Redacție March 16, 2021

 

Franța a anunțat că a descoperit o nouă mutație a virusului SARS-CoV-2 în regiunea Bretania. Conform studiilor preliminare, noua tulpină se pare că poate păcăli testele PCR.

 

Tulpina a fost identificată într-un focar din sud-vestul țării. La 8 persoane a fost descoperită prin secvențiere o tulpină necunoscută până acum. Studiile sunt la început şi încă nu se ştie cât de periculoasă poate fi tulpina sau dacă s-a răspândit şi în alte state.

Noua mutaţie a virusului are o particularitate nemainîntâlnită până acum. Această variantă se pare că poate păcăli testele PCR, chiar dacă pacientul prezintă toate simptomele specifice COVID-19.

Specialiştii încearcă acum să determine dacă vaccinurile pe care le avem pot oferi protecţie şi asupra acestei tulpini. Toate centrele de testare din Franţa au în vedere acum şi această nouă mutaţie a virusului.

 

Noile tulpini au sufocat Europa în ultima perioadă. Tulpinile din Marea Britanie, Brazilia şi Africa de Sud sunt întâlnite azi în aproape toate statele europene. Noua tulpina nu ar face altceva decât să amplifice al treilea val al pandemie de Sars-CoV-2.

sursa: mediafax

Citește și:  Primăria Timişoarei, sancționată de Garda de Mediu cu 60.000 de lei pentru mizeria din oraş. Amenda va fi imputată firmelor de salubrizare

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*