigranții la noi, mă gândesc la nenumărații mei prieteni care au fugit din România înainte de Revoluție.
Să nu uităm că oamenii ăștia nu au fugit de bine, au fugit pentru că niște bandiți le împușcă fetele pe stadioane dacă îndrăznesc să se ducă la școală și nu poartă cârpa aia pe față (acum realizez, și noi avem oameni care te toarnă la autorități dacă nu porți cârpa pe față, avem și stadioane, nu ne împușcă dar amenzile sunt atât de mari încât ajungi să te sinucizi, s-a mai întâmplat), au fost încurajați să lupte împotriva acelor bandiți iar acum cei care i-au încurajat să-i sfideze pe talibani negociază cu aceștia. Să nu mai spunem că s-au amestecat și românii în tot căcatul ăla. Așa că putea dracului cineva, cei de la putere, să amenajeze o biserică ceva, o casă de adunare din aceea fără cruce, să nu fie nimeni ofensat, și să-i culce acolo o noapte-două pe imigranții ăștia. Că despre așa ceva e credința, domnilor liberali de inspirație neoprotestantă, despre compasiune și ajutorarea aproapelui, nu despre acumularea de nenumărate proprietăți în declarația de avere sau pe numele rudelor.
– Urmează două știri care nu sunt despre un fost milițian care încalcă legea (sunt curios dacă îi face cineva ceva, Direcția Muncii, Casa de Sănătate, cineva din primărie sau un procuror, ceva) și despre un copil care a prins un pește.
Nici pe departe. Știrea este despre omul vechi, cel aflat încă undeva la un stadiu intermediar între maimuță și om, și omul nou.
De o parte avem un grup de maimuțe psihopate, care își spun vânători, cărora le place să omoare alte ființe, nu știu de ce, probabil li se scoală doar când apasă pe trăgaci. De cealaltă parte avem omul nou, cel care a fost în competiție cu animalul dar după ce a învins îl pune încet, delicat, înapoi de unde l-a luat, la fel ca un sportiv care dă mâna cu adversarul după terminarea meciului.
Cei care îi cunosc ar trebui să-i felicite pe părinții acelui copil pentru modul în care îl educă. Ăștia sunt oamenii care au ajuns într-adevăr în secolul XXI, “blueprintul” pentru viitorul omenirii.

Citește și:  Revista presei–17.03.2021

Horia-Roman Patapievici: Am intrat in logica razboaielor religioase. Oamenii cu opinii diferite sunt considerati deviationisti, eretici, la fel ca in stalinism

Horia-Roman Patapievici: Am intrat in logica razboaielor religioase. Oamenii cu opinii diferite sunt considerati deviationisti, eretici, la fel ca in stalinism

Conferinta “Civilizatia si dreptul de a ofensa” sustinuta de Horia-Roman Patapievici la invitatia scriitorului si profesorului universitar Mircea Mihaies, la Universitatea de Vest Timisoara, a fost un prilej pentru HRP de a vorbi despre ofensa, libertatea de gandire, libertatea de a critica astazi intr-un context global in care intoleranta si lipsa dialogului se exacerbeaza.
A gandi liber astazi, crede Patapievici, mai este posibil doar in safe spaces. Mai mult, crede filosoful, “am intrat in logica razboaielor religioase”. Filosoful, scriitorul si eseistul Horia-Roman Patapievici atrage atentia asupra faptului ca “animati de cele mai bune intentii – emanciparea, egalitatea, justitia egala pentru toti, libertatea religioasa, nici nu le putem pune in discutie, insa am intrat in logica razboaiele religoase, iar lumea care ne e trasa de sub picioare de ceva timp e lumea libertatiilor care emancipeaza – in care a crezut Umanismul, a gandirii critice, a libertatii de a examina, judeca, si critica orice spre folosul tuturor membrilor societatii.”

Trump, tot mai aproape să se împace cu soarta. „Voi părăsi Casa Albă dacă aşa va vota Colegiul Electoral”

646x404.jpg

Donald Trump a declarat că va părăsi Casa Albă dacă voturile Colegiului Electoral al Statelor Unite vor fi în favoarea lui Joe Biden atunci când va fi realizată acreditarea oficială a acestora. Această declaraţie este pasul cel mai apropiat de o recunoaştere a înfrângerii făcut de preşedintele în exerciţiu al Statelor Unite, în ciuda faptului că acesta susţine în continuare că alegerile au fost fraudate.

Trump, afirmații periculoase! Le cere susținătorilor să inverseze rezultatul alegerilor! America, în pragul războiului civil?

Donald Trump face o serie de afirmații periculoase cu privire la scrutinul prezidențial din 3 noiembrie. Încă în funcție la Casa Albă, liderul republican le cere susținătorilor săi să „inverseze” rezultatul alegerilor și face asta […]

Războiul dintre America Unu și Ceilalți americani. Întoarcerea lui Trump în 2024

Potrivit narațiunii politice dominante în SUA, mai ales în urma recentelor alegeri prezidențiale, ar exista două Americi.

Rezoluţie: Parlamentul European îşi exprimă solidaritatea cu protestele din Polonia împotriva hotărârii care interice aproape total avortul

Senatul francez cere recunoaşterea Republicii Nagorno-Karabah și desfășurarea de forțe internaționale

Senatul francez a cerut guvernului, într-un text votat miercuri, „recunoaşterea Republicii Nagorno-Karabah”, regiune separatistă a Azerbaidjanului populată majoritar de armeni şi scena unui conflict sângeros în această toamnă.

Franţa şi parlamentarii UE fac presiuni pentru impunerea de sancţiuni Turciei. Ministrul francez de Externe: “Turcia ştie ce trebuie să facă. Confruntarea sau colaborarea, depinde de ei”

AstraZeneca a recunoscut o eroare de fabricație care ridică semne de întrebare cu privire la vaccinul Covid. „Eroarea nu era de dorit”

AstraZeneca și Universitatea  Oxford au recunoscut miercuri o eroare de fabricație care a ridicat semne de întrebare cu privire la vaccinul Covid-19 după ce au dezvăluit la începutul acestei săptămâni că este „extrem de eficient” […]

Curs BNR valabil astăzi 27.11.2020

image

Dramele COVID: „A făcut stop cardio-respirator de frică. Ne striga din spital să-l luăm că vor să-l omoare”

400x200.jpg

Tot mai multe familii îndurerate de pierderea celor dragi din cauza virusului SARS-CoV-2 trag semnale de alarmă în privinţa modului în care sunt trataţi pacienţii în spitalele din Vâlcea. În acelaşi timp, medicii spun că-şi fac datoria şi că sunt acuzaţi în mod nedrept.

Concediere neașteptată la vârful Medicinei-Legale! Șefa „geneticii”, dr. Ligia Barbarii: „O să mă adresez în justiție”

Ligia Barbarii, conducătoarea Laboratorului de Genetică a INML Mina Minovici, cea care a lucrat la identificarea profilului ADN al Alexandrei Măceșanu și al Luizei Melencu și care a criticat lipsa autopsiilor la decedații COVID, a fost dată afară de directorul Cristian Curcă.

Doctorul Ligia Barbarii, „un reper al geneticii din România și din Europa de Est”, cum este caracterizată de colegi, a fost anunțată de conducerea institutului că i-a încetat contractul de muncă.

„A fost pur și simplu dată afară de directorul general Cristian Curcă pentru că nu i se supune acestuia”, a declarat pentru Libertatea unul dintre specialiștii INML, sub protecția anonimatului.

Morți suspecte în Craiova! Două persoane au fost la control, la o clinică privată, dar au decedat subit. Poliția a deschis o anchetă

Două persoane, un bărbat și o femeie, care s-au prezentat, miercuri seara, pentru un control la o clinică privată din Craiova au încetat din viață la scurt timp. Poliţiştii au deschis o anchetă în acest […]

Modificări importante la Codul Fiscal adoptate de Parlament: Consolidarea fiscală, recuperarea TVA, scutiri de impozite și suspendarea inspecției fiscale

deputati-parlament-vot-lege-oug-20.png

Parlamentul a adoptat la începutul săptămânii o serie de modificări importante la Codul Fiscal, respectiv la Codul de Procedură Fiscală. Este vorba de un proiect…

Legea privind modificări la Codul penal, promulgată; posibilitatea împăcării în cazul infracţiunilor de furt calificat – eliminată

5429059

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, joi, actul normativ pentru modificarea Legii nr. 286/2009 privind Codul penal. Una dintre prevederile actului normativ vizează eliminarea posibilităţii împăcării în cazul infracţiunilor de furt calificat. Legea are ca obiect de reglementare modificarea art. 231 din Legea nr.286/2009 privind Codul penal, cu modificările şi completările ulterioare, în sensul eliminării posibilităţii împăcării în cazul infracţiunilor de furt prevăzute art. 229 alin.(l), alin.(2) lit.b) şi c).

DOCUMENT Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă. Cum va cheltui România cele 30 de miliarde de euro de la UE. Ce autostrăzi vor fi finanţate

400x200.png

Ministerul Fondurilor Europene a pus joi în dezbatere publică Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), prin care România va putea accesa 30,4 miliarde de euro prin Mecanismul de Redresare şi Rezilienţă.

Un milion de euro gasiti la politistii si functionarii implicati in “fabrica de permise auto” din Suceava. Banii erau aruncati in ligheane si galeti sau ascunsi in pereti

Procurorii DNA si ofiterii DGA au descoperit aproape 1 milion de euro in urma perchezitiilor desfasurate joi, 26 noiembrie, la angajatii de la Serviciul Permise si Inmatriculari Suceava implicati intr-o larga retea de coruptie.

Vergil Chiţac, primarul Constanţei: „Din ordinul meu s-a oprit capturarea câinilor fără stăpân”

646x404.jpg

Primarul municipiului Constanţa a anunţat că nu se mai capturează câini fără stăpân în oraş. De asemenea, edilul asigură că niciun animal nu va fi eutanasiat.

Tratament inuman faţă de imigranţii ajunşi în Timişoara. Zeci de afgani şi pakistanezi dormi în stradă, la temperaturi negative

400x200.jpg

Zeci de imigranţi ilegali, care au întrat în România din Serbia, sunt nevoiţi să stea în faţa Centrul Regional de Proceduri şi Cazare a Solicitanţilor de Azil din Timişoara.

SDM plătește 800.000 de euro pentru a bloca accesul bizonilor în Cetate. Contractul a fost câștigat de Backup Technology și Swarco

La patru luni de la demarare, licitația pentru blocarea accesului bizonilor în Cetate s-a încheiat. Societatea de Drumuri a Primăriei Timișoara va plăti circa 800.000 de euro către Backup Technology și Swarco pentru montarea de stâlpi care să nu mai permită accesul mașinilor în zona pietonală din centrul istoric al orașului.

Colaborare între Timiș și Caraș: „train-tram” pe ruta Reșița Sud – Bocșa – Timișoara Nord

Consiliile Județene Caraș-Severin și Timiș, alături de municipiile reședință de județ, Reșița și Timișoara, au decis să intre într-un parteneriat menit a dezvolta cinci proiecte de infrastructură majore.

Prin acordul de parteneriat se urmărește colaborarea în vederea realizării de proiecte comune de transport și mobilitate în cele două județe, precum și pentru asigurarea cadrului necesar accesării de finanțări, implementării și monitorizării acestor proiecte.

Milițianul Cojan, aflat în concediu medical, se tratează… la vânătoare  

Dorel Cojan, fostul tartore al Poliției Locale Timișoara, primul șef din administrația Robu schimbat de primarul Dominic Fritz, în prima sa zi de mandat, continuă să sfideze.

Aflat în concediu medical, milițianul Cojan se tratează.. la vânătoare. Fotografia, realizată în 22 noiembrie, îl arată pe Cojan la vânătoare de fazani și iepuri, asta după ce în campania electorală îi vâna de opozanții politici ai lui Robu avându-i drept gonaci pe polițiștii din subordine.

Angajat încă al Poliției Locale Timișoara, pentru că este în concediu medical, Dorel Cojan ar trebui cel puțin anchetat pentru modul în care încalcă legea cu pușca în mână.

Captura fabuloasă: Un copil de 5 ani a pescuit un șalău de 10 kg, în Bega

Un puști abia trecut de 5 ani, din Timișoara, i-a făcut invidioși pe toți pescarii din țară, după ce a prins, singur, un șalău de aproape 10 kilograme. Filmarea postată de tatăl său a devenit instantaneu virală.

 

 

Drumul de la mafiotizarea Securitatii pana la mafiotizarea Statului astazi. In fundal ruleaza PCR. Pile Cunostinte Relatii

Drumul de la mafiotizarea Securitatii pana la mafiotizarea Statului astazi. In fundal ruleaza PCR. Pile Cunostinte Relatii

Una dintre radiografiile pe care generalul Pacepa, fugarul, a facut-o Securitatii era ca aceasta de fapt era un sistem mafiot. Daca scormonesti prin dosarele CNSAS privitoare la sistemul de supraveghere al populatiei remarci birocratizarea nu doar a supravegherii, ci chiar a Securitatii. O vasta retea de informatori culegand si oferind Securitatii spre gestiune o uriasa cantitate de informatii de la cele mai incriminatoare/”compromitatoare” pana la cele mai banale, dar folositoare pentru santaj si intimidare.

Mafiotizarea despre care scria Pacepa, dar si birocratizarea Securitatii pe care o remarci din documente, intr-o lume gri asa cum era inainte de 1989, intr-o Romanie comunista in care, in anii 80, criza alimentara era dublata de frigul din casele romanilor, de luarea curentului electric, de inchiderea intre granitele tarii, de lipsa de acces la informatie, oferind doar 2 ore de program de televiziune cenzurat la sange, dar si cu o intreaga istorie a terorii si exterminarii a tot ce era impotriva sistemului incepand cu anii 50, dar si anii instalarii regimului comunist, toate acestea au consolidat sistemul mafiot al Securitatii.

Primul socialist bogat al țării

7buscu-1-scaled.jpg

Pînă să ajungă socialist, dar mai ales după aceea, Vasile Morțun a fost strașnic de bogat. Fiu al unei familii bogate, cu trei generații de bogătași în arborele genealogic, Vasile a deținut pînă la moarte moșii, imobile și bani a căror risipire a depășit puterile moștenitorilor săi. Socialismul l-a contractat cu prilejul unor studii neterminate la Bruxelles și la Paris, unde a înființat reviste și s-a lăsat tîrît în cercuri de idei revoluționare. Inteligent, poliglot și cu un remarcabil simț […]

Ratarea Selenei (1)
Ratarea Selenei (2)

Ratarea Selenei (3)

ZOND-1024x676.jpg

Erau vremuri ciudate. Americanii făceau pași rapizi către trimiterea astronauților pe Lună, deja programul Gemini, precursorul programului Apollo, se afla în plină desfășurare, în timp ce sovieticii păreau a bate pasul pe loc. Aș îndrăzni să spun că începuseră să gâfâie, în ciuda succeselor lor spectaculoase din domeniul spațial. În cele ce urmează, voi încerca […]

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*